题目内容
【题目】 My 14 year - old son, John, and I saw the coat at the same time in a second - hand clothing store. It stood out among big and old coats. It was so beautiful and had an unbelievable price, $ 28. I looked at my son and we both said nothing, but John’s eyes shone. Dark, woolen coats were popular with teenage boys, but new ones could cost several hundred dollars. This coat was even better. John tried it on and turned from side to side, eyeing himself in the mirror. It fit him so well.
John wore the coat to school the next day. After he came home, I asked, “Did the kids like your coat?” “They love it,” he said with a big grin. Over the next few weeks, John changed. He was polite, less argumentative, more thoughtful, and much happier. “Good dinner, Mom,” he would say every evening. Without a word of complaining, he would carry in wood for the stove.
One day when I suggested that he might start on his homework before dinner, John, who always put things off, said, “You’re right. I guess I will.” When I mentioned this change to one of his teachers, she joked that the coat must have changed him.
John and I both know we should never judge a person by his clothes. But it is true that when wearing beautiful and suitable clothes, we may try to be better in thought, speech and behavior to match what is on the inside to what is on the outside.
【1】What can we learn from the first paragraph?
A. The price of the coat was too high.
B. John liked the coat very much.
C. They often went shopping together.
D. The writer didn’t want to buy the coat.
【2】What does the underlined word “grin” mean?
A. A wide smile.B. A worried look.
C. An upset voice.D. An angry mood.
【3】Which of the following changes did NOT happen to John after he wore the coat?
A. He was willing to follow suggestions.
B. He often helped to do some housework.
C. He was often worried about his study.
D. He said sweet words to make his mother happy.
【4】What does the writer want to say through this passage?
A. Life is full of possibilities when we are young.
B. We should not judge people by their appearance.
C. It’s a good choice to try different things in our lives.
D. What we wear could help what we are.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
本文主要讲述了作者和他的儿子去了市场,淘到了一件非常漂亮而又合适的衣服。而这件衣服也改变了他孩子的言行。有时候穿着漂亮而又合适的衣服,我们可能会努力尝试在思想,言语和行为上变得更好,以便让我们的外在和内在相匹配。
【1】推理判断题。由John’s eyes shone 及John tried it on and turned from side to side。 John眼睛放光,转来转去的试穿可知他非常喜欢。故选B。
【2】判断词义题。A. A wide smile大大的笑容;B. A worried look.焦虑的神情;C. An upset voice不安的声音;D. An angry mood愤怒的情绪。由John的回答They love it可知,他应该是开心的。故选A。
【3】题意:他穿上那件外套后,没有发生的事?A. He was willing to follow suggestions他愿意听取意见;B. He often helped to do some housework他经常帮助做一些家务;C. He was often worried about his study他经常担心他的学习;D. He said sweet words to make his mother happy他会说一些甜蜜的话让他的妈妈开心。由原句Over the next few weeks, John changed. He was polite, less argumentative, more thoughtful, and much happier可知,他变得有礼貌,不爱争吵,更体贴,更快乐。故选C.
【4】推理判断题。通过这篇文章,作者想要表达的是什么?A. Life is full of possibilities when we are young当我们年轻时,生活充满了一切可能;B. We should not judge people by their appearance我们不应该以貌取人;C. It’s a good choice to try different things in our lives生活中尝试不同的事情是一种很好的选择;D. What we wear could help what we are我们穿什么能够帮助我们成为什么样的人。由原句it is true that when wearing beautiful and suitable clothes, we may try to be better in thought, speech and behavior to match what is on the inside to what is on the outside有时候穿着漂亮而又合适的衣服,我们可能会努力尝试在思想,言语和行为上变得更好,以便让我们的外在和内在相匹配
【题目】
BEIJING TRAVEL COMPANY Beijing-Singapore Best tour days in Singapore Website: www.beijingtour.com Telephone: 010-6261-7788 |
MIRAMBER HOTEL Restaurant & Café, Swimming pool, KTV, clothing store, Reading room Day 1: Morning: land at Singapore Changi Airport Afternoon: take a bus tour of the land Evening: have a party in the KTV Day 2: Morning: visit the Handicraft Center and the National Museum Afternoon: take the cable car to Sentosa Island Day 3: Morning: take a walking tour of old Singapore, including Chinatown Afternoon: take a boat trip around the island Day 4: Daytime: free for shopping Evening: return by air Date of Departure August 16, 2013 ¥5,220 August 17, 2013 ¥5,100 August 18, 2013 ¥4,950 August 19, 2013 ¥5,150 |
【1】Travelers in this tour group will go to Singapore ________.
A. by airB. by seaC. by busD. by train
【2】When you go to old Singapore, you can visit________, too.
A. the Handicraft CenterB. Changi Airport
C. ChinatownD. the National Museum
【3】On the second day, travelers in this group can ________.
A. go to ChinatownB. visit Sentosa Island
C. travel around by boatD. have a party in the KTV
【4】When can travelers shop freely during the tour?
A. On the first dayB. On the second day
C. On the third dayD. On the last day
【5】If you only want to spend less than 5,000 yuan, you can choose ________ as your
departure date.
A. August 16B. August 17C. August 18D. August 19