题目内容

【题目】 Do you like going to the movies? Most of the____in high schools like movies very much. Last Sunday I went to a school and asked some students____their favorite movies. ___of their answers were really interesting. Here are their likes and____:

Jim, a____boy, likes watching thrillers( 恐 怖 片 )because they are scary____exciting. His classmate, Kate can’t stand documentaries(纪录片). She told me they were______parents. But she really likes comedies because they are funny. Jack is a big boy. He said he didn’t mind documentaries. But he doesn’t like comedies____they are boring! And the_______movies are action movies. Everyone____them very much!

1A.teachersB.studentsC.parentsD.people

2A.aboutB.ofC.atD.from

3A.AnyB.SomeC.LotD.Much

4A.disagreementsB.dislikesC.hobbiesD.enjoyments

5A.13-year-oldB.13 years oldC.13- year oldD.13-year-olds

6A.orB.soC.butD.and

7A.forB.withC.toD.of

8A.soB.afterC.becauseD.before

9A.coolestB.coolerC.colderD.coldest

10A.hatesB.enjoysC.mindsD.watches

【答案】

1B

2A

3B

4B

5A

6C

7A

8C

9A

10B

【解析】

这是一篇议论文,短文主要介绍了大部分的高中生都很喜欢看电影,因此作者做了一个关于学生们最喜欢看的电影情况的调查。Jim喜欢恐怖片,Kate喜欢喜剧,Jack喜欢动作片。

1句意:大部分高中生都很喜欢电影。

teachers教师;students学生;parents父母;people人们。根据下文“I went to a school and asked some students”上周我去问了一些学生,可知前面是提到一些高中生喜欢电影。故选B

2句意:上周天我去学校去问一些学生关于他们喜欢的电影的事情。

about关于;of……的;at在;from从……。根据“asked some students__ _their favorite movies”可知由于前面有动词ask,可知后面应选介词about,构成ask sb about sth询问某人某事。故选A

3句意:一些学生的答案很有趣。

Any任何的一个或一些,通常用于否定句或一般疑问句;Some一些,修饰可数或不可数名词;Lot许多,和of搭配应是lots ofMuch许多,修饰不可数名词。根据“___of their answers…”可知,本句是肯定句,排除A项,of后面接的是可数名词复数,要用some。故选B

4句意:这是一些他们喜欢的和不喜欢的。

disagreements不同意; dislikes不喜欢;hobbies爱好;enjoyments享受。根据“Here are their likes and___:”可知,这是一些他们喜欢的,那么后面应该是不喜欢的,likes and dislikes爱好和厌恶符合语境。故选B

5句意:吉姆,一个十三岁的男孩,喜欢看恐怖片。

考查复合形容词。“a 13-year-old boy”一个13岁的男孩,其中13-year-old 为复合形容词,修饰boy,其固定搭配为数词+名词+形容词,中间要有连字符,且名词year需为单数,只有A选项是正确的。故选A

6句意:吉姆,一个13岁的男孩喜欢看恐怖片因为它们虽然恐怖但很刺激。

or或者,表选择;so因此,表因果;but但是,表转折;and和,表并列。根据句意可知,吉姆喜欢恐怖片,恐怖片虽然恐怖,但是很刺激,scaryexciting中间用but连接表转折。故选C

7句意:她告诉我它们是给父母看的。

for为;with和;to到;of……的。根据“Kate can’t stand documentariesKate不能忍受纪录片,她认为这是给父母看的,给要用介词for。故选A

8句意:但是他不喜欢喜剧,因为它们很无聊。

so因此,表因果;after在……之后;because因为,表原因;before在……之前。结合句意可知,Jack不喜欢喜剧和喜剧很无聊是因果关系,其中喜剧很无聊表原因,所以用连词because。故选C

9句意:最酷的电影是动作电影。

coolest最酷的,最高级;cooler酷的,比较级;colder寒冷的,比较级;coldest最冷的,最高级。根据句意可知,动作电影是最酷的,所以排除CD两项。由于空前有定冠词the,所以空格处应该是形容词cool的最高级。故选A

10句意:每个人都喜欢它们!

hates讨厌;enjoys 喜欢;minds介意;watches观看。根据上文“the coolest movies are action movies”可知,动作电影是最酷的电影,所以每个人都很喜欢它。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文后所给的任务,完成小题.
Mary was a little girl and she lived with her parents in Africa. Her parents had gotten tired of the neighbors always complaining to them about their daughter, who was naughty and disrespectful to others. To change the situation, the father told Mary a story of a thief who would come and take away the parents of a bad child to take care of a better child and leave the bad child alone.
However Mary went on with her ways. One day she made fun of an old blind man on her way to school. On hearing this, her parents thought of a new plan.
The next day Mary came back from school. To her surprise, nobody was at home. It was getting dark but neither of her parents showed up. The little girl started to wonder where they were. Suddenly she remembered the story. Mary began to cry, for she thought she would never see them again. While she was crying, the door opened and her parents came in. She ran to them and asked, “Where have you been? I thought the thief had taken you away.”
He did but he let us go and told us to come back home because he knows you are going to be a good girl. He told us that if you are still a bad girl, he will come back for us,” they told her.
“I am a good girl now and I promise never to be bad again because I don't want him to take you away from me.” Mary's words made her parents very happy. From that day on, Mary has never misbehaved again.
任务一:判断下列句子正误。
任务二:回答问题。
(1)Mary always got on well with her neighbors.
(2)Mary made fun of the old blind man on her way to school.
(3)What might the neighbors say to Mary's parents?
(4)Why did Mary decide to be a good girl after that night?
(5)将文中划线的英语句子译成汉语。

【题目】 Mulin is a small boy from Hubei. He is a(n)____boy. His parents divorced(离婚)when he was two years old. He lived with his____and grandmother. At the age of 5, his father died of heart disease. He had to live with his grandmother. Unfortunately, there was____wrong with his grandmother's head. He looked after his grandmother well. At the same time, he got good grades at school. When he was ten, he took his grandmother to see a____in Wuhan with some people's help. They lived in Wuhan for a month. He had____time to go out because he had to look after his grandmother.

He called____a "Sunshine Boy". He____happy every day. But when the reporter asked him if he was really so happy, he said he wasn’t. He didn't want to show his unhappiness to his grandmother. He told the reporter that when he was unhappy, he wrote the unhappy things on the paper with which he folded(折叠)a model____. When the plane flew away, he felt relaxed.

When the reporter asked him if he felt sorry to____so many lessons because of going to Wuhan, he said the lessons he missed could be learned later, but if his grandmother missed the best time to cure(治疗), there would be nothing to get the chance____.

What a good boy! We should learn from him.

1A.luckyB.unluckyC.politeD.impolite

2A.motherB.fatherC.sisterD.brother

3A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

4A.filmB.programC.doctorD.friend

5A.fewB.muchC.manyD.little

6A.himB.himselfC.herD.herself

7A.smeltB.tastedC.lookedD.sounded

8A.bikeB.trainC.planeD.ship

9A.getB.catchC.missD.forget

10A.backB.upC.offD.down

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网