题目内容
【题目】 The Intelligent Transportation team at Boston has turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges older drivers face and to discover where the key stress points are. Researches show that giving up driving is one of the reasons for worse health among older people, leading them to become less active.
Led by Professor Phil Blythe the Boston team is developing in-vehicle (汽车) technologies, including navigation (导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations, to help older drivers continue driving into later life. Phil Blythe explains, “For many older people, especially those living alone or in the country, driving is important for them because it gives them the freedom to get out without depending on others.” “But we all have to accept that as we get older, our reactions slow down and this often results in people avoiding any challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills. The result is that people stop driving before they really need to.”
According to Dr Amy Guo, a researcher on the older driver study, the DriveLAB is helping people understand what the key points and difficulties are for older drivers and how we might use technologies to solve these problems. He said, For example, most of us would expect older drivers always go slower than everyone else but surprisingly, we found that in 30mph areas they still kept their regular speed and so they were more likely to break the speed limit and be at risk of being fined (罚款). We’re looking at the systems which control their speed as a way of preventing that. We hope that our work will help older drivers stay safer behind the wheel.”
【1】Why did the Intelligent Transportation team build the DriveLAB?
A.To study new ways of driving.B.To design new types of cars.
C.To find out older drivers’ problems.D.To teach people traffic rules.
【2】Why is driving important for older people according to Phil Blythe?
A.It helps them save time and money.B.It allows them to remain independent.
C.It builds up their strength.D.It brings them much pleasure.
【3】What do researchers wish to do for older drivers?
A.Improve their driving skills.B.Develop driver-assist technologies
C.Provide advice on selling their cars.D.Prepare for normal physical exams.
【4】What may be the best title for the passage?
A.A New Model Electric CarB.A Solution to Traffic Problem
C.Driving Services for EldersD.Keeping older Drivers on the Road
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】D
【解析】
本文是一篇说明文,主要介绍了研究人员了解老年司机在驾驶过程中面临挑战,他们开发新的车辆技术,希望能让年老的司机继续开车到晚一点的年龄。
【1】细节理解题。根据第一段“…in order to understand the challenges older drivers face and to discover where the key stress points are.”为了了解高龄驾驶人面临的挑战,并发现关键的重点在哪里。故智能交通小组要建造驾驶实验室的原因是找出老年驾驶员的问题。故选C。
【2】细节理解题。根据第二段“driving is important for them because it gives them the freedom to get out without depending on others.”开车对他们来说很重要,因为它给了他们不依赖别人的自由。可知让他们保持独立和自由很重要。故选B。
【3】推理判断题。根据“We hope that our work will help older drivers stay safer behind the wheel.”我们希望我们的工作将有助于老年司机在驾驶时保持安全。可见辅助技术的发展是他们的希望。故选B。
【4】最佳标题题。本文主要介绍了研究人员了解了年老的司机在驾驶过程中面临的挑战,发展新的车辆技术,希望能让年老的司机继续开车到晚一点的年龄。New Model Electric Car新型电动汽车;A Solution to Traffic Problem交通问题的解决方案;Driving Services for Elders老年人驾驶服务;Keeping older Drivers on the Road让老年驾驶员继续驾驶。故选D。