题目内容

【题目】 Amy is my good friend. She is from New York and she is thirteen years old. Now she studies in Rizhao, Shandong.

She likes playing tennis and she can play it well. She often plays tennis with her friends on Thursday afternoon. She also likes singing and dancing, and she can sing many English and Chinese songs. So she is in the school music club. The students in this club often have a party on Friday afternoon. She has free time on weekends and she likes to watch the Voice of China. She wants to be a good singer like Li Qi.

Do you want to make friends with her? Please call her at 581-1296 or e-mail her at amy1258@sina.com.

1Where is Amy from?

A.B.C.D.

2Amy often plays tennis on ________.

A.Monday afternoonB.Thursday afternoon

C.Friday afternoonD.Friday morning

3Amy is in the school ________ club.

A.musicB.sportsC.EnglishD.dancing

4Jenny wants to make friends with Amy. She can ________.

A.call her at 569-1258B.call her at 581-1296

C.e-mail her at Amy1258@163.comD.find her in the classroom

5Which of the following statement is TRUE?

A.Amy is a 12-year-old girl.

B.Amy isn’t good at playing tennis.

C.Amy is busy on the weekend.

D.It’s Amy’s dream to be a singer.

【答案】

1C

2B

3A

4B

5D

【解析】

本文介绍了我的好朋友艾米。她来自纽约,现在在山东学习。她喜欢网球,而且她打的很好。她也喜欢唱歌。

1细节理解题。题意:艾米来自哪里?A. 加拿大;B. 英国;C. 美国;D. 中国。根据She is from New York,纽约是美国的一个城市,故选C

2细节理解题。题意:艾米经常在什么时候打网球?A. Monday afternoon周一下午;B. Thursday afternoon周四下午;C. Friday afternoon周五下午;D. Friday morning周五上午。根据She often plays tennis with her friends on Thursday afternoon.故选B

3细节理解题。题意:艾米在学校的什么俱乐部?A. music音乐;B. sports体育;C. English英语;D. dancing舞蹈。根据So she is in the school music club.故选A

4细节理解题。题意:詹尼想要和艾米做朋友,她可以怎样?A. call her at 569-1258给她打电话,号码是569-1258;B. call her at 581-1296给她打电话,号码是581-1296;C. e-mail her at Amy1258@163.com给她发邮件1258@163.com;D. find her in the classroom在教室找到她。根据Please call her at 581-1296 or e-mail her at amy1258@sina.com.故选B

5细节理解题。题意:下列哪一项是正确的?A. Amy is a 12-year-old girl.艾米是一个12岁的女孩;根据she is thirteen years old.A错误。B. Amy isn’t good at playing tennis.艾米不擅长打网球;根据She likes playing tennis and she can play it well.B错误。C. Amy is busy on the weekend.艾米周日是忙碌的;根据She has free time on weekends ,故C错误。D. It’s Amy’s dream to be a singer.艾米梦想成为一个歌手。根据She wants to be a good singer like Li Qi.D正确。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Once a great lion was sleeping in a forest. A little mouse happened to(碰巧) come and ran over his face. The lion woke up and caught the little mouse very angrily. He was going to eat her. “Oh, dear kind lion!” said the little mouse. “Please forgive (原谅) me. I didn't mean to do you any harm (伤害). Let me go, I shall pay back your kindness and help you.”

“Ha, ha, ha,” laughed the lion, “How can a little thing like you help a great lion? But I’m not hungry now, you can go.” “Thank you very much, kind lion! I hope I shall be able to help you some day.” said the little mouse.

Some time after this, the lion fell into a trap. Just then the little mouse came along and heard “help” from the lion. She began to look for the lion and found him, she ran down to the lion, and said, “You were very kind to me once. Now I'll save your life and repay(报答)you the kindness which you showed me the other day.” Soon she cut the ropes of the trap with her sharp teeth, and the lion was happy to be free again.

“Thank you, little mouse!” said the lion, and then they walked away happily.

1What was the lion doing before he caught the mouse?

A.He was walking.B.He was talking.

C.He was eating food.D.He was sleeping.

2What happened to the lion after some time?

A.A hunter killed him.B.A farmer helped him.

C.He was trapped.D.He saw a mouse.

3What did the lion do after he was caught in a trap?

A.He slept in a trapB.He cried for help.

C.He jumped out easily.D.He did nothing.

4How did the little mouse help the lion?

A.She used a knife.

B.She used a rope.

C.She asked others to help.

D.She used his sharp teeth.

5What can you learn from the story?

A.We should help each other.

B.We should have sharp teeth.

C.We should not hunt the lions.

D.We should protect the mouse and the lion.

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Amy goes back to school on Monday, August 26th. She finished primary school last year, and this year she will be starting the sixth grade.

Amy and her mother need to get some school things like pencils and notebooks for her. So they get in their car and go shopping. First, they go to an office supply store to buy the school things. Then they stop at a shop and buy some food for dinner.

Amy's teacher this year will be Mr. Roberts. Mr. Roberts is kind. Amy is happy to have a kind teacher. Amy is also happy to see her friends again, especially her best friend, Sarah. Sarah was her classmate in her primary school.

Amy and her mother carefully prepare her clothes, food, and school things the night before school. She has to wake up tomorrow morning at 6:45 to get ready for school.

On the first day of school, Amy and her mother are waiting for the school bus. When the bus comes, Amy sees Sarah on the bus. Amy says goodbye to her mother and gets on the school bus. She sits next to Sarah. She thinks to herself, "This is going to be a great year!"

1When does Amy go back to school?

___________________________________________________________________________

2What does Amy need to buy for school?

__________________________________________________________________________

3Who will be Amy's teacher this year?

___________________________________________________________________________

4Does Amy know Sarah?

____________________________________________________________________________

5How does Amy feel on her first day of school?

__________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网