题目内容

【题目】 ● A good heart

Dikembe Mutombo grew up in Africa among great poverty (贫穷) and disease (疾病). Later he became a star in the NBA, and a citizen of the United States. But he never forgot the land of his birth, or the duty to share his fortune with others. He built a new hospital in his old hometown in Congo (刚果). People called him “a good-hearted man”.

● Success and kindness

After her daughter was born, Julie Aigner-Clark searched for ways to share her love of music and art with her child. So she borrowed some equipment, and began filming children’s videos in her own house. The Baby Einstein Company was born, and in just five years her business grew to more than $20 million in sales. And now she is using her success to help others - producing child safety videos with John Walsh of the National Center for Missing and Exploited Children. Julie says of her new program, “I believe it’s the most important thing that I have ever done.”

● Bravery and courage

Wesley Autrey became a national hero when he placed his life in danger to help a stranger who had fallen onto the tracks in a New York subway tunnel.

Autrey was waiting for a downtown local train in Manhattan one day with his two daughters. Suddenly, a young man, Cameron Hollopeter, fell onto the subway tracks. Just . then a train was coming. He dove onto the tracks and tried to take Hollopeter off the tracks, but there was not enough time to drag Hollopeter away. Instead, Autrey threw himself down onto the man, in the space between the rails (铁轨). It was too late for the train to stop. Several cars passed over them, and left a grease (润滑油) mark on his hat.

After that Autrey said, “I just saw someone who needed help and did what I felt was right.”

1What was Mutombo praised (赞扬) for?

A. Being a star in the NBA.B. Being a citizen of America.

C. His work in the USA.D. Helping people in the home town.

2Who was Julie in the passage?

A. A famous basketball player.

B. A mother with two daughters.

C. A person who saved a young man.

D. A woman who owned the Baby Einstein Company.

3What did the Baby Einstein Company do at its beginning?

A. It produced safety equipment for children.

B. It made videos to help protect children.

C. It sold videos of children’s music and artwork.

D. It looked for missing and exploited children.

4Why was Wesley Autrey called a national hero?

A. He helped a man get across the rails.

B. He stopped a man from running away.

C. He protected two little girls from getting hurt.

D. He saved a stranger without thinking about his own safety.

5What does the underlined sentence “Several cars passed over them, and left a grease mark on his hat.” imply (暗示)?

A. The cars of the train made Autrey’s hat dirty.

B. The cars of the train were close enough to Autrey’s head.

C. The cars of the train passed over Autrey very quickly.

D. The cars of the train were covered with lots of grease.

【答案】

1D

2D

3C

4D

5B

【解析】

这篇短文分别一颗善良的心;成功与善良;勇敢和勇气,介绍了三个名人的故事。

1细节理解。根据文中But he never forgot the land of his birth, or the duty to share his fortune with others. He built a new hospital in his old hometown in Congo (刚果). People called him “a good-hearted man”.可知Mutombo帮助他家乡的人们。 故选D

2细节理解。根据文中So she borrowed some equipment, and began filming children’s videos in her own house. The Baby Einstein Company was born, and in just five years her business grew to more than $20 million in sales.可知,拥有 Baby Einstein Company 的女人。故选D

3细节理解。根据文中Julie Aigner-Clark searched for ways to share her love of music and art with her child. So she borrowed some equipment, and began filming children’s videos in her own house.可知,它出售儿童音乐和艺术品的视频。故选C

4细节理解。根据文中Wesley Autrey became a national hero when he placed his life in danger to help a stranger who had fallen onto the tracks in a New York subway tunnel. 可知,他不考虑自己的安全就救了一个陌生人。故选D

5词句猜测。根据上文He dove onto the tracks and tried to take Hollopeter off the tracks, but there was not enough time to drag Hollopeter away. Instead, Autrey threw himself down onto the man, in the space between the rails (铁轨). It was too late for the train to stop.可知下文是火车的车厢离奥特里的头足够近了。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In Binjiang Street, I had this amazing experience. While I was waiting for the bus, I saw a beggar (乞丐) carrying a sign which said that he ___ a cup of hot coffee.

As soon as I read it. I knew it was time for me to do ___ for him. I ran across the street ___, thinking that getting him a cup of hot coffee would be great. I went to Starbucks (星巴克) nearby and asked the young lady behind the counter (柜台) to give me a cup of ___. I then walked back to the street corner where the man had stayed. As I went up to ___, I found that the closer I got, the more joy (快乐) in his eyes I could see.

When I handed him the hot coffee, I just said, “This is for you, my dear.” I could see so much joy in his face and even a ___ was running down. He kept thanking me and holding his coffee ___ the biggest treasure and prize in his life. It made me cry that a simple action can bring so much joy and make someone feel really warm.

I walked back to the bus stop happily. When the bus driver opened the door and I wanted to ___ the bus fee (费用). To my surprise, he waved me through and said, “Honey, you don’t need to pay.” He explained that it ___ his heart to see that I gave away (赠送) free coffee.

This amazing moment was the ____ in my heart and it gave my day and my life a new start. It brings me such a joy to simply love and bless.

1A. would likeB. likeC. wantD. need

2A. anythingB. somethingC. thingD. nothing

3A. loudlyB. sadlyC. hardlyD. quickly

4A. juiceB. teaC. coffeeD. orange

5A. heB. himC. hisD. himself

6A. tearB. rainC. waterD. time

7A. forB. withC. likeD. in

8A. spendB. payC. takeD. cost

9A. wavedB. beatC. hitD. touched

10A. warmB. warmerC. warmestD. most warm

【题目】 My 14 year - old son, John, and I saw the coat at the same time in a second - hand clothing store. It stood out among big and old coats. It was so beautiful and had an unbelievable price, $ 28. I looked at my son and we both said nothing, but John’s eyes shone. Dark, woolen coats were popular with teenage boys, but new ones could cost several hundred dollars. This coat was even better. John tried it on and turned from side to side, eyeing himself in the mirror. It fit him so well.

John wore the coat to school the next day. After he came home, I asked, “Did the kids like your coat?” “They love it,” he said with a big grin. Over the next few weeks, John changed. He was polite, less argumentative, more thoughtful, and much happier. “Good dinner, Mom,” he would say every evening. Without a word of complaining, he would carry in wood for the stove.

One day when I suggested that he might start on his homework before dinner, John, who always put things off, said, “You’re right. I guess I will.” When I mentioned this change to one of his teachers, she joked that the coat must have changed him.

John and I both know we should never judge a person by his clothes. But it is true that when wearing beautiful and suitable clothes, we may try to be better in thought, speech and behavior to match what is on the inside to what is on the outside.

1What can we learn from the first paragraph?

A. The price of the coat was too high.

B. John liked the coat very much.

C. They often went shopping together.

D. The writer didn’t want to buy the coat.

2What does the underlined word “grin” mean?

A. A wide smile.B. A worried look.

C. An upset voice.D. An angry mood.

3Which of the following changes did NOT happen to John after he wore the coat?

A. He was willing to follow suggestions.

B. He often helped to do some housework.

C. He was often worried about his study.

D. He said sweet words to make his mother happy.

4What does the writer want to say through this passage?

A. Life is full of possibilities when we are young.

B. We should not judge people by their appearance.

C. It’s a good choice to try different things in our lives.

D. What we wear could help what we are.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网