题目内容

【题目】 The 32nd Summer Olympic Games. will be held in Tokyo, Japan in 2020. Recently, the organizers showed the medals (奖牌) to be presented at the Games. The design of the medals is simple, but they look shiny from any direction. And do you know that these medals were made from old smartphones and other electronics (电子产品)?

The idea was first introduced in 2016 by a group of young Japanese environmentalists. They wanted people to pay attention to the amount of e-waste created by the country's tech-loving people who change their electronics very often. To protect the environment, the Organizing Committee started the "Everyone's Medal" program in April 2017. The program encouraged people to drop used electronics in certain places. By the time the collection ended in March 2019, 78,985 tons of used smartphones and other small electronics had been collected. The program finally got 32 kilos of gold, 3,500 kilos of silver (), and 2,200 kilos of bronze-more than enough metals (金属) to make every medal.

The Olympic Committee hopes the Tokyo 2020 Olympic medals will draw people's attention to the fast increase in e-waste not just in Japan, but worldwide and cause people to rethink upgrading (更新) electronics unnecessarily.

Though Japan is the first Olympic host country to make all the medals by using metals from used electronics, it is not the only one to think of the idea. Brazil made 30% of the silver and bronze medals for the 2016 Summer Olympics from recycled materials(回收材料).

1What do Japanese people use to make medals for the coming Summer Olympic games?

______________________________

2Why did young Japanese environmentalists suggest making the special medals?

______________________________

3How long did the "Everyone's Medal" program last?

______________________________

4How did the program collect metals for medals?

______________________________

5Is Brazil the first Olympic host country to make all the medals by using e-waste?

______________________________

【答案】

1Gold, silver and bronze from old smartphones and other electronics.

2Because they wanted people to pay attention to the amount of e-waste created by the country's tech-loving people who change their electronics very often.

3About 2 years.

4By encouraging people to drop used electronics in certain places.

5No.

【解析】

本篇介绍2020年奥运会的主办国日本是第一个用废旧电子产品制造所有奖牌的奥运会主办国,这些奖牌是用旧的智能手机和其他电子产品制成的,奥林匹克委员会希望东京的奥运奖牌会引起日本还有全世界人关注电子垃圾的快速增长,使人们重新考虑不必要地升级电子产品。

1根据第一段“And do you know that these medals were made from old smartphones and other electronics”可知这些奖牌是用旧的智能手机和其他电子产品制成的,故答案为Gold, silver and bronze from old smartphones and other electronics.

2根据第二段“They wanted people to pay attention to the amount of e-waste created by the country's tech-loving people who change their electronics very often.”可知他们希望人们关注由热爱科技的人们因变换他们的电子设备而产生电子垃圾的产生量;故答案为Because they wanted people to pay attention to the amount of e-waste created by the country's tech-loving people who change their electronics very often.

3根据第二段“To protect the environment, the Organizing Committee started the "Everyone's Medal" program in April 2017….By the time the collection ended in March 2019”可知这个项目运营大约有2年时间,故答案为About 2 years.

4根据第二段“”The program encouraged people to drop used electronics in certain places.可知该计划鼓励人们在某些地方丢弃旧电子产品,故答案为By encouraging people to drop used electronics in certain places.

5根据第四段“Though Japan is the first Olympic host country to make all the medals by using metals from used electronics”可知日本是第一个用废旧电子产品制造所有奖牌的奥运会主办国,不是巴西,故答案为No.

本篇任务型阅读考查学生归纳概括能力和语篇能力;本篇考查文本表层理解,设定问题都是5W1H问题,解答时要根据题干关键词——疑问词来确定问题信息:如题1what问什么;题2why问原因;题3how long 问多长时间;题4问方式;题5是一般疑问句;然后在原文中找出与题干对应的信息作答;解答完,要复读文章,核实信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请根据语篇内容, 用方框中所给出的词的正确形式填空, 使短文意思通顺、连贯。并将答案写在答题卡相应的位置上。 方框中有两个词是多余的。

serious that after write true influence direct like move offer they because

In many space-themed films, whenever Earth faces a problem, the solution is always to run away from the planet in spaceships. But the latest Chinese science-fiction movie, The Wandering Earth, 1 a different idea.

The original novel 2 by Liu Cixin in 2008. The story takes place in the future when the sun is burning up all the planets in the solar system (太阳系). Engineers try3 best to stop Earth’s rotation (自转). Finally, they decide 4 Earth out of the solar system. But this process will take 2, 500 years. Earth will face one of 5 challenges ever. Who will save the earth? This imaginative story is at the heart of the movie. The film’s6 made a great effort to show a perfect movie to us. In order to make everything look real in the film, the actors’ costumes were just 7 real spacesuits. Actor Wu Jing stars in the film. The spacesuit 8he wore was 60 kilograms.

For thousands of years, “homeland” has been important in the hearts and minds of Chinese people. One old saying is luoyeguigen, which means returning to one’s homeland in old age. This special cultural background 9 makes The Wandering Earth different from Hollywood-style space films. Earth goes no matter where humans go,10 it’s our home.

Love our homeland, love our earth.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网