题目内容

【题目】 Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The program works because everyone’s eyes are different. So in the future you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.

The eye-recognition (眼睛识别) program has already been tested in shops and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.

Eye-recognition is a course of recognizing iris (虹膜), which includes the following steps. First, a kind of machine needs to collect different examples of one’s iris from his eyes and store them. Second, when this person goes to the bank to take out money, this machine will have iris feature extraction (采集). Then, this machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction. Once the examples and the feature extraction are the same, this person will be identified (识别), and he will take out the money from the bank successfully.

However, scientists are also working on other systems. Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell! We have already had machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your finger. Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don’t change as you get older, and don’t get dirty like hands or fingers, and even twins have different eyes. So the eye-recognition program can be up to 94% correct, depending on how good the technology is. However, some other programs may only be 51% correct now. In Britain, it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition.

In the future your computer will be looking at you in the eye. So smile!

1How does the eye-recognition program work?

A. You look at the machine.B. You say your name.

C. You type in your number.D. You show your ID card.

2Which recognition program has been already tested in shops and banks according to the passage?

A. Remembering smells.B. Remembering fingerprints.

C. Remembering the shape of faces.D. Remembering eyes.

3Put the sentences in the right order according to the passage.

a. The man will take out the money from the bank successfully.

b. This machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction.

c. A kind of machine needs to collect different examples of one’s iris from his eyes and store them.

d. Once the examples and the feature extraction are the same, this person will be identified.

e. When this person goes to the bank to take out money, this machine will have iris feature extraction.

A. c-d-b-a-eB. b-d-c-a-eC. c-e-b-d-aD. b-e-d-c-a

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The eye-recognition program can be up to 51% correct.

B. In Britain, 91% of people said that they liked the idea of eye-recognition.

C. Everyone’s eyes are different, and even twins have different eyes.

D. The eye-recognition program is widely used now.

5What’s the passage mainly about?

A. Tell people how the eye-recognition program works and what advantages it has.

B. We have already had machines that can tell who you are from your voice.

C. You won’t have to remember a number when you take money out of a bank.

D. Scientists are working on the voice-recognition system.

【答案】

1A

2D

3C

4C

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述一种新型的识脸系统:眼部识别系统。目前眼部识别系统在美国等地测试,并且在一些发达国家已经用眼部识别系统来验证人们的身份,随着科技的完善,以后还会更加普及。

1细节理解题。根据Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The program works because everyone’s eyes are different可知,你通过看机器让眼睛识别系统工作。故选A

2细节理解题。根据The eye-recognition (眼睛识别) program has already been tested in shops and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are可知,眼睛识别系统已经在商场和银行测试了,所以选“记住眼睛”,故选D

3细节理解题。根据First, a kind of machine needs to collect different examples of one’s iris from his eyes and store them. Second, when this person goes to the bank to take out money, this machine will have iris feature extraction (采集). Then, this machine will compare the examples kept in it with iris feature extraction. Once the examples and the feature extraction are the same, this person will be identified (识别), and he will take out the money from the bank successfully可知,首先机器先收集不同人的虹膜并储存他们,然后当人们去银行取钱,这个机器将会有虹膜特征采集,随后机器将样本与虹膜采集对比,一旦样本和特征采集相同,这个人将会被识别,最后这个人会成功地从银行中取走钱。所以正确顺序为cebda,故选C

4细节理解题。根据So the eye-recognition program can be up to 94% correct, depending on how good the technology is可知,如果有好的技术,眼睛识别系统正确率将达到94%,排除A;根据In Britain, it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition可知,表示尝试了这个系统的人中91%的人喜欢这个系统,而不是所有的英国人中的91%,排除B;根据So in the future you wont have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. Youll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are以及In the future your computer will be looking at you in the eye. So smile!可知,表示在未来会被广泛地使用,排除D。根据and even twins have different eyes可知,甚至双胞胎的眼睛都不同,故选C

5主旨大意题。根据文章可知,前半部分讲述眼睛识别系统是如何工作的,而后半部分讲述眼睛识别系统与其他识别系统比较的优势,故选A

对于题干中要求要求找True/False/Not true/Not false这类题,直接看选项。根据选项定位至某一部分进行分析,例如本篇阅读第4题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,完成表格,每空一词。请将正确答案填写在答题卡指定位置上。

Everyone, rich or poor, can have happiness. You don’t need to think too much about those who are rich. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who drive their cars to work may want to walk on country roads in their free time. In fact, happiness is always around you. When you are in trouble, your friends will come to help and this will surely make you happy; when you study hard at your lessons, you will get good grades and of course you will feel happy about it; when you are not feeling well, your parents will take good care of you and you will be happy when you are well again. All these are your happiness. When you are poor, you also can say you are happy because you may have something else that money can’t buy. When you have problems, say loudly that you are happy as you have more chances to challenge(挑战) yourself so that you can succeed in what you do and this may bring you happiness. Take every chance you get and you can be a happy and lucky person.

Do you always feel happy? In fact, all of us can have 1, no matter we are rich or poor. Maybe you think those who have big houses are happy, but do you know they don’t feel 2 often? They sometimes feel lonely. Happiness is always around you. Your friends will come to help you when you are in 3 and your parents will take care of you when you are not feeling 4. So, don’t be afraid of problems. Take every chance you get and you can be a happy and have a good 5.

Do you always feel happy? In fact, all of us can have 1, no matter we are rich or poor. Maybe you think those who have big houses are happy, but do you know they don’t feel 2 often? They sometimes feel lonely. Happiness is always around you. Your friends will come to help you when you are in 3 and your parents will take care of you when you are not feeling 4. So, don’t be afraid of problems. Take every chance you get and you can be a happy and have a good 5.

【题目】 As a teenager, we are always feeling that we are not good enough, what is the best way to improve ourselves? Here is some good advice for you.

Way 1 Focus on your strengths. Enjoy the things that you are naturally good at and you will build self-confidence, efficiency and pride.

Way 2 Be proud of your achievements. No matter how big or small they are, you should be very proud of each and every one of them. Celebrate those bright moments in your life.

Way 3 Get excited about who you are. Maybe you’re a very silent, honest and considerate person, but you are unique and special. Be proud that you are not like anyone else in the world. People love you for being you.

Way 4 Share your talent. If you’ve got a talent, share it with the world, whether it’s singing, dancing, writing, or even reading. Believe it or not, there are people who could benefit greatly from you. You will notice how giving to others can make you feel so incredible.

Way 5 Forgive yourself. The past is the past. You can’t change it any more. Forgiveness is a good choice. Apologize and move on.

Way 6 Do something just for you. Take time for yourself and just relax. Rest both your mind and your body. Listen to soft music, watch the wonders of nature, enjoy a massage (按摩)… Do whatever can make you feel special and relaxed.

Fall in love with yourself! The world becomes more colorful because of you!

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1It’s important to enjoy the things that you are naturally good at.

2Be proud of your achievements and be unique and special.

3Giving to others can make you feel sad.

4Never forgive the mistakes you’ve made.

5Doing something just for you can make both your mind and your body relax.

【题目】根据短文内容及首字母提示,在空白处填写合适的单词,使短文完整,连贯。

Starting high school is a great e1 for every teenagerWhether you are coming from the countryside or the citythere are many things about high school that are d2 from your old school environmentYou will experience many changes

You will face being in a new schoolm3 new friends in an unfamiliar class and getting to know new teachersThese new teachers will usually have higher academic(学术的) level t4 your junior high school teachersThey want to help you get into collegeIn returnthey e5you to work hard and develop your skillsOn top of all thispeer pressure(同伴压力) to drink and smoke often increases in high schoolBesidesthe p6 could also come from gradesloneliness and so on

Although there is m7 pressureit is nothing you cannot deal withIf you are feeling pressure to do s8 that you feel is wrongtalk to a friendparent or teacher to find a solution(解决). They are there to h9 you get into this great new time in your life. If you are not succeeding academicallyfind someone to help youIf you feel lonelytry to join a school club or group to make new friends

High school may seem discouraging at first. With timeyou will be t10 to people for everything about your experienceOn the point of starting you high school, are you ready

【题目】2019年春晚节目中岳云鹏、孙越相声为大家表演《家风》,弘扬了中国传统文化,展现了家风家教的传承,温暖了每一个中国人的心。假如你叫Jack,你所在的小区正在进行模范家庭的评选活动,请根据下表提示的内容给社区中心写一封英文推荐信向他们推荐你的家庭。

家庭氛围

相互尊重、彼此关爱 ……

邻里关系

和睦相处、乐于帮助 ……

绿色生活

保护环境 ……

公益活动

志愿援助 ……

要求: 1.推荐信的内容必须包括所给要点,可适当发挥,不要简单翻译。

2.词数100字左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数。

3.表达中请勿提及真实校名和姓名。

Dear Sir,

I would like to recommend my family for "Model Family" in our neighbourhood this year. There are five people in my happy family. They are my grandparents, my parents and me.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I hope we can get the award. I am looking forward to your answer.

Yours Faithfully

Jack

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网