题目内容

Today there are many fires than in the past. Over 100,000 wildfires burn each year in America. Russia has 20,000 to 35,000 wildfires every year. Australia has on average 60,000 each year. These fires destroy(损害)huge areas of forests and burn hundreds of homes.

Many experts believe there are several reasons for this sudden increase in fires. The first reason is climate(气候)change. Recent weather has been warmer and drier. This leads to dangerous fire conditions. When lightening strikes(发生雷电),dry grass easily catches fire. Hot winds add to the problem. The wind spreads a fire quickly. In 2010, Russia had the hottest and driest summer in a century. In just one month, 500 fires destroyed over 2,000 homes. Some people lost their lives.

Traditional fire-fighting practices are another reason for the increase in fires. In America, firefighters used to quickly put out every fire. They didn’t allow the grass and trees to burn. As a result, today many forests have thicker vegetation(植被).Thicker vegetation means more fuel(燃料)for fires. Also, without fires from time to time, forests become overcrowded and unhealthy. Some trees are dead. The dead wood then easily catches fire. So surprisingly, America has many more fires today partly because of its past fire-fighting practices.

Scientists now understand that a fire can be a natural part of a healthy forest. As a result, countries like Australia allow more fires to burn naturally. Sometimes, fire fighters even start fires to get rid of(去除)dead wood. Of course, they carefully control the fires. The fire thins out old trees. This allows sunlight to reach the ground. As a result, fires help new trees to grow. Therefore, if a fire is not a serious threat(威胁)to people, firefighters may let it burn naturally.

1.Why did Russia have so many fires in one month in 2010?

A. Because lightening spread the fire.

B. Because there was much fuel for fires.

C. Because there were not enough firefighters.

D. Because it was unusually hot, dry and windy.

2.What happens because of the traditional fire-fighting practices in the USA?

A. There are fewer wildfires.

B. Trees and grass become thicker.

C. The weather becomes warmer and drier.

D. Sunlight reaches the ground to help forests.

3.What is the main idea of Paragraph 4?

A. Fires are serious threats to human beings.

B. Australian firefighters don’t put out fires.

C. Fires can play an important role I forests.

D. It’s difficult for firefighters to control the fires.

4.Which of the following is true according to the passage?

A. Not all the fires in the forests must be put out.

B. People’s carelessness leads to dangerous fires.

C. Australia allows all the fires to burn naturally.

D. There are more fires in Russia than in the USA.

1.D 2.B 3.C 4.A 【解析】 试题现在的火灾比过去更多了。每年有许多火灾发生,摧毁了许多森林和人们的家园,什么原因引发了更多的火灾?如何控制火让其更好地服务于人类?本文分析了引发火灾的原因及怎样控制火灾。 1. 2. 3. 4.
练习册系列答案
相关题目

If you live far from school, you may have to use lunch boxes to take lunch to school. Do you want to know what the early lunch boxes looked like?1.From the 19h century, people used baskets to take meals .A nice wooden box would be used by the rich people.2. The tins were large enough for a piece of meat, some bread and some cheese, Walt Disney made the

first "character" lunch box in 1935 by putting Mickey Mouse on the box.3. In 1950,TV cowboy, Hopalong Cassidy, agreed to put his picture on the outside of the blue and red lunch boxes. Over the next 30 years, different popular characters controlled the market, such as Aladdin ,Miss America, and the Flying Nun. The Florida government said that the metal boxes could be used as weapons(武器)and they were dangerous for children.4.

In 1986,people began to use lunch boxes which were made of plastic.5.Now we can see many plastic lunch boxes with beautiful pictures on them.

根据短文内容,从下列选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

A. By the 1860s,people started making tins to take meals.

B. The plastic lunch boxes weren't used by people.

C. Let's see the history of lunch boxes.

D. Children liked this kind of lunch box very much.

E. Let's see their shapes and sizes.

F. The plastic lunch boxes have been using since then.

G. The last metal lunch box was made in 1985.

1.C 2.A 3.D 4.G 5.F 【解析】本文主要介绍了饭盒的发展历史。 1.通读下文的内容知:文章主要介绍饭盒的发展历史,故答案是C Let's see the history of lunch boxes.让我们看看饭盒发展的历史吧。该句用于统领下文。 2.根据下文The tins were large enough for a piece of...

Did you know that each day one person in the US throws away 4.4 pounds of rubbish? Almost every month, we throw away our own rubbish in packaging alone. Packaging ( including boxes, bags, etc) comes to our homes with the things we have bought. Several weeks ago, the TV news said that in a city in Italy, tons of rubbish were piled up in the streets, and the smell was rather terrible. What can we do to help? We should get to know the following Rs.

To reduce means to make less rubbish That is one of the first things we all should do for the environment. Reduce your rubbish by doing things like packing your lunch in reusable containers(可再利用的容器),taking smaller potions(份)at dinner so you don't waste food when you have had enough, writing on both sides of paper, and using less water when taking a shower.

To reuse is to use things again. Think about the bags you get from the store. They can be reused to carry your lunch, to hold your rubbish, or to collect used cans. You can even take them back to the store the next time to carry your things instead of getting a new bag!

Recycling is an important part of keeping our planet clean and green. It can also save energy. Be sure that you don't throw things in the rubbish that can be recycled to make something else. Paper, plastic, cans and bottles can all be recycled, but food, electrical waste and mobile phones can't. When you are not sure whether something can be recycled, go to your parents and teachers for advice.

Follow the three Rs, and every one of us can do something to save the Earth. It is also the best way to save ourselves.

1.The first paragraph of the passage implies(暗示) that .

A. packaging should be given up

B. Italy is too dirty for us to visit

C. the US produces most rubbish

D. the Earth is becoming dirtier

2.The writer seems to ask people to reuse the bags .

A. only as rubbish bags

B. only for carrying other things

C. mainly to have a cleaner world

D. mainly to save some money

3.Which of the following can be recycled?

A. Food and bottles.

B. Books and newspapers.

C. Paper and mobile phones.

D. Plastic and electrical waste.

4.The passage mainly tells us that .

A. all useless things can be recycled

B. the environment is greatly improving

C. the three Rs can help us clean the Earth

D. we should never throw any rubbish away

1.D 2.C 3.B 4.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述在我们的身边垃圾不断地增加,对我们的生活健康造成严重的影响,作者建议人们应该减少垃圾的产生,重复再利用一些可利用的资源,回收一些资源等,来保护我们的环境。 1.推理判断题。根据Several weeks ago, the TV news said that in a city in Italy, ton...

Overweight(超重)is one of the biggest health problems now. Being overweight affects more than how you look. Too much fat can kill you. What’s worse, overweight children turn into overweight adults(成人). If you’re obese now, you probably will grow into an obese adult. But here’s good news. You can fight overweight.

Change your eating habits.

You are what you eat, Kids like snacks. Did you list any healthy snacks? One study of eating habits showed that soft drinks are the first in the snack list. Next, kids choose salty snacks, like chips .What’s more, the list is full of junk food from No.3 to No.11. Finally, No.12, kids picked a healthy snack—fruit, So, think about your snack choice again.

Get outside to exercise

Jim, a player on his school football team, had a weight problem not long time ago. He could never get anyone to play with him. So his father and he started playing football for a few minutes every night. Ten minutes turned into an hour or more. In just a few years, the heavy kid became athletic, fit and healthy.

More TV means more fat

Nearly every American kid watches TV for 2 hours and 56 minutes every day that adds up to 44 days a year of sitting. More TV (or more Internet surfing, or more computer games) means more fat.

Eat an apple a day, walk around the house, play with your family…Do it today, and do it more tomorrow. It will help you a lot.

1.According to the passage, kids put______at the end of the snack list in one study of eating habits.

A. chips B. ice cream C. fruit D. soft drinks

2.What does the underlined word “obese” mean in Chinese?

A. 苗条的 B. 虚胖的 C. 健康的 D.聪明的

3.What can we do to fight overweight according to the passage?

1. Try to get up early.

2. Try to take more exercise.

3. Try not to sit in front of TV or computer for too long.

4. Try to eat more healthy food.

A. 2 3 4 B. 1 2 3 C. 1 3 4 D. 1 2 4

4.The passage mainly talks about _______.

A. one of the biggest health problems, overweight

B. how to play football

C. the healthy food

D. how to fight overweight

1.D 2.B 3.A 4.D 【解析】 试题这篇文章讲的是超重是当今最大的健康问题之一。超重也会带来很多的问题,文中给出了如何避免超重的一些做法和建议。 1.D细节理解题。根据文中信息Finally, No.12, kids picked a healthy snack—fruit,可知孩子们把水果放在零食单子的最后,故选D。 2.B词义猜测题。根据文中...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网