题目内容
15.阅读短文,根据短文内容判断正误.正确的用T表示,错误的用F 表示Doctor Brown is always busy at work.But next month he is going to take a long vacation.He is going to China with his wife.The Browns have heard the saying,"The man who doesn't reach the Great Wall is not a true man."So they are going to Beijing,the heart of China,to visit the Great Wall.They will stay in Beijing for about one week.They have a lot of Chinese friends there,so they will visit them.Then they will fly to Hangzhou to see the West Lake.They will go fishing there.They plan to stay there for about half a week.Dr.Brown is always at the top of the Yellow Mountain in his dream.At last he has the chance to have a look at it.So next they are going to Anhui by train and going hiking in the great mountain.After five or six days in Anhui,they will have to go back to London and have a good rest for about a week before they go on with their work.
41.Dr.Brown is going to take a vacation in China.T
42.The schedule (安排) for the vacation is:London-Hangzhou-Anhui-Beijing-London.F
43.They are going to Hangzhou by plane.T
44.They plan to stay in Hangzhou for about six days.F
45.Dr.Brown often dreams to be at the top of the Yellow Mountain,and he finally has the chance to have a look at it.T.
分析 短文介绍了布朗医生一家来到中国度假,他们先到了北京的万里长城.然后他们将飞往杭州,去看西湖.接着去黄山顶,最后他们接下来将乘火车前往安徽在大山里远足.在安徽五六天后,他们要回到伦敦并好好休息一周再继续他们的工作.
解答 答案:41.T 细节判断题.根据第一行句子But next month he is going to take a long vacation.He is going to China with his wife.但下个月他将有一个很长的旅行.他将和他的妻子一起去中国."可知布朗先生将在中国度假是正确的.故答案为T.
42.F 细节判断题.根据整篇文章内容及其第一、二行句子The Browns have heard the saying,"The man who doesn't reach the Great Wall is not a true man."So they are going to Beijing,布朗一家听到了这样的说法,不到长城非好汉."因此,他们将去北京.可知他们先去的北京,不是杭州.故答案为F.
43.T 细节判断题.根据第三行句子Then they will fly to Hangzhou to see the West Lake.然后他们将飞往杭州,去看西湖.可知他们要乘飞机去杭州是正确的.故答案为T.
44.F 细节判断题.根据第三行句子They plan to stay there for about half a week.他们计划在那里待半周.可知他们计划在杭州呆六天是错误的.故答案为F.
45.T 细节判断题.根据第四行句子Dr.Brown is always at the top of the Yellow Mountain in his dream.At last he has the chance to have a look at it.布朗医生总是梦想去黄山顶,他终于有机会看一看了.可知布朗先生常常梦想到黄山的顶部,他终于有机会看一看是正确的.故答案为T.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
| A. | Since | B. | Although | C. | As | D. | Because |
-Sorry,she isn't here at the moment. ( )
| A. | Can I take a message? | B. | I will call you back. | ||
| C. | You have the wrong number. | D. | Hold on in a moment. |
(56)D Smoke from a fire causes the alarm to go off.The alarm makes a loud sound.The sound tells everyone to leave the house at once.
(57)C They should know all the ways out of the house.If there is a fire,everyone follows the plan to get out.Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.Buy fire extinguishers (灭火器) in the house.Everyone in the family should know how to use them.
(58)E Fire drills teach children about fire safety.Everyone in the family should know the following fire rules:
*(59)BThe fire can grow more quickly if you open the door.
*Stay close to the floor!Smoke can be more dangerous than fire; the best air is near the floor because smoke rises.
*(60)A First,stop!Don't run!The fire burns faster because of more air.Drop!Fall to the floor.They roll!Turning over and over will make the fire go out.Put a blanket (毯子) around you to keep air away from the fire that may still be on you.
There are many possible causes for firs.A wise family is ready all the time.If there is a fire,don't forget to call 119for help.
| A.What will you do if your hair or clothes start to burn? B.Don't open a hot door? C.Make escape plans. D.Put a smoke alarm in the house. E.Practice fire drills. F.There are many possible causes for fires. G.Learn how to use fire extinguishers(灭火器)in the house. |