题目内容

【题目】 What will the future be like? Will life in the future be better, worse or the same as now? Scientists think that life will probably be very different in 2050.

First of all, people won’t use TV channels (频道) by 2050. Instead, people will choose a program from a “menu” and a computer will send the program to the television.

Water will become a very serious problem. We’ll need much more water, but there won’t be enough. Some scientists are afraid that there may be wars (战争) because of water.

Cars will run on new and clean energy (能源) and they will go very fast. There won’t be any accidents (事故) with the help of computers. On the other hand, space planes will take people around the world in two hours.

Robots will work in factories instead of people. They do not ask for money and they can work for 24 hours a day.

In a word, by 2050, our life will change a lot and our future will be quite different from now.

1Scientists think that life in the future will be ______.

A.betterB.worseC.the sameD.different

2There may be the following except (除了) ______ in 2050.

A.TV programsB.car accidentsC.space planesD.robots

3Scientists are afraid that there may be wars because ______.

A.there won’t be enough waterB.robots will work instead of people

C.people will need more new energyD.there will be too many space planes

4The passage mainly talks about ______.

A.watching TV in the futureB.moving around in the future

C.life in the futureD.robots in the future

【答案】

1D

2B

3A

4C

【解析】

未来的生活会是什么样子的?它会比我们现在更好、更坏还是会一样呢?这篇短文中介绍了科学家们想象的2050年的生活。

1细节理解题。根据短文第一段 “Scientists think that life will probably be very different in 2050.”可知,科学家们认为未来的生活跟现在会有很大的不同。故选D

2细节理解题。根据短文第四段 “There won’t be any accidents (事故) with the help of computes.”可知,在电脑的帮助下,未来将不会再有任何的交通事故。故选B

3细节理解题。根据短文第三段 “We’ll need much more water, but there won’t be enough. Some scientists are afraid that there may be wars (战争) because of water.”可知,未来我们对水的需求会更大,但没有足够的水。因此科学家们担心未来会因为水而引起战争。故选A

4主旨大意题。根据短文开头 “What will the future be like? Will life in the future be better, worse or the same as now?”以及结尾 “In a word, by 2050, our life will change a lot and our future will be quite different from now.”可知,这篇短文给我们介绍了未来的生活。故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网