题目内容

【题目】 China has a rich and colorful cultural history, and masks have played a major role in Chinese tradition for thousands of years. Why do people wear masks? The reasons are to protect their body, to hide themselves, or to have fun. In fact, masks are used all over the world.

African masks are usually made in a traditional style. There are many different kinds of African masks, but many of them represent animals. African masks are a part of full-body costumes and they are made for dancers. The dancers usually wear the masks in religions events.

Japanese masks have been used in many dancers, theaters, festivals and religions events. They represent heroes, devils, ghosts and some animals in performances. Most of them are made of clay, cloth, wood or paper.

Greek masks are used to represent the spirits of nature during religions events. Also, theater actors use masks to show different characters.

In Rome, devil and other masks are used in carnivals.

Today, masks continue to be of great artistic and entertaining value.

1What do many of African masks represent?

A.Humans.B.Animals.C.PlantsD.Stones.

2What materials are used to make masks in Japan?

A.Water and sandB.Food and paperC.Clay and clothD.Metal and glass.

3Which of the following is not mentioned in the passage?

A.People often use masks to have fun.

B.Many dancers in Africa wear masks.

C.Masks have played a major role in Chinese tradition.

D.Masks can be used as toys

4This article is about________.

A.Various masks in the worldB.African masks

C.Reasons for wearing masksD.When to wear masks

【答案】

1B

2C

3D

4A

【解析】

短文大意:本文是文化类阅读,介绍了中国、非洲、日本、希腊和罗马等国家使用面具的传统,指出面具具有巨大的艺术价值和娱乐价值。

1题意:许多非洲面具代表什么?

考查细节理解。Humans人类;Animals动物;Plants植物;Stones石头。根据“There are many different kinds of African masks, but many of them represent animals非洲面具有很多种,但很多都代表动物”,可知非洲面具大多代表动物,故选B

2题意:在日本用什么材料做面具?

考查细节理解。A. Water and sand水和沙子;B. Food and paper食物和纸;C. Clay and cloth粘土和布;D. Metal and glass金属和玻璃。根据“Most of them are made of clay, cloth, wood or paper它们大多是由粘土、布、木头或纸制成的”,可知需用粘土、布、木头或纸制作面具,故选C

3题意:下面哪个选项在文章中没有被提到?

考查细节判断。A. 人们经常用面具来娱乐;根据“The reasons are…to have fun”可知说法正确。B. 许多非洲的舞者戴面具;根据“The dancers usually wear the masks in religions events”可知说法正确。C. 面具在中国传统中扮演了重要的角色;根据“masks have played a major role in Chinese tradition for thousands of years”可知说法正确。D. 面具可以用作玩具;根据短文可知没有提及,结合“Today, masks continue to be of great artistic and entertaining value”,说法错误。综合以上分析,故选D

4题意:这篇文章是关于世界上各种各样面具的。

考查主旨理解。A. 世界上的各种面具;B. 非洲面具;C. 戴口罩的原因;D. 什么时候戴口罩。根据短文,介绍的是中国、非洲、日本、希腊和罗马等国家使用面具的传统,可知Various masks in the world符合文意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Hundreds of years ago, life was harder than it is today. People didn’t have modern machines.

Life today has brought new problems. One of the biggest problems is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution to all living things in the world.

Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt (被状物) over a city. This kind of quilt is called smog.

Many countries are making rules to fight against pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn’t let dirty smoke go into the air.

We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground. We can go to work by bus with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.

Rules are not enough. Every person must help to fight against pollution.

1Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because ______.

A.there were not many people

B.there were too many people

C.there were no modern medicines

D.there were not modern machines

2The most serious kind of pollution is ______.

A.noise pollutionB.air pollutionC.water pollutionD.waste things

3The underlined word it refers to ______.

A.factoriesB.cityC.airD.quilt

4To fight against the pollution, we must ______.

A.clean water after it is thrown away

B.throw waste things in the dustbin

C.let dirty smoke go into the air

D.encourage more people to drive to work.

【题目】 On the morning of May 30th, 2019, Huawei helped the BBC use 5G to report news. It was the first time that 5G was used in the world! Actually, China just began to use 5G in June 2019. What’s the most special about 5G? 5G lets us send and receive information in a very short time. Now, 4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receive information. But 5G will the time down to 1 millisecond or less. The big change that 5G brings will not only make our mobile network faster, but also deeply change our lives in many ways.

First, 5G can connect with amusements. 5G is about 100 times faster than 4G. This means you can download a movie in seconds by using 5G. Also, VR games will become more popular with 5G. 5G will make people feel the games even more real.

Second, 5G can connect with traffic. 5G will also make self-driving cars safer. These cars can send messages to each other. They also “talk” to traffic lights and road sensors(传感器). 5G will allow self-driving cars to have faster reaction than human drivers.

Third, 5G can connect with smart homes. 5G also makes the IOT possible. IOT is a large network that connects everything to the Internet. Smart homes are part of it. Smart homes can make the machines automatic. For example, if the sensor feels the air becoming dry, a smart sprinkler could water your plants by itself. And your toaster could start making breakfast ahead of time or before you get up.

Although not everyone can use 5G networks now, China is trying its best to let everyone use 5G as soon as possible!

1What is the biggest advantage of 5G?

A.It has faster speed in sending and receiving messages.

B.It will change everything in our lives.

C.It can be used to control cars.

D.It can help to download a movie in minutes.

25G will change our lives in many ways EXCEPT________ according to the passage.

A.free time activitiesB.traffic safety

C.home lifeD.the way news spreads

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Both 4G and 5G can make VR games become more real.

B.5G can make self-driving cars talk to traffic lights by themselves.

C.IOT is a large network that connects everything to 5G.

D.5G has been widely used in China now.

4The Chinese meaning of “automatic” in Paragraph 4 is_________.

A.自动的B.省时的C.灵敏的D.快速的

5This passage is probably from__________ .

A.a book reviewB.a math textbook

C.a technology magazineD.a fashion report

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网