题目内容

【题目】 Do you like to meet new people? Do you like to talk, or are you shy? Whatever your answers are, these tips can help you.

Have some topics ready to start a conversation.

Say something about the weather or the place you’re in. Talk about the weekend we all have something to say about.

Make the conversation interesting

Read the latest news. Read restaurant and movie reviews. Find out about the popular music or what’s new in fashion or sports.

Be a good listener.

Keep eye contact(眼神交流)and say, “Yes,” “Hmm,” “Uh-huh,” “Right,” and “I know.” And say, “Really? That’s interesting.” It encourages people to talk.

Don’t be boring.

Don’t just say, “Yes” or “No” when you answer a question. Give some interesting information, too.

Don’t talk all the time.

Ask, “How about you?” and show you are interested in the other person, too. People love to talk about themselves!

Ask information questions.

Ask questions like “What do you do in your free time?” or “What kind of food do you like?” Use follow-up questions to keep the conversation going. But don’t ask too many questions, or it will be an interrogation!

Be positive

Those Negative comments can sound impolite. And if you don’t want to answer a personal question, simply say, “Oh, I’m not sure I can answer that,” or “I’d rather not say.”

Smile!

Everyone loves a smile. Just be relaxed, smile, and be yourself.

1You should ____ if you want to start a conversation.

A.show you are interested in the other person

B.smile while answering a personal question

C.try to be a good listener

D.find out some topics to talk about

2What should you say if you don’t want to answer a personal question according to the passage?

A.How about youB.Oh, I am not sure I can answer that

C.What kind of food do you like?D.What do you do in your free time

3The underlined word “interrogation” means “_______”in Chinese.

A.闲聊B.审问C.机会D.悲观

4Which of the following is TRUE?

A.Don’t ask questions when you talk to someone

B.Keep talking all the time

C.The negative comments also sound polite in the talk

D.Keep eye contact when you are talking to someone.

5The passage is mainly about _______.

A.how to improve our conversation skills

B.how to be polite in the conversation

C.how to keep conversation going

D.how to find out interesting topics

【答案】

1D

2B

3B

4D

5A

【解析】

本文是关于如何与人交流的一些建议。

1细节理解题。根据Have some topics ready to start a conversation,可知,如果你想开始一段对话,你应该准备好一些谈论的话题。故选D

2细节理解题。根据And if you don’t want to answer a personal question, simply say, “Oh, I’m not sure I can answer that,” or “I’d rather not say”,可知,如果你不想回答一个私人问题时,你可以简单回答“我不确定我能回答”或者“我宁愿不说”。故选B

3词句猜测题。根据Use follow-up questions to keep the conversation going. But don’t ask too many questions,可知,要让对话可以持续下去,而不要问太多的问题,在这里是做了一个比喻,问太多的问题就像被审问一样让人不舒服,所以划线处的词语表示“审问”。故选B

4推理判断题。根据ask questions like… But don’t ask too many questions,可知,在跟别人交谈时,可以询问一些可以继续聊下去的话题,但是不要问太多的问题,而不是不要询问,所以A选项是错误的。根据Don’t talk all the time,可知,在交谈过程中不要一直说,所以B选项是错误的。根据Those Negative comments can sound impolite,可知,那些负面的评论听起来不礼貌,所以C选项是错误的。根据Keep eye contact,可知,在跟别人交谈中要尽量保持眼神的交流,所以D选项是正确的。故选D

5主旨大意题。根据文章第一段Do you like to meet new people? Do you like to talk, or are you shy? Whatever your answers are, these tips can help you,可知,整篇文章都是告诉我们如何提升我们沟通的技巧。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】One Bite at a Time

One summer day when I was heading for the teaching building, I met Philip, one of my colleagues ( ), who worked in the same office with me. Beside him stood another young man. Philip introduced me to the young man, named Stephen. He told me that Stephen would take one of my classes Introduction to American History. Stephen asked if my class was going to be hard. I felt he was worried about failing before the opening day of classes. We talked about what the class would cover and I saw Stephen’s eyes getting big with fear.

Then I remembered a classical dialogue: Question: “How do you eat an elephant?” Answer: “One bite at a time.”

I told him to deal with his work that way — to do all his assignment (作业) and to hand them in on time. I added that most successful students I knew made a timetable in order to plan their study well.

As time went on, I learned more of Stephen’s story. He had difficulty in study when he was in the middle school. Family members, including his mother, kept telling him that he was a failure. He told me that before coming to our college no one had believed he had much potential (潜力).

Stephen didn’t become an “A” student. Still, he managed to pass most of his courses by being in class every day, turning in all of his assignment on time and breaking down his studying into bite-sized parts. By passing course after course he began to build up bit of self-respect.

Every time I saw him, he would brighten up and say, “One bite at a time.” He told his friends that he was succeeding when he was supposed to be failing. His secret, he said, was that he was practising what I taught him before classes ever started: “Take it one bite at a time.”

1What is the relationship between the writer and Stephen?

A.Father and son.B.Teacher and student.

C.Classmates.D.Colleagues.

2To plan their study well, most successful students .

A.made a timetableB.chose many courses

C.asked teachers questionsD.took notes carefully

3Stephen’s story mainly tells us that .

A.it is hard to pass courses in collegeB.we all need good luck to make a success

C.bad things can turn out to be good sometimesD.taking one bite at a time can help students succeed

【题目】 A young man entered the last interview of a company. “Did you get any scholarships(奖学金) in school? the director asked. “None,” the young man answered.

“Who _____ for your school fees?” the director asked. “My_____ did. When I was one year old, my father died,” the young man answered.

“Where did your mother work?” the director asked. “My mother ______clothes.” the young man said. The director looked at the young man’s hands. He had a pair of ______ hands. “Have you ever helped your mother wash the clothes before?” the director asked. “_____,” the young man answered. The director said, “ I have a request(要求). When you go back today, clean your mother’s _____ and see me tomorrow.”

John felt _____ but decided to do it. Thinking his _____ of getting the job was high, Hohn went away with a smile. When he went back, he said to his mother _____, “Let me clean your hands.” “____?” His mother felt strange but happy. The young man nodded and began to clean his mother’s hands slowly. His tears fell _____ he did that. It was the first time he had noticed that his mother’s hands were so wrinkled(皱巴巴的). He _____ it was this pair of hands that washed the clothes to help him pay the fees.

The next morning, the young man went to the director’s office. “I cleaned my mother’s hands, and I know that ______ my mother, there wouldn’t be the person I am today.” he said.

“This is what I am ____,” the director said. “I want a person who can _____ the help of others. You’ve got the job. Congratulations!”

1A.paidB.caredC.lookedD.waited

2A.motherB.fatherC.uncleD.father

3A.madeB.soldC.washedD.folded

4A.uglyB.skillfulC.dirtyD.smooth

5A.AlwaysB.SometimesC.UsuallyD.Never

6A.handsB.feetC.faceD.arms

7A.worriedB.surprisedC.excitedD.relaxed

8A.ideaB.chanceC.adviceD.choice

9A.angrilyB.sadlyC.happilyD.humorously

10A.MineB.YoursC.HisD.Hers

11A.unlessB.whenC.ifD.before

12A.forgotB.hopedC.realizedD.explained

13A.forB.toC.byD.without

14A.looking atB.looking afterC.looking forD.looking through

15A.be interested inB.be happy withC.be proud ofD.be thankful to

【题目】 A little girl lived in a small, shabby house on a hill. She enjoyed playing in her small ________ as she was growing up. She was able to see over the garden and across a valley (山谷) to a wonderful house high on a hill—a house that had golden ________.

Although she loved her own family, she dreamed all day about ________ wonderful and exciting it must be to live in that golden house.

She eventually (终于) ________ an age, where she could play outside of her garden. She asked her mother if she could go for a bike ride outside the gate of her home. Her mother finally ________ her to go. The little girl rode her bike until she got to the gate of the golden house.

As she leaned her ________ against the gatepost, she focused on the path that led to the house and then looked at the house itself. However, she felt a bit ________. All the windows were actually plain (普通的) and rather dirty.

She was so sad that she didn’t try to go any further. Heartbroken, she got on her bike again. As she ________, she saw a sight that amazed her. She could see a small house on ________ side of the valley. Its windows glistened (闪耀) as the sun shone on her little home.

She realized that she had been living in her own ________ house all along. Everything she dreamed of was right there in front of her eyes!

1A.houseB.parkC.roomD.garden

2A.windowsB.keysC.roofsD.doors

3A.whyB.whatC.howD.whether

4A.reachedB.gotC.arrivedD.became

5A.droveB.allowedC.ledD.organized

6A.bikeB.carC.dreamD.window

7A.happyB.disappointedC.excitedD.afraid

8A.lifted upB.looked upC.turned upD.dressed up

9A.anotherB.otherC.the otherD.others

10A.shabbyB.warmC.smallD.golden

【题目】阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。

A. Your family is larger than mine.

B. They loved each other very much,

C. He doesn’t have many new clothes.

D. He found the same number of bags in his barn again!

E. He has many bills to pay.

F. He found something strange.

Long time ago, there lived two brothers. The elder was called Simon and the younger Victor. (46)_________________, and always took care of one another. Every day they worked from morning until night, getting as much grain(谷物) as possible from their fields.

One late autumn evening, after their work in the field was done, Simon said to his wife, “ Victor got married last month.(47) _________________. I think I will put a bag of rice in his barn(谷仓).” “ Oh, that’s a good idea, ” said his wife. “But please don’t tell him, ” said Simon, “If he knows I put the rice there, he will never take it.”

So, late that night Simon took a bag of rice to Victor’s barn. The next day, when he looked at his own barn,(48)_____________.“I took a bag of rice to Victor’s house last night, but I still have the same number of bags in my barn. How did that happen?”

Simon decided to take another bag of rice to his brother’s barn that night. But the next morning,(49)_______________!“ This is very strange,” he thought.

That night he tried again. He carried a large bag of rice on his shoulder, and walked down the road to his younger brother’s house. In the bright moonlight, he could see another person coming down the road. He was carrying something on his shoulder too.

“Young Brother!” Simon cried, “What are you doing?”

“I was worried about you, Older Brother,” said Victor, (50)_________________. I thought you needed more rice.” The two brothers quickly realized that they had been taking rice to each other. They laughed about what they had done. “ It is good to have a brother like you,” they both said. And they lived happily ever after.

【题目】阅读下面短文,根据短文中的信息完成文后表格。

An anti-smoking ban(禁烟令) took effect on Jan 1, 2019 in Hangzhou, East China’s Zhejiang Province, stopping e-cigarette电子烟)use in the same place where smoking is not allowed. You have to pay a fine of up to 20,000 yuan if you break the rule. While the use of e-cigarettes is allowed in many other cities, is it necessary to do so? Let’s share our readers’ opinions.

Andrew (US) Smoking of all kinds should be banned. Smoking is a silent killer which not just kills the smokers but also the people around the smokers.

Li Wei (China) Not only does the e-cigarette not help smokers to give up smoking, but also it encourages young and old nonsmokers to start smoking, and finally they will smoke the real thing! And the smoke from e-cigarettes is just as bad for the health of others who do not smoke!

Edward (Canada) E-cigarette is another choice to smoking. I picked one up two years ago, and have not had a real cigarette since that day. As a matter of fact, I still have four packages of Zhonghua sitting on my shelf to remind me of that bad habit that I started over 40 years.

Wang Lei (China) E-cigarette might be better than real cigarettes, but they still are very closely related to cigarettes. E-cigarette not only causes dangerous side effects(副作用) but also harms the people around you through second-hand smoking.

Chris (US) People use e-cigarettes to give up smoking. I’m all for banning their sales to kids. Nicotine(尼古丁) is harmful, but if they’re going to smoke anyway, aren’t e-cigarettes better than real cigarettes?

Should e-smoking be banned in public?

Introduction

Stopping e-cigarette became effective in Hangzhou.You have to pay at.

120,000 yuan if you smoke e-cigarettes in non-smoking places.?

2·and opinions

Andrewp

Al kinds of smoking is not 3Smoking kills 4the smokers and the people around them.

Li Wei

The e-cigarette is 5.to smokers to give p smoking.-On the other-handit6nonsmokers to start smoking!

Edward

I used e-cigarette7.of real ones. It really helps me get rid of this bad habit.…

Wang Lei

E-cigarette-not only causes side-effects but-also is8to the people-around you.

Chris

People use e-cigarettes to9smoking E-cigarettes are better 10 they don't have nicotine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网