题目内容

【题目】 Lin has a few e-friends from different countries. He is telling something about them.

Tony is from the USA. He is thirteen years old. He is tall and good-looking. And he likes playing basketball. His dream is to be a great basketball player.

Lisa is 12 years old. She's a German(德国的)girl. She has brown and long hair. She likes listening to music. But she likes drawing best. Her dream is to be an Art teacher.

Judy is a 12-year-old Australian girl. Her hobby is reading books. She has many friends because she is friendly to everyone. She'd like to be a reporter.

Eric is from Japan. He is fourteen years old. He's strong because he often does sports. His favourite subject is Maths. And he wants to be a scientist.

1These e-friends come from ________different countries.

A.twoB.threeC.fourD.five

2________likes listening to music.

A.TonyB.JudyC.EricD.Lisa

3The underlined word "scientist" means ________in Chinese.

A.作家B.科学家C.艺术家D.运动员

4From the passage, we know Judy ________________.

A.comes from GermanyB.wants to be a player

C.is good at making friendsD.likes to do sports best

5The passage is from ____________________.

A.storyB.dictionaryC.novel(小说)D.magazine(杂志)

【答案】

1C

2D

3B

4C

5D

【解析】

文章大意:这篇文章主要是说林有一些来自不同国家的网友,然后他分别介绍了他的网友的情况。

1细节理解题。根据文章可知这些网友来自美国、德国、澳大利亚以及日本四个不同的国家。故选C

2细节理解题。根据第二段中对丽莎的介绍中She likes listening to music可知,故选D

3词义猜测题。根据文章: His favourite subject is Maths,可知他想成为一名科学家。此处应该是科学家的意思。故选B

4细节理解题。根据文章:She has many friends because she is friendly to everyone.可知因为她对每一个人都很好,所以她有很多朋友,所以她很擅长交朋友。故选C。

5推理判断题。文章主要介绍了琳来自不同国家的网友的情况。这段话既不是来自故事也不可能来自小说,更不是来自字典,所以推断是杂志。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

At my primary school, I was one of the smartest kids there, I never studied, but always got perfect scores. I thought I was born clever. At least I believed so. I was also a prodigy in music according to myself. I could sing better than almost everyone else in my school. I was pretty sure that once I got to sixth grade, everyone would be surprised by me.

But actually, they weren't.

When I arrived at my new class, I couldn't wait to show everyone what I could do. However, there weren’t" always someone else who could do them better. My grades began to suffer. More talented (有天资的) girls

often sang solos(独唱). I believed I wasn't smart. I believed I wasn't talented. I believed I was a failure.

Over the next two years, I had to work very hard. Every prize for the singing competition was given to me for hard work and effort. Grades were still very low but improving little by little. I worked really hard. However, I was never the best at everything.

I haven't realized until recently that I really don't have to be the best at everything. I was too hard on myself. In fact, when I did badly in a test, my classmates never laughed at me.

No one is perfect. There will probably always be someone better than me at something. Anyway, there are about seven billion people in this world. I will never be the number one at everything, and that's really okay.

1What does "a prodigy" probably mean in English?

A. A smart kid. B. A crazy fan.

C. A .common child. D. A lazy girl.

2When the writer was at the new class, .

A. she lost her interest in music

B. she had difficulty in learning

C. she surprised everyone in solos

D. she got separated from friends

3What happened to the writer during the next two years?

A. She won many prizes without any effort.

B. She found the best way to become perfect,

C. She gave up trying because of the low scores.

D. She failed to be perfect though she worked hard.

4What has the writer realized recently?

A. There is no success without effort.

B. Being talented is the key to success.

C. Don't expect too much of yourself.

D. It's not necessary to care about the result.

5Which would be the best title for this passage?

A. When I wasn't perfect.

B. My past life as a young girl.

C. Hard work doesn't work.

D. What to do when you're not perfect.

【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在文章后有5 小题的空格里填入一个最恰当的词。注意:每个空格只填 1 个单词。

We can find emojis (表情符号) in our life every day. "Funny" is a made-in-China emoji. It is from Baidu Tieba. And now lots of people like using it. People can buy "Funny" emoji bolsters (抱枕) on the Internet. They are just so cute, so people feel very happy when they see the bolsters.

Look, this girl is wearing a long and beautiful dress. Do you know what it is? It is Hanfu. Hanfu is traditional Han Chinese clothing (传统汉族服饰). It is about 5,000 years old. Hanfu is different now, but it is still loose (宽松的) and long. More people are wearing Hanfu these days. Do you like it?

Chinese tea is very popular around the world. White, yellow, green, oolong, black and dark tea are the 6 main types (主要种类). People in Guangdong and Fujian love to drink "Kung Fu Tea" in small tea cups. In Beijing, people love green tea. Remember to make the cup only seven-tenths full(七分满).If the cup is too full, it will get too hot.

Topics

Information

Emoji bolsters

People like using emojis. The emoji "Funny" comes________Baidu Tieba. People buy many emoji bolsters. They feel very happy when they see the bolsters because they are_________.

Hanfu

This girl in the picture is wearing a________and beautiful dress. The dress is Hanfu. Hanfu has a long_______of about 5,000 years. But many people are wearing Hanfu these days.

Chinese tea

There are many types of tea in China. People in Guangdong and Fujian love to_______ small tea cups to drink tea. Remember not to make the cup full.

1_______________

2________________

3________________

4_______________

5_______________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网