题目内容

【题目】

Do you know the boy in the picture? He is Yi Yangqianxi. His English name is Jackson. Yi is 20 years old. He is a student in a school in Beijing. And he is also a boy in the group TFBOYS. TFBOYS has another two boys—Wang Yuan (Roy) and Wang Junkai (Karry)They all have good looks. They all like singing and dancing.

Wang Yuan and Wang Junkai are Yi's friends. And Yi has another friend. He is a toy bear. He is always in Yi's schoolbag. Yi goes to school with him every day.“He can't speakbut he can listen to me. He is very nice. I like him very much” Yi says.

1Yi Yangqianxi 's English name is ________.

A.JacksonB.RoyC.KarryD.Justin

2You can always see Yi's toy bear ________.

A.under his deskB.in his bookcase

C.on his bedD.in his schoolbag

3The underlined word “him” refers to ________.

A.Wang YuanB.Yi YangqianxiC.Wang JunkaiD.the toy bear

4The passage (文章) talks about_____________.

A.Yi Yangqianxi and his friends.B.the group TFBOYS.

C.Yi Yangqianxi is a nice boy.D.a toy bear

【答案】

1A

2D

3D

4A

【解析】

文章大意:本文主要介绍易烊千玺以及他的朋友,不止TFBOYS还有一个玩具小熊。

1细节理解题。根据文章第一段第一行His English name is Jackson.可知他的英文名字是Jackson,故答案选A

2细节理解题。根据文章第二段第一、二行He is a toy bear. He is always in Yi's schoolbag“他是一个玩具熊,他总是在Yi的书包里”可知这个小熊在他的书包里,故答案选D

3词义猜测题。根据文章第二段第二、三行Yi goes to school with him every day.“He can't speakbut he can listen to me. He is very nice. I like him very much” Yi says.“易烊千玺每天和他一起上学,“他不会说话,但他能听我的。他很好。我非常喜欢他,” 易烊千玺说。可知这里是指玩具熊,故答案选D

4主旨大意题,本文主要介绍易烊千玺与他的朋友,不止TFBOYS还有一个玩具小熊,故答案选A

阅读理解题中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,选出正确答案即可。

例如题目2中,关键词是see Yi's toy bear,可定位到文章第二段第一、二行He is a toy bear. He is always in Yi's schoolbag“他是一个玩具熊,他总是在Yi的书包里”可知这个小熊在他的书包里,故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读与回答问题

The Great Wall of China is called the "Ten thousand Ii Great Wall" in Chinese. In fact it' s more than 6000 kilometers long. It winds its way from west to east across deserts over mountains through valleys till at last it reaches the sea. It is one of the wonders of the world.

The Great Wall has a history of over twenty centuries. The first part of it was built during the Spring and Autumn Period. During the Warring States Period more walls were put up to defend the borders of the different kingdoms. It was during the Qin Dynasty that the kingdom of Qin united the different parts into one empire. To keep the enemy out of his empire Emperor Qin Shihuang had all the walls joined up. Thus the Great Wall came into being.

The Great Wall is wide enough at the top for five horses or ten men to walk side by side. Along the wall are watchtowers where soldiers used to keep watch. Fires were lit on the towers as a warning when the enemy came.

It was very difficult to build such a wall in the ancient days without any modern machines. All the work was done by hand. Thousands of men died and were buried under the wall they built. The Great Wall was made not only of stone and earth but of the flesh and blood of millions of men.

Today the Great Wall has become a place of interest not only to the Chinese but to people from all over the world. Many of them have come to know the famous Chinese saying: "He who does not reach the Great Wall is not a true man."

回答下面5个问题 每题答案不超过7个词。

【1】How long is the Great Wall of China?

【2】When was the Great Wall joined up?

【3】When the enemy invadedwhat did the soldiers do on the watchtowers?

【4】How was the Great Wall built?

【5】How do you understand “He who does not reach the Great Wall is not a true man”?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网