题目内容

【题目】 There was a bookseller who did not like to pay for anything. One day a big box of books fell on his ___________. His wife asked him to see the__________ and show it to him.

"No. " he said," I'll wait__________he comes to our shop next time. Then I'll ask him__________my foot. If I go to see him, I shall have to___________. "

The next day the doctor came to the shop to____________some books. The bookseller told the doctor about his foot. The doctor looked at it and then took out a piece of paper and wrote__________on it. "Buy this and put it on the foot, "he said.

"____________do I need to do it?" asked the bookseller.

"Twice a day, "answered the doctor.

"Thank you, "said the bookseller. " And now, sir, here are your___________ "

"How much?" asked the doctor.

___________.”

"Good, "said the doctor. " I shall not have to pay you_________ money today. "

"_____________?" asked the bookseller.

"I examined(检查)your foot. I want two pounds____________that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a____________thing like that. __________ when I go to their houses, I usually charge(索价)two pounds. And I came here today, didn't I? Bye—bye! "

1A.handB.footC.armD.leg

2A.hospitalB.waiterC.doctorD.worker

3A.asB.untilC.thoughD.if

4A.aboutB.atC.onD.in

5A.takeB.spendC.costD.pay

6A.readB.sellC.borrowD.buy

7A.nothingB.anythingC.somethingD.everything

8A.How longB.How manyC.How oftenD.How old

9A.moneyB.medicineC.ideaD.books

10A.NoneB.medicineC.Two poundsD.Three pounds

11A.anyB.someC.noD.little

12A.WhenB.WhereC.WhoD.Why

13A.forB.ofC.byD.with

14A.smallB.bigC.goodD.bad

15A.YetB.ButC.OrD.So

【答案】

1B

2C

3B

4A

5D

6D

7C

8C

9D

10C

11A

12D

13A

14A

15B

【解析】

文章讲述了一个吝啬的书店老板从不喜欢为任何东西付钱,一次意外他的脚受伤了,但是他怕花就诊费不愿意主动去医院就诊,专门等着医生来买书时询问医生。结果医生说:前来门诊看病的人收费一英镑,到病号家里上门服务的两英镑。

1句意:一天,一大盒书落在他的脚上。

考查名词,hand手;foot;arm胳膊;.leg腿。根据后文Then I'll ask him_____4_____my foot.可知是一大箱书落在他的脚上,故选B

2句意:他的妻子让他去看医生。

考查名词,hospital 医院;waiter服务员;doctor医生;worker 工人。根据前文One day a big box of books fell on his _____1_____.可知一大箱书落在他的脚上,他会受伤,所以他的妻子让他去看医生,故选C

3句意:我将一直等到他下次来我们店里。

as作为,以……的身份; until直到;though虽然; if如果;是否。根据he comes to our shop next time,结合I'll wait,可知是"我将一直等到他下次来我们店里",故选B

4句意:然后我会问他关于我的脚的情况。

about关于;at在;on在……上;in在……里。考查介词,根据Then I'll ask him,可知是句型ask sb about sth.,询问某人关于某事,故选A

5句意:如果我去看他,我就得去付钱。

take花费;spend花费; cost花费;pay付款(主语是人)。考查动词,根据If I go to see him,可知如果我去看医生,会付款的,主语是I。故选D

6句意:第二天,医生来到商店买了几本书。

read读;sell卖;borrow借;buy买。考查动词,根据some books,可知医生来书店的目的是买书,此处是不定式表目的,故选D

7句意:医生看了看,然后拿出一张纸,在上面写了些什么。

考查代词,nothing没事;anything任何事 something某事;everything 每件事。根据The doctor looked at it and then took out a piece of paper and wrote,结合on it,可知是在纸上写了什么,故选C

8句意:我需要多久这样做一次?

How long 多久;How many多少; How often多久一次(问频率);How old多大。根据"Twice a day, " 可知是问频率。故选C

9句意:先生,给你书。

money钱;medicine药;idea主意;books书。根据前文The next day the doctor came to the shop to______6______some books.可知医生是来买书的,所以他把书递给医生,故选D

10句意:两磅。

None一个没有;medicine药;Two pounds两英镑;Three pounds三英镑。根据“_____15_____ when I go to their houses, I usually charge(索价)two pounds. ”可知是医生到他的书店来,等于医生上门服务了,所以索要两英镑,故选C

11句意:我今天不必付给你任何钱。

any任何; some一些;no没有;little少许,一点。考查代词,根据I shall not have to pay you,可知是否定句,否定句和疑问句用any,故选A

12句意:书商问,为什么?

考查副词, When什么时间;Where哪里;Who谁;Why 为什么。根据后文医生的回答"I have examined your foot,可知这是回答不付钱的原因,所以卖书的人问“为什么”,故选D

13句意:我检查了你的脚,我要收两英镑。

for为了;of……的;by被;with和……一起。根据 that,可知that是指为他看脚这件事,结合I want two pounds,可知医生索要两英镑是为了帮他看脚,故选A

14句意:像那样的小问题我会收一磅。我请他们付一英镑买这样的东西。

small小;big大;good好;bad坏。根据文中提到的书商的脚受伤了,是件小问题,所以用small。故选A

15句意:单是我上门服务时,通常要收两英镑。

Yet然而,但是; But但是; Or或者;So如此,这样。 考查连词根据when I go to their housesI usually charge (索价) two pounds当我去他们家的时候,我通常收取两磅,和前文If people come to my houseI ask them to pay one pound 如果他们前来就诊,我收一磅,可知前后是转折关系,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,回答问题。 Too many people want others to be their friends, but they don't give friendship back. That is why some friendships don't last very long. To have a friend, you must learn to be one. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest, be generous(慷慨的), be understanding.
Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to hones' one another.
①如果你不说实话,人们通常都会识破。If a friend finds out that you haven't been hones', you may lose your friend'.
Generosoity means sharing and sharing makes a friendship grow. You don't have to give your lunch money or your clothes, of course. Instead you have to learn how to share things you enjoy, like your hobbies and your interests. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to a friend. They tell your friend what is important to you ③________.
Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. ④Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend, you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend's place so you can understand the problem better.
No two friendship are ever exactly alike. But all true friendships have three things in common. If you plan to keep your friends, you must practise honesty, generosity and understanding.
(1)According to the passage, what should we learn to be a good friend?
(2)将文中①处划线句子翻译成英语:
(3)将文中②处划线句子翻译成英语:
(4)句型转换:将文中④处划线句子用另外一种方式表达。easier to solvetalk about the problem.
(5)补全短文:从下面四个选项中,选出能放入文中③处划线部分的最佳选项。
A.By sharing them you may know your friend better.
B.By sharing them you help your friend know you better.
C.By sharing them you can understand each other better.
D.By sharing them you may solve your problem easier.

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
A new report says African governments are ill prepared to handle the growing number of people over age 65. The population in Africa as in other parts of the world, is getting older. Currently, there are 36 million people on the continent 65 years and above. which is 3.6 percent of the population. up from 3.3 percent 10 years ago. That could rise to 4.5 percent by 2030 and 10 percent by 2050. The African development Bank is raising concerns over the shortage of health insurance and pensions (养老金).
The African Development Bank says. "Aging is highly linked with long-term physical and mental disability and a number of long-term chronic (慢性的) conditions."
"Africa is not well prepared to care for its aging population right now. And it needs to prepare for this fact." said Professor Mthuli Ncube. the African Development Bank's chief economist. African nations spend far less on healthcare than developed nations do___ about $26per person per year. Not so many countries have well developed medical aid plans for the elderly, whether they are privately provided plans or indeed government plans. If you look at the pension plans, you will find the pension industries are not well developed in some of the countries.
Professor Mthuli Ncube said African governments failed to take action on health insurance and pensions because they were busy with economic reforms.
Another challenge for Africa is the worsening of informal systems of social protection. That is cash and support from both the extended family and community sources.
The African Development Bank recommends governments help carry out health insurance and pension plans. Ncube said African governments didn't have to handle the health insurance burden alone. "It is not only a must but also an opportunity for private companies to add their bit in this regard", he said. The report also recommends that African governments consider providing ways of free health services. medications and long-term health care facilities for the elderly.
(1)From the first paragraph we know the facts except that ____
A.the speed of people aging is becoming quicker
B.Africa has the largest aging population
C.African governments are not well prepared to deal with the aging population
D.the shortage of health insurance and pensions adds to African governments' difficulty in dealing With the aging population
(2)Which is not highly linked with the aging according to the passage?
A.Long-term physical disability.
B.Long-term mental disability.
C.Long-term chronic illnesses.
D.Long-term shortage of care and love.
(3)What got in the way of developing health insurance and pensions in Africa?
A.The economic reforms.
B.Too many old people.
C.The shortage of land.
D.The development of the economy.
(4)How can the aging problem be solved in Africa according to Ncube?
A.African governments should spend as much money on healthcare as developed countries
B.African people should save enough money to insure their health.
C.African governments should combine with private companies to finish health insurance and pension pains.
D.Private sources should take the main responsibility to help the elderly.
(5)The article is most likely to be seen____
A.in a story book
B.in a newspaper
C.on a TV program
D.in a textbook

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网