题目内容
【题目】 Alice was not hurt, so she jumped to her feet in a moment. She looked up, and found the White Rabbit was still in sight. She was close behind it when she turned the comer, but the Rabbit was no longer to be seen. She found herself in a long, low hall.
There were doors all around the hall, but they were all locked.
Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.
Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key, and Alice's first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.
But, alas! Either the locks were too large, or the key was too small. However, on the second time round, she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door. She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!
【1】The hall where Alice stayed was
A.big and highB.long and lowC.wide and lowD.big and wide
【2】What did Alice want to do when she got to the hall?
A.She wanted to know how to get some food.B.She wanted to know where her sister was.
C.She wanted to find out how to get out again.D.She wanted to meet the Rabbit.
【3】Which is TRUE according to the passage?
A.The passage is from Alice in Wonderland.
B.Some of the doors around the hall were locked.
C.Alice noticed the little door as soon as she entered the hall.
D.Alice had never seen the White Rabbit before she. got to the hall.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【解析】
短文讲了《爱丽丝梦游仙境》的一个选段,详细地介绍了爱丽丝为了捉住一只兔子而被困大厅,以及她是如何成功逃脱的。
【1】细节理解题。根据上文She found herself in a long, low hall.她发现自己在一个又长又低的大厅里。可知爱丽丝呆的大厅又长又矮,故选B。
【2】细节理解题。根据上文Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.爱丽丝伤心地走到中间,想知道她怎么能再出来,可知她想知道怎样再能出去。故选C。
【3】推理判断题。A.这篇文章来自爱丽丝梦游仙境。B.大厅周围的一些门是锁着的。根据上文There were doors all around the hall, but they were all locked.大厅四周都有门,但都锁上了。所以B错误。C.爱丽丝一进大厅就注意到了那扇小门。根据上文Alice's first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.爱丽丝的第一个想法是:这可能是属于大厅的一扇门。所以C说法是错误的。排除C。D.爱丽丝到大厅前从未见过那只白兔是错误的。根据上文She looked up and found the White Rabbit was still in sight.她抬头一看,发现那只白兔仍在眼前。所以D说法是错误的。排除选项B、C、D,可知A.这篇文章来自《爱丽丝梦游仙境》是正确的,故选A。