题目内容

【题目】任务型阅读从方框中所给的A---E 五个选项中选择正确的选项,填入31-35题的空格上。

Having a cheetah (猎豹)as a pet in the house? Does it sound scary to you? But for a family in South Africa, one cheetah is treated as a VIP (Very Important Person) in the house. The big cheetah is named Jolie, after the film star Angelina Jolie.1. She can often be found eating from the kitchen table, taking a short sleep on the sofa, or even sleeping on Lucy and Jeff's bed. The big cat also sleeps and plays with the Browns' other pet, the more usual one--- a sheepdog. 2

Having a cheetah as a pet is unusual. Atfirst,Mrs.Brown wasn't willing to keep a cheetah as a pet. She said,' 3. But we are now happy that we did it--- she is part of the family.'

Just like her name, four-year-old Jolie has achieved a celebrity(名人) status(地位)in the Browns' hometown. Fans often come to take pictures of her.4.

However, a cheetah is always a cheetah.5. ' She makes a lot of mess in the house, urinating (小便)everywhere and chewing everything. It's her wild instincts (天性), said Mrs. Brown. There must be some problems of having a cheetah as a pet in the house, but some unusual fun must also be waiting ahead.

A. Interestingly, Jolie enjoys all the special attention that is paid to her.

B. An impossible friendship has happened between these two animals.

C. Though Jolie is now a pet in the home, she still has some wild habits.

D. She is surely the VIP at Lucy and Jeff Brown's home.

E. I was really against the idea of getting a cheetah as a pet.

【答案】

1D

2B

3E

4A

5C

【解析】试题这篇短文主要介绍了南非的一个家庭布朗先生家把猎豹当做宠物饲养的故事。

1根据上下文,可知都是介绍这只猎豹在布朗先生家的生活情况。备选句子She is surely the VIP at Lucy and Jeff Brown's home.符合句意,故选D。

2根据上文The big cat also sleeps and plays with the Browns’ other pet, the more usual one — a sheepdog,可知两只动物间存在不可能的友谊。备选句子中,An impossible friendship has happened between these two animals.符合句意,故选B。

3根据下文But we are now happy that we did it — she is part of the family.,可知作者不情愿反对养一只猎豹作为宠物。备选句子中,I was really against the idea of getting a cheetah as a pet.符合句意,故选E。

4根据前两节描述,可知这只猎豹在家里深受欢迎。备选句子中,Interestingly, Jolie enjoys all the special attention that is paid to her.符合句意,故选A。

5根据下文She makes a lot of mess in the house, urinating everywhere and chewing everything. It's her wild instincts,,可知猎豹还是表现出她的野性本能。备选句子中,Though Jolie is now a pet in the home, she still has some wild habits.符合句意,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A young painter completed a nice picture. To get people’s t1 about his skills, he put it at a crossing on a busy street. And below it a board read, "Gentlemen, I have painted this piece. S2 I’m new, I might make some mistakes in it. Please put a cross (叉号) wherever you see a mistake."

When he came back in the evening to c3 his picture, he was shocked to see that the whole picture was filled with crosses. And some people e4 wrote something on his picture. Sadly, he ran to his master and said, "I failed. And if this is what I have learned, I’m not w5 teaching. "

The master smiled and suggested, "I’ll let you know that you’re a great artist. Now go to paint the same picture again and give it to me. "

Then they went to the same street the next morning and put the new picture exactly at the same place. Now the master took out another board w6 said, "Gentlemen, I painted this piece. There might be some mistakes in it. I have put a box with colors and brushes just below. Please give me a h7. If you see a mistake, pick up the brush and correct it."

Two days later, they came back to the place. The young painter was s8 to see that actually there was not a single correction done!

It’s easy to say but difficult to do. If you want to help people i9 their behavior, you’d better learn how to help people change their attitudes (态度) or skills. Also, always remember not to judge (评判) y10 by someone else’s words and feel bad.

【题目】Are you an optimist or a pessimist? Optimists always see the good side of things. Pessimists always expect the worst and see the bad side. The optimist says, “The glass is half-full.” The pessimist says, “The glass is half-empty.”

Dr. Seligman is a scientist whose studies show that optimists are ________ than pessimists. Pessimists suffer from depression (抑郁症) more often than optimists do. Dr. Seligman studied a group of men who had heart attacks. After eight years, most of the optimistic men were still alive, while most of the pessimistic men had ________ another heart attack.

Dr. Seligman also says that optimists are more successful. Sportsmen, politicians, and businessmen who have optimistic views of the world tend to (趋于) succeed.

Here’s the good news: Everyone can learn to be more optimistic. The main way is to ________ the way you talk to yourself. When something bad happens to pessimists, they believe it will affect their whole lives. When something bad happens to optimists, they see it as just one event. They also believe that they can solve the problem, so it won’t happen again.

Here’s a(n) ________: An optimist and a pessimist take a math test. They are both good students, but both of them fail this test. The pessimist thinks, “I’m probably going to fail every test. I’m never going to learn math. It’s too difficult for me. ________ will like me because I’m a terrible student.” The optimist thinks, “It was only one test. I’m a smart student. I know I can do much better next time.”

Be kinder to yourself. Be more ________. Always see the glass as half-full!

1A. happier B. healthier C. smarter D. younger

2A. got rid of B. worried about C. died from D. waited for

3A. change B. lose C. choose D. find

4A. saying B. subject C. experiment D. example

5A. Everybody B. Anybody C. Somebody D. Nobody

6A. thankful B. useful C. hopeful D. careful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网