题目内容
【题目】 Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The program works because everyone’s eyes are different. So in the future you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition (眼睛识别) program has already been tested in shops and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.
Eye-recognition is a course of recognizing iris (虹膜), which includes the following steps. First, a kind of machine needs to collect different examples of one’s iris from his eyes and store them. Second, when this person goes to the bank to take out money, this machine will have iris feature extraction (采集). Then, this machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction. Once the examples and the feature extraction are the same, this person will be identified (识别), and he will take out the money from the bank successfully.
However, scientists are also working on other systems. Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell! We have already had machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your finger. Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don’t change as you get older, and don’t get dirty like hands or fingers, and even twins have different eyes. So the eye-recognition program can be up to 94% correct, depending on how good the technology is. However, some other programs may only be 51% correct now. In Britain, it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition.
In the future your computer will be looking at you in the eye. So smile!
【1】How does the eye-recognition program work?
A. You look at the machine.B. You say your name.
C. You type in your number.D. You show your ID card.
【2】Which recognition program has been already tested in shops and banks according to the passage?
A. Remembering smells.B. Remembering fingerprints.
C. Remembering the shape of faces.D. Remembering eyes.
【3】Put the sentences in the right order according to the passage.
a. The man will take out the money from the bank successfully.
b. This machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction.
c. A kind of machine needs to collect different examples of one’s iris from his eyes and store them.
d. Once the examples and the feature extraction are the same, this person will be identified.
e. When this person goes to the bank to take out money, this machine will have iris feature extraction.
A. c-d-b-a-eB. b-d-c-a-eC. c-e-b-d-aD. b-e-d-c-a
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The eye-recognition program can be up to 51% correct.
B. In Britain, 91% of people said that they liked the idea of eye-recognition.
C. Everyone’s eyes are different, and even twins have different eyes.
D. The eye-recognition program is widely used now.
【5】What’s the passage mainly about?
A. Tell people how the eye-recognition program works and what advantages it has.
B. We have already had machines that can tell who you are from your voice.
C. You won’t have to remember a number when you take money out of a bank.
D. Scientists are working on the voice-recognition system.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述一种新型的识脸系统:眼部识别系统。目前眼部识别系统在美国等地测试,并且在一些发达国家已经用眼部识别系统来验证人们的身份,随着科技的完善,以后还会更加普及。
【1】细节理解题。根据Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The program works because everyone’s eyes are different可知,你通过看机器让眼睛识别系统工作。故选A。
【2】细节理解题。根据The eye-recognition (眼睛识别) program has already been tested in shops and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are可知,眼睛识别系统已经在商场和银行测试了,所以选“记住眼睛”,故选D。
【3】细节理解题。根据First, a kind of machine needs to collect different examples of one’s iris from his eyes and store them. Second, when this person goes to the bank to take out money, this machine will have iris feature extraction (采集). Then, this machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction. Once the examples and the feature extraction are the same, this person will be identified (识别), and he will take out the money from the bank successfully可知,首先机器先收集不同人的虹膜并储存他们,然后当人们去银行取钱,这个机器将会有虹膜特征采集,随后机器将样本与虹膜采集对比,一旦样本和特征采集相同,这个人将会被识别,最后这个人会成功地从银行中取走钱。所以正确顺序为cebda,故选C。
【4】细节理解题。根据So the eye-recognition program can be up to 94% correct, depending on how good the technology is可知,如果有好的技术,眼睛识别系统正确率将达到94%,排除A;根据In Britain, it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition可知,表示尝试了这个系统的人中91%的人喜欢这个系统,而不是所有的英国人中的91%,排除B;根据So in the future you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are以及In the future your computer will be looking at you in the eye. So smile!可知,表示在未来会被广泛地使用,排除D。根据and even twins have different eyes可知,甚至双胞胎的眼睛都不同,故选C。
【5】主旨大意题。根据文章可知,前半部分讲述眼睛识别系统是如何工作的,而后半部分讲述眼睛识别系统与其他识别系统比较的优势,故选A。
对于题干中要求要求找True/False/Not true/Not false这类题,直接看选项。根据选项定位至某一部分进行分析,例如本篇阅读第4题。
【题目】2019年春晚节目中岳云鹏、孙越相声为大家表演《家风》,弘扬了中国传统文化,展现了家风家教的传承,温暖了每一个中国人的心。假如你叫Jack,你所在的小区正在进行“模范家庭”的评选活动,请根据下表提示的内容给社区中心写一封英文推荐信向他们推荐你的家庭。
要 点 | 推 荐 理 由 |
家庭氛围 | 相互尊重、彼此关爱 …… |
邻里关系 | 和睦相处、乐于帮助 …… |
绿色生活 | 保护环境 …… |
公益活动 | 志愿援助 …… |
要求: 1.推荐信的内容必须包括所给要点,可适当发挥,不要简单翻译。
2.词数100字左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数。
3.表达中请勿提及真实校名和姓名。
Dear Sir,
I would like to recommend my family for "Model Family" in our neighbourhood this year. There are five people in my happy family. They are my grandparents, my parents and me.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I hope we can get the award. I am looking forward to your answer.
Yours Faithfully
Jack