题目内容

【题目】 Mulin is a small boy from Hubei. He is a(n)____boy. His parents divorced(离婚)when he was two years old. He lived with his____and grandmother. At the age of 5, his father died of heart disease. He had to live with his grandmother. Unfortunately, there was____wrong with his grandmother's head. He looked after his grandmother well. At the same time, he got good grades at school. When he was ten, he took his grandmother to see a____in Wuhan with some people's help. They lived in Wuhan for a month. He had____time to go out because he had to look after his grandmother.

He called____a "Sunshine Boy". He____happy every day. But when the reporter asked him if he was really so happy, he said he wasn’t. He didn't want to show his unhappiness to his grandmother. He told the reporter that when he was unhappy, he wrote the unhappy things on the paper with which he folded(折叠)a model____. When the plane flew away, he felt relaxed.

When the reporter asked him if he felt sorry to____so many lessons because of going to Wuhan, he said the lessons he missed could be learned later, but if his grandmother missed the best time to cure(治疗), there would be nothing to get the chance____.

What a good boy! We should learn from him.

1A.luckyB.unluckyC.politeD.impolite

2A.motherB.fatherC.sisterD.brother

3A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

4A.filmB.programC.doctorD.friend

5A.fewB.muchC.manyD.little

6A.himB.himselfC.herD.herself

7A.smeltB.tastedC.lookedD.sounded

8A.bikeB.trainC.planeD.ship

9A.getB.catchC.missD.forget

10A.backB.upC.offD.down

【答案】

1B

2B

3A

4C

5D

6B

7C

8C

9C

10A

【解析】

本文是一篇记叙文。文中讲述了来自湖北的一个小男孩为了给奶奶看病不惜落下很多功课。功课落下了以后还可以再补,但错过奶奶的最佳治疗时间,则是终生难以弥补的。

1句意:他是一个不幸的男孩儿。

lucky幸运的;unlucky不幸的; polite有礼貌的;impolite没有礼貌的。根据下文“His parents divorced”以及“his father died of heart disease”等事件可知,这是一个不幸的孩子。故选B

2句意:他和爸爸以及奶奶一起生活。

mother妈妈;father爸爸;sister姐妹;brother兄弟。根据“His parents divorced”以及“his father died of heart disease”可知,父母离婚后,他和爸爸奶奶一起生活。故选B

3句意:不幸的是,奶奶的头出现了问题。

something某事,通常用于肯定句;anything任何事情,通常用于否定句和疑问句;nothing什么也没有,表示否定意义;everything任何事情。根据语境可知,他的奶奶生病了,结合句型there be something wrong with sb某人身体有问题可知,应选不定代词something。故选A

4句意:当他10岁的时候,他在一些人的帮助下带着奶奶去武汉看医生。

film电影;program节目;doctor医生;friend朋友。根据“there was something wrong with his grandmother's head”可知,他的奶奶生病了,所以是去武汉看医生。故选C

5句意:他几乎没时间出去,因为他必须得照顾奶奶。

few几乎没有多少,修饰可数名词复数,表否定意义; much很多,修饰不可数名词; many很多,修饰可数名词复数;little几乎没有多少,修饰不可数名词,表否定意义。根据“because he had to look after his grandmother”可知,他要照顾奶奶,所以没有时间出去,排除BC两项。因为time是不可数名词,所以用little修饰。故选D

6句意:他称自己为“阳光男孩”。

him他,宾格 himself他自己,反身代词;her她或她的;herself她自己。根据句意可知,他称自己为阳光男孩,主语为he,考查he的反身代词himself。故选B

7句意:他看起来每天都很开心。

smelt闻起来;tasted尝起来;looked看起来;sounded听起来。考查感官动词,结合上文他称自己为阳光男孩可知,他每天都很开心,开心是一种表现在脸部的表情,应该是看起来很开心。故选C

8句意:他告诉记者当他不开心的时候,他就把不开心的事情写到自己折的纸飞机上。

bike自行车; train火车;plane飞机;ship轮船。根据下文“When the plane flew away”可知,他折的应该是纸飞机。故选C

9句意:当记者问他是否为去武汉而错过很多课感到难过,他说落下的课可以以后再学。

get得到;catch抓住,捕捉;miss错失,丢失;forget忘记。根据句意可知,他因为去武汉落下了很多课,只有miss符合语境。故选C

10句意:如果奶奶错过了最佳治疗时间,什么也不能挽回这个机会了。

根据“get the chance___”可知get与选项构成一个词组,get back收回;get up起床;get off下车;get down开始认真对待。由句意可知,应该是挽回机会,只有A项符合语境。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】(卷号)2433463535763456

(题号)2434411151286273

(题文)

When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence "How do you do?" as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence in your own language.

Language do not just have different sounds, they are different in many ways. It's important to master the rules for word order in the study of English, too, If the speakers put words in a wrong order, the listener can't understand the speaker's sentence easily. Sometimes when the order of words in an English sentence is changed, the meaning of the sentence changes. But sometimes the order is changed, the meaning of the sentence doesn't change. Let's see the difference between the two sentences.

"She only likes apples." "Only she likes apples."

"I have seen the film already." "I have already seen the film."

When you are learning English, you must do your best to get the spirit of the language and use it as the English speakers does.

1From the passage, we know that __________ when we are learning English.

A.we shouldn't put every word into own languageB.we should look up every word in the dictionary

C.we need to put every word into our own languageD.we must read word by word

2The writer thinks it is __________ in learning English.

A.difficult to understand different soundsB.possible to remember the word order

C.important to master the rules in different waysD.easy to master the rules for word order

3We can learn from the passage that __________.

A.the meaning of an English sentence always changes with the order of the words

B.the order of words can never change the meaning of an English sentence

C.Sometimes different order of words has a different meaning

D.if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different

4"She only likes apples." __________.

A.is the same as "Only she likes apples."B.is different from "Only she likes apples."

C.means "She likes fruit except apples."D.means "She doesn't like apples."

5Which is the best title for this passage?

A.Different Orders, Different MeaningsB.How to Speak English

C.How to Put English into Our Own LanguageD.How to learn English

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网