题目内容

【题目】 Alice was not hurt, so she jumped to her feet in a moment. She looked up, and found the White Rabbit was still in sight. She was close behind it when she turned the comer, but the Rabbit was no longer to be seen. She found herself in a long, low hall.

There were doors all around the hall, but they were all locked.

Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.

Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key, and Alice's first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.

But, alas! Either the locks were too large, or the key was too small. However, on the second time round, she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door. She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!

1The hall where Alice stayed was

A.big and highB.long and lowC.wide and lowD.big and wide

2What did Alice want to do when she got to the hall?

A.She wanted to know how to get some food.B.She wanted to know where her sister was.

C.She wanted to find out how to get out again.D.She wanted to meet the Rabbit.

3Which is TRUE according to the passage?

A.The passage is from Alice in Wonderland.

B.Some of the doors around the hall were locked.

C.Alice noticed the little door as soon as she entered the hall.

D.Alice had never seen the White Rabbit before she. got to the hall.

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

短文讲了《爱丽丝梦游仙境》的一个选段,详细地介绍了爱丽丝为了捉住一只兔子而被困大厅,以及她是如何成功逃脱的。

1细节理解题。根据上文She found herself in a long, low hall.她发现自己在一个又长又低的大厅里。可知爱丽丝呆的大厅又长又矮,故选B

2细节理解题。根据上文Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.爱丽丝伤心地走到中间,想知道她怎么能再出来,可知她想知道怎样再能出去。故选C

3推理判断题。A.这篇文章来自爱丽丝梦游仙境。B.大厅周围的一些门是锁着的。根据上文There were doors all around the hall, but they were all locked.大厅四周都有门,但都锁上了。所以B错误。C.爱丽丝一进大厅就注意到了那扇小门。根据上文Alice's first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.爱丽丝的第一个想法是:这可能是属于大厅的一扇门。所以C说法是错误的。排除CD.爱丽丝到大厅前从未见过那只白兔是错误的。根据上文She looked up and found the White Rabbit was still in sight.她抬头一看,发现那只白兔仍在眼前。所以D说法是错误的。排除选项BCD,可知A.这篇文章来自《爱丽丝梦游仙境》是正确的,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Someone says the world would be no more in 2012, but our scientists' ideas are not the same. And they are sure to see the future: by the year 3000, this world is going to have different kinds of private machines. They will make the work much easier for us. I even can't give any guess how many people will be living to use them. However, Odd Stuff Magazine has got some new inventions for the year 3000. Take a look and have fun.

In the future you can save time by having a robot make you exercise while you sleep. The future advancement in the toilet(洗手间) can make people surf at home instead of on the sea. Professional sportsmen can make so much money. And they will hire() people to play for them.

The four-legged jeans of the year 3,000 will make sure you have a place to sit everywhere you go. To save on gas, circus(马戏团) performers will take the place of the school bus drivers. And the helicopter(直升飞机) cap can get you around faster and easier than your bike.

1Which of the following is the writer's idea?

A.The world would come to the end in 2012.

B.New inventions will make the work easier.

C.There will be more people than before.

D.People will have four legs.

2The underlined word "advancement" is closest in meaning to .

A.inventionB.troubleC.waterD.difference

3Professional sportsmen will be in the year 3000.

A.busierB.sleepierC.richerD.heavier

4The jean has four legs and .

A.people will also have four legs

B.it can make you exercise while you sleep

C.people can use it as a seat to sit on

D.the shape looks very cool

5From the above reading, we can learn that .

A.a robot can make its owner fall asleep

B.taking a school bus will not be popular with kids

C.people won't surf on the sea any more

D.there will be a small helicopter in every cap

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网