题目内容
【题目】听短文及问题,选择正确答案。短文及问题读两遍。
【1】A.Ann.B.Mary.C.His sister.
【2】A.One.B.Two.C.Three.
【3】A.The boy.B.The girl.C.Ann.
【4】A.She liked good looking.B.She liked her mother.C.She was beautiful.
【5】
A.Their mother loved the girl.
B.It is better to be good than to be just good-looking.
C.Their mother was not kind to them.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
【原文】
Once there was a woman called Ann. She had two children, a boy and a girl. The girl, Mary, was goodlooking, but the boy, Mike, was not.
One day, they found a mirror and for the first time saw what they looked like. The girl was very pleased. She said to her brother,"How beautiful I am! I look much more beautiful than you!" The boy didn't like what she said and gave her a push. "Go away!" he said.
Their mother saw what was happening and said to the girl, "You must always be good as well as look good." And to the boy she said,"My dear, if you help everyone, everyone will love you. It will not matter that you are not as goodlooking as your sister."
Q:
11. Who was the woman?
12. How many children did the woman have?
13. Who was glad after they saw themselves in the mirror?
14. What was Mary like?
15. What does the story tell us?