题目内容

【题目】I have many pen friends in many countries.

Rick is my first pen friend. He is a 13-year-old boy. He is from Singapore. He lives with his grandparents. He loves music. 1

Reilo is a little girl. She is a Russian. She lives in Moscow. She is only ten years old, she can speak Russian and English. She likes volleyball. 2

3 He lives in Toronto. He often talks to me on the Internet. He likes basketball very much.

4 She lives in New York. She is my new pen friend. She is very kind. She has many pen friends in China.

Gao Yu is also my pen friend. And he is a Chinese boy. 5 We talk about something interesting in school.

A.He can play the guitar well.

B.Sally comes from the USA.

C.Victor is from Canada.

D.She lives in Beijing.

E.She usually watches volleyball games on TV.

F.He lives in Beijing.

【答案】

1A

2E

3C

4B

5F

【解析】本题难度适中,在做此类题时,首先要阅读选项,再读文章。在读文章时,要注意空前和空后的联系,并以此为依据,选出正确答案。

1根据空前He loves music可知要选择与音乐有关的内容,故选A。

2根据空前She likes volleyball可知,本空要填与排球有关的内容,故选E。

3根据空后He lives in Toronto可知,多伦多在加拿大,故选C。

4根据空后She lives in New York可知,纽约在美国,故选B。

5根据空前And he is a Chinese boy可知,要填与中国有关的内容,故选F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Mobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia have banned (禁止) students from carrying mobile phones during school hours.

Mobile phone use among children has become a problem for schools. Several children have got mobile phones from parents and friends as Christmas gifts, and more students will want them.

Lucy Bluett, an expert, said mobile phone use was a distraction (分心的事) to students during school hours. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.

She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t call up their children.

Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason, they could leave their phones at school office.

Many people say that they understand why parents would want their children to have phones, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones.

【1】Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones ______.

A.when they are at home

B.when they are free

C.when they are at school

【2】We know from the passage that some children get mobile phones from .

A.the makers and sellers

B.the passers-by and strangers

C.their parents and friends

【3】What does the underlined word “cheat” mean in the passage?

A.Behave dishonestly.

B.Behave honestly.

C.Behave correctly.

【4】Some parents felt unhappy because they couldn’t ______ during school hours.

A.use their mobile phones

B.call up their children

C.help the teachers with their work

【5】The passage tells us that ______.

A.students shouldn’t have mobile phones at school except for some special reasons

B.many people can’t understand why parents would want their children to have phones

C.all parents felt unhappy because they couldn’t use their phones at school

【题目】任务型阅读((共10小题,每小题1分;满分10分)

阅读下面短文,完成图表中的空格。

Minoru Yamasaki was a well-known American architect (建筑师). He was born in 1912 in Seattle, Washington. His parents came from Japan. Minoru went to college to study architecture. Every summer he worked in a fish factory to help pay for college. Often he worked from four o'clock in the morning until midnight. He slept in a room with 100 other men. Later in life, Yamasaki remembered these times and was always good to his workers.

Yamasaki sometimes dreamed about his work. Once he woke up at three o’clock in the morning. He remembered a building that was in his dream. He got up and started to draw. Yamasaki used a new design for the buildings. These buildings are now the Century Plaza Hotel, and Tower in Los Angeles, California.

Yamasaki was different from other architects. His buildings give people a feeling of peace and happiness. Many of his designs have pools of water, flowers, and windows on the roof to let in light. He always designed buildings to please people. He wanted to give them a place away from the busy ways of modern life.

Yamasaki worked for several companies. But his success began when he started his own company. In 1956, he won the Architect’s First Honor Award for his design of an airport in St. Louis, Missouri. He won two more awards over the next five years. In 1962, he designed the World Trade Center in New York. It is very famous.

In 1993, a bomb exploded (炸弹爆炸) in the World Trade Center. But the buildings did not fall down because they had a good design.

Yamasaki had strong opinions about his buildings. They had to be built his way. He refused to change the design of his buildings, even if he lost a job.

Minoru Yamasaki died in 1986. He designed more than 300 buildings. People will enjoy the design and beauty of his buildings for a very long time.

The title

A well-known 【1】 architect

Be 【2】

In 1912 in Seattle, Washington

In college

Went to 【3】 architecture in college

Worked in a fish factory to 【4】 for college

【5】 a room with 100 other men and often stayed up very late until midnight

His design of buildings

Made people feel peaceful and 【6】

Had 【7】 opinions about his buildings

The World Trade Center didn’t fall down after a bomb explosion

Successful career(事业)

Was not the 【8】 as other architects

His success didn’t begin until he started his own 【9】 .

Won 【10】 Awards for his famous design before 1962 and designed over 300 buildings in his life

Date of death

Died in 1986

【题目】I visited Mount Maofeng two weeks ago. I the hotel at 7:00 and arrived at the foot of the mountain an hour later. On the bus, I happened to Chen Zhi, an old friend of . I was to see him. We climbed the mountain happily together. our way to the of the mountain, we visited the Maofeng Cliff and the HalfPeak Temple and some beautiful pictures with our cameras. Then, about two hours later, we the top of the mountain. It was so great to the view (风景) of the area at the highest part of the mountain. Mount Maofeng is also the highest place of Guangzhou, it is only about 534 meters high.

After having ice cream, we began to go back. We almost ran all the way. When we got to the foot of the mountain, we saw visitors there. And they were waiting the bus there. When the bus arrived, most of them ran quickly towards it, but we didn’t. We almost the whole day and climbing. As last we were but very happy.

【1A. lived B. got up C. left D. leave

【2A. find B. call C. meet D. invite

【3A. me B. mine C. my D. ours

【4A. shy B. happy C. sad D. serious

【5A. in B. at C. on D. of

【6A. foot B. middle C. top D. end

【7A. saw B. got C. drew D. took

【8A. got to B. got off C. went up D. went to

【9A. dream B. enjoy C. make D. travel

【10A. if B. when C. though D. however

【11A. a bit B. a little C. a lot D. lots of

【12A. in B. on C. at D. for

【13A. gave B. spent C. cost D. paid

【14A. walk B. riding C. walking D. ride

【15A. tire B. tired C. tiring D. tires

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网