题目内容

【题目】

As summer comes near. many children are really happy to forget about school for a few months. The summer vacation is the best time for students. They can go outdoors and have fun. They can go to big cities to go sightseeing. or go to the countryside to enjoy the beauty of nature. However, studies have found that children forget between one and three months' worth of school learning during the summer months. Spelling and math abilities are seriously influenced because of the long vacation, while reading is not really influenced by the time off. The most probable reason for this is that most children usually read at least outside of the classroom, whether newspapers, magazines, books, or video game guides. However, their math and spelling skills only get exercised in the school setting.

The first summer vacation appeared because the farm children have time off to help work in the fields in the high growing season, but this reason is no longer valid since fewer kids actually work on farms today. Some cities in the United States, such as Los Angeles. Have moved to a year-round school calendar, which will bring less influence in their studies. Most cities still use the normal nine and a half-month calendars. To improve skills and to have a good level of preparation, experts suggested trips to museums, summer camps, and visits to libraries to keep kids active and interested the whole summer.

There are other educational systems that provide vacations while still keeping students' skills in a high level. For example. in Japan students attend class for seven weeks continuously, followed by two weeks of vacation. This continues go through all the year. In Italy, students attend class six days per week, but finish at 1:30 p.m. each day, so that school does not manage their life the way that it does in America.

Educational experts fear that the three-month summer vacation stops the continuity of learning. Just as students get used to new ways in reading, writing, or critical thinking skills, then the summer vacation comes, they shut down for a long period. When they go back to school after the vacation, they take up to two months to return to their previous level of understanding.And so the debate continues: whether to continue the present vacations or to seek changes.

1The students' abilities of the spelling and math are influenced in the summer vacation because they .

A.take the summer vacation too seriouslyB.do little work of math or spelling

C.don't like spelling and mathD.have to help work in the fields

2What can we learn from the passage?

A.Students may keep reading in summer vacations.

B.The United States has stopped summer vacations.

C.The summer vacations have no influence on students' skills.

D.Now most children still work on farm in summer vacations.

3What does the underlined word "valid" in the second paragraph probably mean?

A.acceptableB.aimlessC.imaginableD.valueless

4What is the best title for the passage?

A.Do we need new Educational Systems?B.Do summer vacations confuse students?

C.Should summer vacations be changed or not?D.Should students improve ability in vacations?

【答案】

1B

2A

3A

4C

【解析】

文章大意:本文主要描述了假期对学生某些技能的影响,而有一些学者认为假期对学生技能没有影响,所以争论还在继续:是继续现在的假期还是寻求改变。

1细节理解题。根据第一段倒数第二行However, their math and spelling skills only get exercised in the school setting.“然而,他们的数学和拼写技能只在学校里得到锻炼。”可知在暑假里,他们的数学与拼写技能很少锻炼,故答案选B

2推理判断题。根据文章第二段第三行Some cities in the United States, such as Los Angeles. Have moved to a year-round school calendar, which will bring less influence in their studies.“美国的一些城市,如洛杉矶。已经改为全年的校历,这对他们的学习影响较小。”故B项错误,根据文章第一段最后两行However, their math and spelling skills only get exercised in the school setting.可知暑假影响学生的技能,故C项错误。根据第二段第一、二、三行The first summer vacation appeared because the farm children have time off to help work in the fields in the high growing season, but this reason is no longer valid since fewer kids actually work on farms today.“第一个暑假的出现是因为农场的孩子们在生长旺盛的季节有时间在田里帮忙干活,但是这个理由已经不再被认同了了,因为现在真正在农场工作的孩子越来越少了。”可知因为现在真正在农场工作的孩子越来越少了,故D项错误。故答案选A

3词义推断题。根据第二段第一、二行The first summer vacation appeared because the farm children have time off to help work in the fields in the high growing season, but this reason is no longer valid since fewer kids actually work on farms today.“第一个暑假的出现是因为农场的孩子们在生长旺盛的季节有时间在田里帮忙干活,但是这个理由已经不成立了,因为现在真正在农场工作的孩子越来越少了。”由since fewer kids actually work on farms today“很少有孩子去干农活”,可知是不认同的,故答案选A

4主旨大意题。根据本文最后一段最后一行And so the debate continues: whether to continue the present vacations or to seek changes.“所以争论还在继续:是继续现在的假期还是寻求改变。”可知,本文主要讲的是是否要改变暑假。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文.根据短文内容回答问题。

Charity Cause in UK

If you watch British television on March 15. you might be surprised to see celebrities(名人)wearing funny red noses and joking around But don't worry. They're not mad. It's all part of a money raising event called Red Nose Day. Founded in 1985 by two British actors, the aim of the event is to raise money to help poor people in the UK and Africa. Celebrities support the event by making appearances on special TV shows. For example. UK Prime Minister David Cameron once appeared in a music video by One Direction, which the band produced for the event.

British don't just raise money for charitable(慈善的)causes on one day a year, but they do it all year round. One way of doing”is by shopping in charity shops. These small shops sell clothes, books and household goods just like anv other shop except that it's all secondhand.

There are nearly 10,000 charity shops in the UK. Their business model is simple Anybody who has things they don't want any~can give them to a charity shop. Where they are checked, cleaned and priced. The money that is made by selling them is used for a charitable cause.

The idea of buying used clothes may sound unpleasant, but for shoppers who have less spending money, it has been a welcome choice. Now, shopping at charity shops is also becoming.popular with young people looking for another kind of fashion. "You can find very beautiful and special clothes for a very cheap price. I don't mind wearing the clothes that other people may have worn them, I simply wash them before I wear them," said Anne Marie. a 19-year-old from UK.

So next time you see a charity shop. why not go inside? Who knows, you might find a lovely dress for just a few pounds. Even better, you can enjoy wearing it, it means that your money helped a good cause.

1When is Red Nose Day?

2What is the aim of the event?

3Do British raise money for charitable causes on one day a year?

4What do charity shops in the UK sell?

5Whv ax charity shops becoming popular among young people?

【题目】

It was the last figure skating competition for this season. Our team must beat every other team to enter the state competition.
Skaters were practicing all over the ice. Suddenly my teammate Danielle knocked her head hard on the ice and cried loudly, then she was carried out of the rink (冰场) and sent to hospital.

“Allison,” Coach Janice came up to me, “Danielle can’t _______ today. So I need you to do the axel(前外一周半跳).”

“Coach,” I couldn’t even think of words, “I only _______ it for the first time three weeks ago! ”

“I know, but you’re the only one besides Danielle who can do it.”

At that moment, the weight of the world was on my shoulders. The axel is a high point jump, and it can make or break a team’s _______. I couldn’t be the one to stop us from going to states. But I would be, I knew it.

My teammates were all very _______. They all came up, smiled and told me I would do great. But that only made me more nervous.

It was my turn. Ready or not, I had to go. I built up some speed and jumped, hoping I would land _______. But I didn’t. I fell on the ice, hard. I could feel the blood rushing to my cheeks.

“Allison, take the reskate,” the coach came to me.

Once, and only once in a competition, a team can have one skater skate again. It was still early, and someone else would need the chance later. I couldn’t use it, since I might fall again and _______ it.

“I can’t, Coach!”

“Allison, you can do it. Calm down, jump high, and land it. Go!”

So I went. I raised an arm towards the judges, letting them know I was going to take the reskate. The audience got into complete _______. It seemed that everybody was holding their breath. I tried to focus. I took off and rotated(旋转)my body as much as possible in the air. Then I came down, landing on my feet. I did it! My teammates screamed with _______.

Finally, our team won! We were going to states! Landing that axel made me feel like I could do anything, and who knows, maybe I could.

1A. run B. hear C. enjoy D. compete

2A. taught B. landed C. moved D. checked

3A. rules B. score C. manners D. style

4A. shy B. bored C. supportive D. brave

5A. quietly B. quickly C. heavily D. beautifully

6A. waste B. refuse C. value D. keep

7A. sadness B. craziness C. silence D. confidence

8A. joy B. humor C. worry D. anger

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once(将下列单词或词组填入空格.每空格限填一词,每个单词或词组只能填一次):

Atradition Bsimilar Ccommunication Dspread Ehear of

The Origins of April Fools Day

What is April Fools Day and where does it come fromIt is commonly believed that in medieval(中世纪) FranceNew Year was celebrated on 1AprilThen in 1562a new calendar was introducedchanging New Year to 1JanuaryWith no modern1news travelled slowly and new ideas were often questionedMany people did not2the changewhile some just forgotThese people were called foolsPeople send invitations to‘New Year'parties that were not existed and other jokes were playedThen a3of playing jokes on April 1st startedThe custom finally4to England and Scotlandand it was later transported across the Atlantic to the American and the FrenchApril Fools Day has now developed into an international festival of funwith different nationalities celebrating the day in special ways

Astrangers Bbalanced Cexperienced Dcatch Eknowing

April Fools Day around the World

In France and Italyif someone plays a trick on youyou are the‘fish of April'By the month of April fish have only just hatched(孵化) and are easy to5Children stick paper fish to their friends'backs and chocolate fish are found in the shops

In ScotlandApril Fools Day lasts for two days!The second day is called‘Taily Day'Often a sign saying‘kick me'is stuck onto someone's back without6

TodayAmericans and the British play small tricks on friends and7on April 1stA common trick is to point to a friend's shoe and say"Your shoe is not tied"When they look downthey are laughed atSchoolchildren might tell a friend that school has been cancelledA bag of flour might be8on the top of a door so that when the‘victim'opens the doorthe flour empties over their head

Most April Fool jokes are in good fun and not meant to harm anyoneThe best trick is the one where everyone laughsespecially the person upon whom the joke has been played

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网