题目内容

【题目】任务型阅读((共10小题,每小题1分;满分10分)

阅读下面短文,完成图表中的空格。

Minoru Yamasaki was a well-known American architect (建筑师). He was born in 1912 in Seattle, Washington. His parents came from Japan. Minoru went to college to study architecture. Every summer he worked in a fish factory to help pay for college. Often he worked from four o'clock in the morning until midnight. He slept in a room with 100 other men. Later in life, Yamasaki remembered these times and was always good to his workers.

Yamasaki sometimes dreamed about his work. Once he woke up at three o’clock in the morning. He remembered a building that was in his dream. He got up and started to draw. Yamasaki used a new design for the buildings. These buildings are now the Century Plaza Hotel, and Tower in Los Angeles, California.

Yamasaki was different from other architects. His buildings give people a feeling of peace and happiness. Many of his designs have pools of water, flowers, and windows on the roof to let in light. He always designed buildings to please people. He wanted to give them a place away from the busy ways of modern life.

Yamasaki worked for several companies. But his success began when he started his own company. In 1956, he won the Architect’s First Honor Award for his design of an airport in St. Louis, Missouri. He won two more awards over the next five years. In 1962, he designed the World Trade Center in New York. It is very famous.

In 1993, a bomb exploded (炸弹爆炸) in the World Trade Center. But the buildings did not fall down because they had a good design.

Yamasaki had strong opinions about his buildings. They had to be built his way. He refused to change the design of his buildings, even if he lost a job.

Minoru Yamasaki died in 1986. He designed more than 300 buildings. People will enjoy the design and beauty of his buildings for a very long time.

The title

A well-known 【1】 architect

Be 【2】

In 1912 in Seattle, Washington

In college

Went to 【3】 architecture in college

Worked in a fish factory to 【4】 for college

【5】 a room with 100 other men and often stayed up very late until midnight

His design of buildings

Made people feel peaceful and 【6】

Had 【7】 opinions about his buildings

The World Trade Center didn’t fall down after a bomb explosion

Successful career(事业)

Was not the 【8】 as other architects

His success didn’t begin until he started his own 【9】 .

Won 【10】 Awards for his famous design before 1962 and designed over 300 buildings in his life

Date of death

Died in 1986

【答案】

【1American

【2born

【3study

【4pay

【5shared

【6happy

【7strong

【8same

【9company

【10three

【解析】

试题分析:本文叙述了Minoru Yamasaki是美国著名的建筑师,他的建筑理念,就是给人们和平和幸福感,他的一生设计了300多个建筑,其中最出名的就是世界贸易中心大楼。

【1句意:一个非常著名的美国建筑师。根据短文第一段Minoru Yamasaki was a well-known American architect (建筑师).可知,应填American。

【2句意:1912年出生于华盛顿西雅图。根据短文第一段 He was born in 1912 in Seattle, Washington. 可知,应填born。

【3句意:在大学去研究建筑。根据短文第一段Minoru went to college to study architecture.可知,应填study。

【4句意: 在鱼工厂工作来付大学的学费。根据短文第一段Every summer he worked in a fish factory to help pay for college. 可知,应填pay。

【5句意:和其他100个人在一个房间,经常熬夜到深夜。根据短文第一段Often he worked from four o'clock in the morning until midnight. He slept in a room with 100 other men.可知,应填shared。

【6句意:使人们感到和平和快乐。根据短文第三段 His buildings give people a feeling of peace and happiness. 可知, make sb.+形容词,使某人……,故应填happy。

【7句意:对于他的建筑有强烈的意见。根据短文倒数第二段Yamasaki had strong opinions about his buildings.可知,应填strong。

【8句意:不和其他的建筑师一样。根据短文第三段Yamasaki was different from other architects.可知,应填same。

【9句意:知道开了自己的公司,他才获得成功,根据短文第四段 But his success began when he started his own company.可知,应填company。

【10句意:在1962年前,因为他的著名设计赢得了3项奖励,在他的一生中设计了300多个建筑。根据短文第四段 In 1956, he won the Architect’s First Honor Award for his design of an airport in St. Louis, Missouri. He won two more awards over the next five years. 可知,1956年,因他设计的密苏里圣路易斯机场,他获得了建筑师的第一个荣誉奖。在接下来的五年他又赢得了两个奖项,故应填three。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网