题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C
You probably know about Single's Day (Nov.11) in China, when people stay up very late at night to shop online in order to save a lot of money. Well, the US has something similar called Black Friday.
Black Friday is the Friday after Thanksgiving. This year it fell on Nov.27. It's the start of the holiday shopping season and most people don't have to go to work that day. So people start to think about what gifts they want to buy for Christmas.
The name Black Friday comes from ink. A long time ago, shops used ink for book keeping all their sales. So when there was a lot of black ink on the page that meant the business sold a lot.
While Single's Day is usually for online shopping, a lot of shopping on Black Friday is done at actual stores Shoppers look for deals especially on electronics like televisions, computers and video game systems. These things typically have high prices, but on this day, there are only a few available at the very low sale prices. So people sometimes fight over these things.
Some people will wait in line for hours before midnight when stores finally open. People camp out in the cold and sometimes get hurt when the doors open and people rush in.
But lately a few stores have been starting sales even earlier on Thanksgiving Day. Stores do this to hopefully get more shoppers and stay ahead of the competition.
(1)What similarity do Single's Day and Black Friday have?
A.Both of them fall on Nov.11.
B.People prepare for Christmas.
C.People are crazy for shopping.
D.Both of them are official holidays.
(2)Paragraph three tells us __
A.how to buy goods that are on-sale
B.how to do well in business
C.how to use ink for bookkeeping
D.why the day is called Black Friday
(3)Which of the following about Black Friday is NOT true based on the text?
A.Some electronic things have low prices that day.
B.It is the biggest on-line shopping day.
C.It marks the beginning of the holiday shopping season.
D.It takes effort to get some items with low prices that day.
(4)What is the passage mainly about?
A.Introduction of Single's Day.
B.Introduction of Black Friday.
C.The importance of Thanksgiving
D.Differences between American and Chinese shopping styles.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)B
【解析】短文主要介绍了与中国“光棍节”类似的美国“黑色星期五”购物节。
(1)细节理解题。从when people stay up very late at night to shop online in order to save a lot of money. Well, the US has something similar called Black Friday.可知这两个节日的共同点是人们疯狂购物,故选C。
(2)段意概括题。从he name Black Friday comes from ink可知这一段主要讲了名字的来由,故选D。
(3)细节理解题。从a lot of shopping on Black Friday is done at actual stores Shoppers。许多购物是在实体店进行,所以不是网上购物日,故B错误。
(4)主旨概括题。短文主要介绍了与中国“光棍节”类似的“黑色星期五”购物节。故选B。
【题目】A.用方框中所给单词的适当形式填空.每词限用一次,每空限填一词。
Afford daily kick patient seldom |
(1)E-payment service is now widely used in our life.
(2)The nurses in the hospital take good care of their .
(3)Tina did sports before but now she exercises every day.
(4)Granny told me that her family could not even a bike at that time.
(5)Billy was a ball around the yard while his mom was cooking in the kitchen.