题目内容
【题目】Nick’s family had just moved to town, and today was his first day in a new school.
Nick was nervous. He did not have any friends at this school.
Nick’s mother walked with him to school. He walked into the classroom and
chose a desk at the back of the class. Nick’s new teacher came over to him and said, “Hello, I am Mrs. Smith. You must be Nick. ”
He shyly nodded his head. Then Mrs. Smith said, “Class, I’d like you to meet Nick. His family just moved here, and he is going to be in our class.”
Nick was happy that Mrs. Smith introduced him to the class. He was even happier when the boy next to him said, “Hi, Nick. I’m Marcus.”
The first part of the day went by very quickly. Mrs. Smith gave Nick all of the books he would need and showed him what chapter(章节)the class was working on.
Soon, the lunch bell rang. Nick got nervous again. He did not want to eat his lunch by himself. As he walked into the lunchroom with the rest of his classmates, he started looking for a place to sit. Marcus invited Nick to sit with him.
After school, Marcus asked Nick where he lived. Nick lived only three houses down the street from Marcus, so the boys agreed to walk home together. After they finished their homework, Marcus came over to Nick’s house to play catch. When Nick went to bed that night, he could hardly wait for school the next day.
![]()
【1】Why did Nick feel nervous on the first school day? (no more than 20 words)
【2】What do you think of the teacher Mrs. Smith? (no more than 6 words)
【3】Who was Nick’s new friend at the new school? (no more than 2 words)
【4】请将文中画线的句子翻译成汉语。
【5】请给短文拟一个适当的英文题目。
【答案】
【1】Because it was his first day in a new school and he did not have any friends there/at this school..
【2】I think she was kind/nice/helpful/friendly.
【3】Marcus.
【4】当天晚上尼克睡觉的时候,他已经盼望着第二天要去上学了。
【5】Nick’s First Day in a New School
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了尼克在新学校中第一天的学习及生活情况,他在老师和新朋友的帮助之下,很快地适应了新的生活。
【1】根据短文第一段可知这是尼克在新学校的第一天,这里他没有任何新朋友。因此他感到紧张。本题尼克感到紧张的原因有两个,故答语中要用一个由and连接的并列句。
【2】根据短文描述,可知史密斯老师很了解尼克的情况,因此他各方面都很照顾尼克。故我们可以认为老师是善良的,不错的,乐于助人的,友好的,体贴的等,用赞美人的品质的褒义词来描述史密斯老师即可。
【3】根据第四段He was even happier when the boy next to him said, “Hi, Nick. I’m Marcus.”及下文描述,可知马库斯成为了尼克的新朋友。
【4】when当……时,引导时间状语从句。could hardly wait for迫不及待的做某事。故译为当天晚上尼克睡觉的时候,他已经盼望着第二天要去上学了。
【5】请给短文拟一个适当的英文题目。阅读短文可知,这篇短文主要讲述了尼克在新学校中第一天的学习及生活情况。据此表述即可。
【题目】阅读短文,根据短文内容选择适当的句子填入空缺处。
Tony loved basketball. One afternoon on his way to a basketball game, he was walking and dreaming about playing college basketball the next year. 【1】 and he was thrown three meters into the air.
Tony woke up in a hospital room. When the doctor told him that both his legs were broken, he knew his college basketball dreams were over. 【2】 , but it didn’t work. After he left the hospital, Tony was sent to a health center.
A week after he arrived there, he met Sunny Chen. Sunny used to be a coach. His legs were hurt badly in a skating accident. 【3】 , Sunny became a coach of a basketball team called the Suns.It was an on-wheelchair basketball team,because everybody on the team played from a wheelchair. 【4】 . Tony played badly, but for the first time since the accident, he stopped feeling sorry for himself.
After becoming a part of the Suns,Tony improved quickly. 【5】 .Tony was much better than before. When Tony became sad or angry, Sunny was there to be with him. The day before Tony left the center, he had dinner with Sunny. He asked Sunny how he could be so happy, even with his broken legs.
Sunny smiled and said, “It’s really quite easy. When you keep your face to the sun, the shadows fall behind.”
![]()
A. Tony did what the doctors told him B. Suddenly a car hit him C. Basketball was like medicine for him D. Though he couldn’t move his legs E. Sunny invited Tony to join the game |