题目内容
【题目】书面表达
假如你们班将在本周举行一次关于网络购物利弊的辩论赛。请你根据以下提示信息写一篇90词左右的短文谈谈你对网购的看法。开头已给出,不计入总词数。
提示:好处 网购能帮助我们节省时间,我们只要把我们的信息发送给卖方(seller), 不久他们就会把东西送到我们的家,网购能帮助使我们的生活更加轻松。
害处 有些卖家会通过欺骗我们来获取钱财,另外长时间上网购物对眼睛有害.
建议 小心、安全地使用网络来购物
Now it is popular for young people to do shopping on the Internet. It can help
【答案】Now it is popular for young people to do shopping on the Internet. It can help make our life easier. If we want to buy something from the Internet, we can send our information to the seller and then the seller will send the things to us soon. It can help us save much time.
However, the Internet is not perfect because it may sometimes do harm to us. Some sellers may get money by cheating us. And it will be bad for our eyes if we spend much time doing shopping on the Internet. The Internet can change our lives for the better, but we had better use it carefully and safely.
【解析】
亮点说明:这篇习作的层次清晰,内容饱满,表达流畅。文中使用了非常好的短语,例如do shopping,on the Internet,help make our life easier,want to do,send to help us save much time,do harm to,be bad for,spend much time doing shopping,the sea of clouds,a nice place to visit等。而If we want to buy something from the Internet, we can send our information to the seller and then the seller will send the things to us soon. / And it will be bad for our eyes if we spend much time doing shopping on the Internet.等复杂条件状语从句结构的运用,丰富了习作内容,使表达多样,是本文的最大亮点。
【题目】书面表达(本题有1小题;共计20分)
“广场舞”square dancing作为一种集体娱乐健身的活动方式越来越受到中国大妈的追捧,但其所产生的噪音,或因抢占地盘所引发的矛盾也越来越多,请谈一谈你对“广场舞”的看法并提出适当建议。
advantage | keep fit |
make new friends | |
... | |
disadvantage | make much noise |
fight for a dancing place | |
... | |
My opinion |
注意:(1)短文必须涵盖以上所有要点,可适当发挥
(2)文中不得出现与你身份相关的信息;
(3)词数:80~100。短文开头已给出,不计入总词数。
Square Dancing
Square dancing is becoming more and more popular with the elder people in China.