题目内容

【题目】根据短文理解填空。
A 50-year-old American officer came back to his school. The teacher asked him to give a talk to the small boys and girls there. The talk was about the love of their great country. All the little ones were sitting in a large meeting room. The old officer went up and began speaking. He said, “Boys and girls, I studied in this school forty years ago. When I was your age, we were not as happy as you are today. Think about it and answer me. Why are you so happy now?”
No sound came from the children. The old man waited for a long time. Then a short boy in front put up his small dirty hand. “Good boy! Please answer me, dear.” said the officer.
With a big smile on his face, the boy stood up and said, “If you speak long enough, we won't have Maths and Biology lessons this morning.”
(1)What was the old man's talk about?
(2)When the officer studied in this school, how old was he?
(3)翻译画线部分的句子。
(4)Why were the children happy today?

【答案】
(1)

The talk was about the love of their great country.


(2)

10.


(3)

这个小男孩面带微笑地站起来并说道。


(4)

If the officer speaks long enough, they won’t have Maths and Biology (生物学) lessons this morning.


【解析】(1)细节理解题。根据文章第二句The talk was about the love of their great country. 可知演讲的主题是“热爱国家”,所以答案是:The talk was about the love of their great country.
(2)细节推理题。文章开篇交代演讲者的年龄A 50-year-old American officer came back to his school. 下文又接着说“Boys and girls, I studied in this school forty years ago. When I was your age, we were not as happy as you are today. 可以推断老官员在这所学校上学时的年龄是 50-40=10.所以答案是 10.
(3)划线句子的意思是“这个小男孩面带微笑地站起来并说道。”

练习册系列答案
相关题目

【题目】从方框中选择适当的单词,并用其适当的形式完成短文,每词只能用一次,每空一词。

reply beautiful make neighbor ring full invite on sad wait

Until last year, the saddest thing of my life was that my wife Alice and I couldn’t have any children. So we always 【1】 all the children in our street to our house for Christmas breakfast.

Last year, Alice died. I was very2 and decided not to invite the children for Christmas breakfast. But Kathy and Pete, my next door3 , asked me to join them for dinner4 Christmas Eve.

As soon as I arrived and took off my coat, Kathy asked me, “Do you have any milk at your house?”

“Yes,” I5 .“If you need some, I’ll go and get it right away.”

“Oh, that’s all right. Come and sit down. The kids have been6 for you. Just give Peter your keys and let him do it.”

After a happy dinner with them, I went home. When I opened my door, I found my house had been decorated by Peter! It was just as7 as each Christmas before. At that moment, I wished that I could still serve the Christmas breakfast, but I had8 no preparations (准备) . Early the next morning, a little boy with a bag of candies9 my bell. Before I could ask him what was happening, he was joining by two of his friends. Within fifteen minuets, my house was 【10 of children, and I had all the food I needed for the usual Christmas breakfast. I had a happy breakfast with the children again.

【题目】A woman saw 3 old men sitting outside.She said, “I don’t think I know you,but you must be very hungry. Please come in and have something . “Thanks for your invitation, madam. But we don’t go into a house together,”they refused . “Why is that?”she asked.One of the old men said,“His name is Wealth(财富),this is Success,and I am Love.Now go in and with your family which one of us you want in your house. "The woman went in and told her family all that happened. She said,“Let’s invite Wealth. We have been so . ”Her husband disagreed,“My dear, why don’t we invite SuccessDon’t you want me to be a successful man?" Then her daughter asked,“Would it be to invite Love?Our life will then be filled with love !

In the end , the family decided to take the advice. So the woman went out and asked. “Which one of you is ? Please come in and be our guest.”Love got up and started walking to the house.The other two also got up and him.Surprised,the lady asked Wealth and Success,“I invite Love. Why are you coming along?”The two old men answered“If you invited Wealth or Success,the other two would have to stay out,but as you invite Love, he goes, we go with him. Where there is Love,there is Wealth and Success.

【1】Ato drink B. to use Cto eat

2A. politely B. impolitely C. normally

3Aagree B. discuss Cplay

4Ahappy B.poor Crich

5Aless Bworse Cbetter

6Adaughter’s Bfather’s CMother’s

7AWealth BSuccess CLove

8Afollowed Bleft Cstopped

9Aseldom Bnever Conly

【10Ahowever Bwherever Cwhatever

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网