题目内容
【题目】阅读理解
![]()
My name is Takashi. I am ten years old. I live in Tokyo, the capital of Japan. Now I’d like to tell you something about my school day.
In the morning I get up at seven, and I eat breakfast at half past seven at a table called a kotatsu. We usually sit on mats* with our legs under the table.
After breakfast, I start going to school at ten to eight. I usually wear a yellow hat and a T-shirt. The clothes can tell other people my address* and my school. I go to school from Monday to Friday and every other Saturday. When it’s lunch time, we eat in our classroom. Our teacher eats with us, too. Sometimes we have sushi, a kind of popular Japanese food. Many people in Japan like it very much. We make it with rice, fish and eggs.
My school day is not easy, but most of us enjoy it because we want to have a good future*
【1】How old is Takashi?
A. He is 6 years old. B. He is 7 years old.
C. He is 9 years old. D. He is 10 years old.
【2】When does Takashi get up?
A. At seven in the morning. B. At ten to seven.
C. At ten to eight. D. At half past seven.
【3】 Where does Takashi eat his lunch?
A. At home B. In the classroom.
C. In the hotel. D. In the restaurant.
【4】What can we learn from the passage?
A. Takashi isn’t from /span>Japan.
B. Kotatsu is a kind of Japanese food.
C. Takashi doesn’t eat lunch with his teacher.
D. We can know Takashi’s school from his clothes.
【5】What’s the best title for the passage?
A. My School Day in Japan. B. My Favourite Food.
C. My Teacher and School. D. My Breakfast and Lunch.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
试题分析:这篇短文讲的是一个叫 Takashi的日本学生对他的一天的学校生活进行的介绍。
【1】D细节理解题。根据文中信息My name is Takashi. I am ten years old.可知他10岁,故选D。
【2】A细节理解题。根据文中信息In the morning I get up at seven, 可知他在7点起床,故选A。
【3】B细节理解题。根据文中信息When it’s lunch time, we eat in our classroom.可知他在教室吃午饭,故选B。
【4】D细节理解题。根据文中信息The clothes can tell other people my address* and my school. 可知通过他的服装可以知道他的学校,习惯D。
【5】A标题归纳题。这篇短文讲的是一个叫 Takashi的日本学生对他的一天的学校生活进行的介绍。故选A。
【题目】Presents For Children’s Day
On sale!
Charles M. Schulz was born in 1922 in Minneapolis, the only child of a housewife and a barber. His interest in comics was encouraged by his father, who loved the funny pages. Charles M. Schulz sold seventeen cartoons to the Saturday Evening Post from 1948 to 1950 and Li’l Folks to the St. Paul Pioneer Press. Peanuts debuted(首次露面) on October 2, 1950, and ran without interruption(中止) for the next fifty years. Charles M. Schulz died in 2000.
| It’s a Dog’s Life. Snoopy brings all your familiar friends together for great times and fun. |
| Charlie Brown faces some of life’s little challenges with the help of Snoopy, Lucy, Peppermint Patty, Linus, and the rest of the gang (一伙) in It’s a Big World, Charlie Brown. |
| The last one is the special edition Peanuts 2000, which includes all the last year’s Peanuts comic strip and Charles M. Schulz’s famous farewell strip. |
Come and visit our website at www.ballantinebooks.com or come to Ballantine Bookshop, you’ll have a big surprise.
【1】Why did young Charles become interested in comics?
A. He wanted to sell cartoons.
B. His mother encouraged him.
C. Cartoons brought him great times and fun.
D. His father’s love for the funny pages influenced him.
【2】When did Peanuts first appear in public?
A. In 1922. B. In 1948. C. In 1950. D. In 2000.
【3】Who doesn’t belong to the Peanuts gang?
A. Snoopy. B. Lucy.
C. Charles M. Schulz. D. Peppermint Patty.
【4】Which of the following appeared last?
A. Peanuts 2000. B. Li’l Folks.
C. It’s a Dog’s Life, Snoopy. D. It’s a Big World, Charlie Brown.
【5】What do you think the passage is?
A. A novel. B. A menu.
C. A diary. D. An advertisement.