题目内容

【题目】 Finland(芬兰) isn’t on the North Pole and isn’t always covered by snow. Finland is actually covered by forests and lakes. There are plenty of reindeer living in the forest and there is a wonderful tradition of making wooden toys, so maybe Father Christmas keeps a factory in Finland. In summer, kids can enjoy long, long days that never end——the nights never really get dark. The following are some interesting things to do in Helsinki, the capital of Finland.

Market Square

Start your visit at the open-air market at Market Square on the South Harbor. In summer, you can watch people selling fish and potatoes from their boats, eat a bag of fresh strawberries, or a sandwich from the Old Market Hall and sit out on the stone dock(码头) to watch the boats coming and going.

Take a boat ride

From the Market Square, there are four or five possible boat rides. You can take a boat to travel around the islands of Helsinki. Or, you can take a water bus to Helsinki Zoo.

Seurasaari

Seurasaari is only minutes from the center of Helsinki. Once you cross the bridge to the island, you’ll find yourself in 18th and 19th century Finland.

1What is Finland actually covered?

A.Snow.B.Forests.C.Lakes.D.B and C.

2The underlined word “reindeer” probably is________.

A.a kind of presentB.a kind of animalC.a kind of traffic signD.a kind of tradition

3Where can you feel the old Finland?

A.Helsinki Zoo .B.Market Square.C.Seurasaari.D.South Harbor.

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

本文主要向我们介绍了芬兰这个国家,它实际上被森林和湖泊覆盖着。森林里有许多驯鹿,它有着制作木制玩具的绝妙传统。下文具体介绍了它的首都城市赫尔辛基一些有趣的东西:市场广场,乘船旅行,伴侣岛。

1细节理解题。根据第一段“Finland is actually covered by forests and lakes”芬兰实际上被森林和湖泊覆盖着。故选D

2词义理解题。根据第一段“Finland is actually covered by forests and lakes”芬兰实际上被森林和湖泊覆盖着;后文in the forest在森林里,故推测它是生活在森林里的一种动物,故选B

3细节理解题。根据最后一段中“Seurasaari is only minutes from the center of Helsinki. Once you cross the bridge to the island, you’ll find yourself in 18th and 19th century Finland. Seurasaari”离赫尔辛基中心只有几分钟的路程。一旦你过桥到岛上,你就会发现自己在18世纪和19世纪的芬兰。可知Seurasaari感觉像以前的芬兰。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解填词。

It was the beginning of the summer holidays and Marie and her brother Chris were going to stay with their grandmother for two weeks . They were on the train. They both loved t1 by train, you could sit and read, or just sit and look at the countryside . Next to Marie sat a woman of about fifty . She told them she had been v2 her daughter who lived on a farm, but they had gone into the nearest town, Boston, nearly every day.

“I don’t like the countryside much,” she told them. “It’s too quiet for me. Cities are much more i3, don’t you think?” Chris and Marie looked at e4 other. “I don’t know.” Chris answered. “You see, we live in a city, but we like to get a5 from it whenever we can. In fact we’re going to s6 two weeks with our grandmother now. She lives out in the country.”

The woman was s7 . “But I thought all young people liked cities,” she said. “There’s so much to do. What will you find to do in the country? Won’t you be bored?”

“Bored?” Oh no, we n8 get bored. We go for long walks with Granny’s two dogs. And we play baseball with the neighbors . And Granny always has lots of b9 for us to read, we always have a great time.”

“Oh, I see,” the woman said.

Before long Marie and her brother began to feel very tired. So first Chris, then Marie fell asleep.

Chris w10 up a few times, when his head fell against the window, but his eyes always closed again a few seconds later.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网