题目内容

【题目】Nick’s family had just moved to town, and today was his first day in a new school.

Nick was nervous. He did not have any friends at this school.

Nick’s mother walked with him to school. He walked into the classroom and

chose a desk at the back of the class. Nick’s new teacher came over to him and said, “Hello, I am Mrs. Smith. You must be Nick.

He shyly nodded his head. Then Mrs. Smith said, “Class, I’d like you to meet Nick. His family just moved here, and he is going to be in our class.”

Nick was happy that Mrs. Smith introduced him to the class. He was even happier when the boy next to him said, “Hi, Nick. I’m Marcus.”

The first part of the day went by very quickly. Mrs. Smith gave Nick all of the books he would need and showed him what chapter(章节)the class was working on.

Soon, the lunch bell rang. Nick got nervous again. He did not want to eat his lunch by himself. As he walked into the lunchroom with the rest of his classmates, he started looking for a place to sit. Marcus invited Nick to sit with him.

After school, Marcus asked Nick where he lived. Nick lived only three houses down the street from Marcus, so the boys agreed to walk home together. After they finished their homework, Marcus came over to Nick’s house to play catch. When Nick went to bed that night, he could hardly wait for school the next day.

【1】Why did Nick feel nervous on the first school day? (no more than 20 words)

【2】What do you think of the teacher Mrs. Smith? (no more than 6 words)

【3】Who was Nick’s new friend at the new school? (no more than 2 words)

【4】请将文中画线的句子翻译成汉语。

【5】请给短文拟一个适当的英文题目。

【答案】

【1】Because it was his first day in a new school and he did not have any friends there/at this school..

【2】I think she was kind/nice/helpful/friendly.

【3】Marcus.

【4】当天晚上尼克睡觉的时候,他已经盼望着第二天要去上学了。

【5】Nick’s First Day in a New School

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了尼克在新学校中第一天的学习及生活情况,他在老师和新朋友的帮助之下,很快地适应了新的生活。

【1】根据短文第一段可知这是尼克在新学校的第一天,这里他没有任何新朋友。因此他感到紧张。本题尼克感到紧张的原因有两个,故答语中要用一个由and连接的并列句。

【2】根据短文描述,可知史密斯老师很了解尼克的情况,因此他各方面都很照顾尼克。故我们可以认为老师是善良的,不错的,乐于助人的,友好的,体贴的等,用赞美人的品质的褒义词来描述史密斯老师即可。

【3】根据第四段He was even happier when the boy next to him said, “Hi, Nick. I’m Marcus.”及下文描述,可知马库斯成为了尼克的新朋友。

【4】when当……时,引导时间状语从句。could hardly wait for迫不及待的做某事。故译为当天晚上尼克睡觉的时候,他已经盼望着第二天要去上学了。

【5】请给短文拟一个适当的英文题目。阅读短文可知,这篇短文主要讲述了尼克在新学校中第一天的学习及生活情况。据此表述即可。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务性阅读(本题15分,每空1分)

先阅读(A)、(B)、(C)三篇短文,然后根据题目要求及所给语境完成下列五项任务。

(A)

There are plenty of things we can do to help the people around us. For example, if we find our friends in trouble, we can give them some 1 ; If our neighbor is busy 2 in the garden, let's give him a hand; If we see an old man on a3 bus, we should ask him to take our seat. Actually, when we help others, we're helping 4 . Helping others makes us feel happy because we know we are doing something right. Sometimes we can even make friends and get5 experiences by helping others.

(B)

In English, the spelling of words does not always represent(代表)the sound. And some words seem to have too many letters. An American called Noah Webster wanted to do something for the development of English, so he began his work on it. His first book, The Elementary(基础的)Spelling Book, suggested making the spelling of English words easy. The book was very popular. In fact, Webster is famous for his American Dictionary of the English Language. This dictionary came out in 1828 after it was completed. It introduced lots of new American words, with information about their pronunciation, use and the new spelling. Today, Webster's dictionary is still widely used in English-speaking countries.

(C)

If you want to have a wonderful vacation, you can visit Kingston(金斯顿 ). It's a famous Canadian city on the bank of Lake Ontaro (安大略湖). It is about three hours' trip by bus from Kingston to Toronto(多伦多 ). There are some famous universities(大学)in Kingston. About 25,000 students study in these universities. Queen's University, founded in 1841, is more famous than any other university in Kingston. Kingston is one of the friendliest cities in the world and it welcomes tourists from all over the world. Wherever tourists go in this city, they will see a warm smile on the street or hear a happy "hello" in a public park. It's easy for them to feel at home.

任务1:阅读短文(A),用方框中所给词的适当形式填空,使文章通顺、连贯、合理。(每空一词,每词限用一次)

1

2

3

4

5

任务2:阅读短文(B).根据英文释义及首字母提示拼写单词。

1c___ _to finish making or doing something

2p_ _liked or enjoyed by a lot of people

任务3:阅读短文(B),进行同义句转换,每空一词。

In fact, Webster is famous for his American Dictionary of the English Language.

1____a2____of fact,Webster is famous for his American Dictionary of the English Language.

任务4:根据短文(B)内容简答问题。

Where is Webster's dictionary still widely used today?

任务5:根据短文(C)内容完成表格,每空一词。

1___ _

2___ _

3___ _

4___ _

5___ _

【题目】阅读理解

My name is Takashi. I am ten years old. I live in Tokyo, the capital of Japan. Now I’d like to tell you something about my school day.

In the morning I get up at seven, and I eat breakfast at half past seven at a table called a kotatsu. We usually sit on mats* with our legs under the table.

After breakfast, I start going to school at ten to eight. I usually wear a yellow hat and a T-shirt. The clothes can tell other people my address* and my school. I go to school from Monday to Friday and every other Saturday. When it’s lunch time, we eat in our classroom. Our teacher eats with us, too. Sometimes we have sushi, a kind of popular Japanese food. Many people in Japan like it very much. We make it with rice, fish and eggs.

My school day is not easy, but most of us enjoy it because we want to have a good future*

【1】How old is Takashi?

A. He is 6 years old. B. He is 7 years old.

C. He is 9 years old. D. He is 10 years old.

【2】When does Takashi get up?

A. At seven in the morning. B. At ten to seven.

C. At ten to eight. D. At half past seven.

【3】 Where does Takashi eat his lunch?

A. At home B. In the classroom.

C. In the hotel. D. In the restaurant.

【4】What can we learn from the passage?

A. Takashi isn’t from /span>Japan.

B. Kotatsu is a kind of Japanese food.

C. Takashi doesn’t eat lunch with his teacher.

D. We can know Takashi’s school from his clothes.

【5】What’s the best title for the passage?

A. My School Day in Japan. B. My Favourite Food.

C. My Teacher and School. D. My Breakfast and Lunch.

【题目】阅读短文,根据短文内容选择适当的句子填入空缺处。

Tony loved basketball. One afternoon on his way to a basketball game, he was walking and dreaming about playing college basketball the next year. 【1】 and he was thrown three meters into the air.

Tony woke up in a hospital room. When the doctor told him that both his legs were broken, he knew his college basketball dreams were over. 【2】 , but it didn’t work. After he left the hospital, Tony was sent to a health center.

A week after he arrived there, he met Sunny Chen. Sunny used to be a coach. His legs were hurt badly in a skating accident. 【3】 , Sunny became a coach of a basketball team called the Suns.It was an on-wheelchair basketball team,because everybody on the team played from a wheelchair. 【4】 . Tony played badly, but for the first time since the accident, he stopped feeling sorry for himself.

After becoming a part of the Suns,Tony improved quickly. 【5】 .Tony was much better than before. When Tony became sad or angry, Sunny was there to be with him. The day before Tony left the center, he had dinner with Sunny. He asked Sunny how he could be so happy, even with his broken legs.

Sunny smiled and said, “It’s really quite easy. When you keep your face to the sun, the shadows fall behind.”

A. Tony did what the doctors told him

B. Suddenly a car hit him

C. Basketball was like medicine for him

D. Though he couldn’t move his legs

E. Sunny invited Tony to join the game

【题目】This story is about Mrs. Jones, an 82-year-old lady. her life was hard, she was always nicely dressed every day.

This morning Mrs. Jones was moving to the nursing home(养老院). The nursing home was very .

After hours of waiting, Mrs. Jones still smiled sweetly when she was told that her room was ready. the way to her room. I told her what the room was like.

Suddenly she said, I love !

Mrs. Jones, you havent seen the room yet! I was surprised at her reply.

She stopped and said, Whether I like my room or not doesnt depend on how the furniture is . It depends on how I decide to the room. I have already decided to love the room before I see it .

Then she continued, “I have a . I can spend the day in bed and consider how tiny my room is. Or I can just get out of bed and be thankful that I can enjoy a new day. Each day is a , Ill enjoy my life and all the happy memories that I have stored in my bank account(帐户) before.

Life is like a bank account. You can take out what youve put in. If you have put a lot of in your bank account, you can take out some of it when you feel sad.

Attitude(态度)is everything.

【1】A. When B. Since C.span> Although D. If

【2】A. busy B. beautiful C. old D. small

【3】A. On B. In C. By D. Through

【4】A. them B. her C. you D. it

【5】A. So B. But C. And D. Or

【6】A. repaired B. made C. bought D. placed

【7】A. take up B. think about C. tidy up D. ask for

【8】A. clearly B. carefully C. actually D. nearly

【9】A. habit B. dream C. choice D. suggestion

【10】A. also B. still C. ever D. only

【11】A. gift B. mess C. lesson D. journey

【12A. love B. courage C. kindness D. happiness

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网