题目内容
【题目】 Clouds are an ordinary sight. However, this Dutch artist makes his own.
Berndnaut Smilde creates clouds in locations where nature would never place them. The interior (内部) of a church or museum looks different behind a cloud. And an everyday cloud looks unusual in a castle. The art project explores the beauty of clouds. Each scene lasts only five seconds before it disappears.
The ingredients (成分) for Smilde's clouds: just smoke and water vapor (水蒸气). The artist requires a cold and wet space with no wind. Otherwise the clouds will never form or will fall straight to the ground.
Once a cloud is formed, Smilde will run around it and turn it into a shape about three meters across and 1.8 meters tall. Then, he will step back far enough to take several pictures. Smilde will not stop until he is happy with the results. Usually, he creates a dozen clouds at a time.
Many people are interested in Smilde's project. Some ask him to create clouds for them at a party or a wedding ceremony. Smilde, however, often refuses the invitations. He says he only creates clouds when the setting (背景) offers him something fresh. The artist doesn't just want people to stare in wonder at his clouds. He also wants people to appreciate the transience of life. For the clouds, they exist only for a moment and then are gone forever.
Each creation is "about being at the right place at the right time," Smilde says. "If you are seeing a photo, you have already missed it."
【1】The ingredients for Berndnaut Smilde's clouds include _______.
A.soap and paintB.smoke and water vapor
C.soap and smokeD.paint and water vapor
【2】In what order does Smilde carry out his art project?
a. Form a cloud
b. Take pictures
c. Turn the cloud into a special shape
d. Look for a cold and wet space with no wind
A.a-b-d-cB.a-d-b-cC.d-a-b-cD.d-a-c-b
【3】Smilde often refuses the invitations when people ask him to create clouds for them because _______.
A.the settings they offer cannot provide him with something fresh
B.they are not willing to pay him lots of money for creating clouds
C.the settings they offer are not big enough for him to create clouds
D.the places they offer are not cold or wet enough for him to create clouds
【4】The underlined word "transience" in paragraph 5 probably means"_______".
A.the quality of being pureB.the quality of being large
C.the quality of being long-livedD.the quality of being short-lived
【5】What's the best title of this passage?
A.An EngineerB.A ScientistC.Creating CloudsD.Creating Pictures
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了荷兰艺术家史曼德运用烟雾和水蒸气在室内造云,说明了他造云的过程,不只想让人们惊讶地盯着他的云,还希望人们也能欣赏生命的短暂。
【1】细节理解题。根据第三段“The ingredient… smoke and water vapor (水蒸气)”可知,他的云仅仅由烟雾和水蒸气组成。故选B。
【2】细节理解题。第三段“The artist requires a cold and wet space with no wind.”艺术家制作云需要在一个湿冷无风的环境下,首先是d;根据第四段“Once a cloud is formed…and 1.8 meters tall.”可知,云朵制作形成后,他会把云变成3米宽1.8米高的形状,所以是a,然后是c;根据“Then, he will step back far enough to take several pictures.”可知,他会照相,最后是b;顺序是d-a-c-b。故选D。
【3】细节理解题。根据“Smilde, however…offers him something fresh.”可知,史曼德说只有背景给他带来新鲜感的时候才会创作云朵,所以经常拒绝别人的邀请。故选A。
【4】词义猜测题。根据“For the clouds, they exist only for a moment and then are gone forever.”可知,因为云朵的存在只有一会儿,之后就永远消失,所以他想要让人们体会到生命的短暂;transience 短暂,转瞬即逝;the quality of being short-lived短暂存在的品质,符合题意。故选D。
【5】最佳标题。本文主要讲述史曼德运用烟雾和水蒸气在室内造云,阐述了他造云的过程以及由此得出的感悟。故选C。