题目内容
【题目】阅读短文.根据短文内容回答问题。
![]()
Charity Cause in UK
If you watch British television on March 15. you might be surprised to see celebrities(名人)wearing funny red noses and joking around But don't worry. They're not mad. It's all part of a money raising event called Red Nose Day. Founded in 1985 by two British actors, the aim of the event is to raise money to help poor people in the UK and Africa. Celebrities support the event by making appearances on special TV shows. For example. UK Prime Minister David Cameron once appeared in a music video by One Direction, which the band produced for the event.
British don't just raise money for charitable(慈善的)causes on one day a year, but they do it all year round. One way of doing”is by shopping in charity shops. These small shops sell clothes, books and household goods just like anv other shop except that it's all secondhand.
There are nearly 10,000 charity shops in the UK. Their business model is simple Anybody who has things they don't want any~can give them to a charity shop. Where they are checked, cleaned and priced. The money that is made by selling them is used for a charitable cause.
The idea of buying used clothes may sound unpleasant, but for shoppers who have less spending money, it has been a welcome choice. Now, shopping at charity shops is also becoming.popular with young people looking for another kind of fashion. "You can find very beautiful and special clothes for a very cheap price. I don't mind wearing the clothes that other people may have worn them, I simply wash them before I wear them," said Anne Marie. a 19-year-old from UK.
So next time you see a charity shop. why not go inside? Who knows, you might find a lovely dress for just a few pounds. Even better, you can enjoy wearing it, it means that your money helped a good cause.
【1】When is Red Nose Day?
【2】What is the aim of the event?
【3】Do British raise money for charitable causes on one day a year?
【4】What do charity shops in the UK sell?
【5】Whv ax charity shops becoming popular among young people?
【答案】
【1】On March 15.
【2】To raise money to help poor people in the UK and Africa.
【3】No, they don’t.
【4】They sell clothes, books and household goods just like any other shop except that it's all secondhand.
【5】Because they are looking for another kind of fashion and they can find very beautiful and special clothes for a very cheap price./ Because they want another kind of fashion and the clothes are very beautiful, special and cheap.
【解析】
文章大意:本文主要讲述的是英国的慈善业,特别是英国出售二手产品的慈善店很受欢迎,旨在呼吁人们都去做慈善事业。
【1】根据文章第一段第一、二、三行If you watch British television on March 15. you might be surprised to see celebrities(名人)wearing funny red noses and joking around But don't worry. They're not mad. It's all part of a money raising event called Red Nose Day.可知,Red Nose Day是在三月十五日,故答案填On March 15。
【2】根据第一段第三、四行the aim of the event is to raise money to help poor people in the UK and Africa.可知,它的目的是帮助英国和非洲的穷人捐钱,故答案填To raise money to help poor people in the UK and Africa。
【3】根据文章第二段第一行British don't just raise money for charitable(慈善的)causes on one day a year, but they do it all year round“英国人不只是在一年中的某一天为慈善事业筹款,而是一年四季都在筹款。”可知,应该是否定回答,故答案填No, they don’t。
【4】根据第二段第二、三行One way of doing”is by shopping in charity shops. These small shops sell clothes, books and household goods just like anv other shop except that it's all secondhand.可知,慈善商店卖的的是他们像其他商店一样出售衣服、书籍和家居用品,只是都是二手货。故答案填的是They sell clothes, books and household goods just like any other shop except that it's all secondhand。
【5】根据文章倒数第二段第二、三、四行Now, shopping at charity shops is also becoming.popular with young people looking for another kind of fashion. "You can find very beautiful and special clothes for a very cheap price“现在,在慈善商店购物也变得越来越受年轻人的欢迎,他们正在寻找另一种时尚。”你可以以非常便宜的价格买到非常漂亮和特别的衣服”可知,应该是慈善商店有年轻人正在寻找的另一种时尚,并且可以以非常便宜的价格买到非常漂亮和特别的衣服,故答案填Because they are looking for another kind of fashion and they can find very beautiful and special clothes for a very cheap price./ Because they want another kind of fashion and the clothes are very beautiful, special and cheap。