题目内容
【题目】阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确填(A),错误填(B)。
Dear Mike, These days, I find that I have a growing interest in listening to music. Taylor Swift is my favorite singer. But I' m spending so much time listening to music that I'm having problems with my schoolwork. I have a lot of schoolwork to do these days. What can I do about this problem? Wu Yu |
Dear Wu Yu, It’s nice to hear that you’re spending much time listening to music. I also like to listen to music often, and I even play it myself. I think it's a fine hobby. But how much time do you need to spend listening to music? It’s hard to say. If listening to music is stopping you from finishing your work, then maybe you should listen a little less. Every hobby must be enjoyed in moderation (适度). There is such a thing as“too much of a good thing” . Here's an idea: why not listen to some other kinds of music when you study? It's OK that you can do both at the same time. The key is to choose music that isn’t too distracting (使人分心的)。There are many kinds of quiet music you can enjoy. If you choose it, I think it' s all right to listen to music when studying. Mike |
【1】Wu Yu doesn't have enough time for her schoolwork because of listening to music too much.
【2】Listening to music isn't Mike's hobby.
【3】Wu Yu doesn't need to care when a hobby stops her from studying.
【4】Mike advises that Wu Yu can listen to some quiet music when studying.
【5】Mike shares his ideas about how to start a new hobby in this article.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
文章主要是吴宇由于迷恋音乐而影响自己集中精力做作业,他向Mike求助,Mike建议他边听音乐边学习,或者减少听音乐的时间。
【1】细节理解题。根据文中But I’m spending so much time listening to music that I’m having problems with my schoolwork. I have a lot of schoolwork to do these days. 但我花了太多时间听音乐,以致于我的功课有问题。这些天我有很多功课要做。可知,听音乐太多了以至于没有时间做作业,所以是正确的,故填A。
【2】细节理解题。根据文中I also like to listen to music often, and I even play it myself. I think it’s a fine hobby. 我也喜欢经常听音乐,我甚至自己演奏。我觉得这是个不错的爱好。可知音乐也是他的爱好,故填B。
【3】推理判断题。根据文中What can I do about this problem?可知,推断出她是在意的,故填B。
【4】细节理解题。根据文中Why not listen to some other kinds of music when you study? It’s OK that you can do both at the same time. The key is to choose music that isn’t too distracting. There are many kinds of quiet music you can enjoy.可知,这里是建议她听一些安静的音乐在学习的时候,故填A。
【5】细节理解题。根据整篇文章的理解可知,文中Mike是给对方几条建议,并没有分享新的爱好,所以本题是错误的,故填B。
【题目】WHERE TO STAY IN BOSWELL?
TOUR GUIDE TO OUR BEST HOTELS
FIRST HOTEL Address: 222 Edward Road Telephone: 414— 6433 The number of rooms: 120 Single room: $25 Double room: $35 Special attractions: Air— conditioned rooms. French restaurant. Swimming pool. Shops. Coffee shop and bar. Telephone, radio and television in each room. Close to the city center. |
FAIRVIEW HOTEL Address: 129 North Road Telephone: 591— 5620 The number of rooms: 50 Single room: $12 Double: $18 Special attractions: Close to the airport. Telephone in each room. Bar. Restaurant. Garage. Swimming pool. |
ORCHARD HOTEL Address: 233 Edward Road Telephone: 641— 6446 The number of rooms: 120 Single room: $15 Double: $20 Special attractions: Facing First Hotel. European restaurant. Coffee shop. Television. Nightclub. |
OSAKA HOTEL Address: 1264 Venning Road Telephone: 643— 8200 The number of rooms: 180 Single room: $30 Double: $50 Special attractions: Air— conditional rooms. Japanese and Chinese restaurant. Swimming pool. Large garden. Shops. |
【1】If you want to eat Chinese food, you will go to the restaurant in ________.
A.Fairview HotelB.First HotelC.Orchard HotelD.Osaka Hotel
【2】If a Japanese traveler likes to eat in a French restaurant, _______ is the right place for him to go to.
A.233 Edward RoadB.1264 Venning RoadC.222 Edward RoadD.129 North Road
【3】If you want to book a room in the hotel with a garage, you should telephone ________.
A.591— 5620B.414— 6433C.641— 6446D.643— 8200