题目内容

【题目】书面表达

假如你们班将在本周举行一次关于网络购物利弊的辩论赛。请你根据以下提示信息写一篇90词左右的短文谈谈你对网购的看法。开头已给出,不计入总词数。

提示:好处 网购能帮助我们节省时间,我们只要把我们的信息发送给卖方(seller), 不久他们就会把东西送到我们的家,网购能帮助使我们的生活更加轻松。

害处 有些卖家会通过欺骗我们来获取钱财,另外长时间上网购物对眼睛有害.

建议 小心、安全地使用网络来购物

Now it is popular for young people to do shopping on the Internet. It can help

【答案】Now it is popular for young people to do shopping on the Internet. It can help make our life easier. If we want to buy something from the Internet, we can send our information to the seller and then the seller will send the things to us soon. It can help us save much time.

However, the Internet is not perfect because it may sometimes do harm to us. Some sellers may get money by cheating us. And it will be bad for our eyes if we spend much time doing shopping on the Internet. The Internet can change our lives for the better, but we had better use it carefully and safely.

【解析】

亮点说明:这篇习作的层次清晰,内容饱满,表达流畅。文中使用了非常好的短语,例如do shopping,on the Internet,help make our life easier,want to do,send to help us save much time,do harm to,be bad for,spend much time doing shopping,the sea of clouds,a nice place to visit等。而If we want to buy something from the Internet, we can send our information to the seller and then the seller will send the things to us soon. / And it will be bad for our eyes if we spend much time doing shopping on the Internet.等复杂条件状语从句结构的运用,丰富了习作内容,使表达多样,是本文的最大亮点。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When you finish high school or university, is learning done? The answer is “no”. In many countries, people continue learning all their lives. Why is lifelong learning important? How can it help you? Let’s look at one example of lifelong learning in Japan.

Why is lifelong learning important?

You go to school and learn. You take tests. But learning doesn’t only happen in school. And learning doesn’t stop when you graduate from high school or college. You are learning all the time. For example, learning can happen when you go to a museum. It can also happen when you get a job. You learn when you play a sport or when you take a trip. Learning is life! We never stop learning. Every day, you can improve yourself by learning something new.

Lifelong learning in Japan

In Japan, life learning is very important. People in Japan like to try new learning activities. Music calligraphy, flower arranging, and foreign languages are some of their favorite classes. The Japanese take classes to improve their skills and learn new things.

Conclusion

When we graduate from school, we can continue to learn. Make lifelong learning one of your goals!

1Why is lifelong learning important?

A. It helps you improve yourself. B. It’s the best way to learn.

C. It’s fun and easy. D. It’s an important goal.

2Some people in Japan take foreign language classes to________.

A. get a job B. learn new things

C. get good grades D. finish college

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Learning only happens in school.

B. When we graduate from school, learning is done.

C. You can’t learn anything when you play a sport.

D. Music, calligraphy, flower arranging and foreign languages are popular classes in Japan.

4We can learn ________.

A. in the high school B. in the college

C. when you get a job. D. in school or college, at work.

5What is the main idea of the passage?

A. Learning can be fun. B. We are always learning in school.

C. People can learn all their lives. D. Finishing high school is important.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网