题目内容
【题目】The weather is getting hotter.You are thirsty because of playing basketball or riding home from school.A cold drink may be just the thing you need.But be careful about what you are drinking.Something that looks cool may not be good for your health.
There are plenty of “energy drinks” on the market.Most of them have beautiful colors and cool names.The lists on them tell you they are helpful to your health.Sounds great!But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine(咖啡因) in them.These drinks are especially aimed at young people,students,busy people and sports players.Makers say their drinks make you better at sports and can keep you awake.But be careful not to drink too much.
Caffeine makes your heart beat fast.Because of this,the International Olympic Committee has limited its use.Caffeine in most energy drinks is at least as strong as that in a cup of coffee or tea.Possible health dangers have something to do with energy drinks.Just one bottle of energy drink can make you nervous,have difficulty sleeping and can even cause heart problems.Scientists say that teenagers should be discouraged(劝阻) from taking drinks with a lot of caffeine in them.
【1】The “energy drinks” are aimed at________.
A. busy people and sports players
B. students,busy people,young people and sports players
C. old people,young people and students
D. actors,singers,students and busy people
【2】Why does the International Olympic Committee limit caffeine's use?
A. Because most energy drinks have lots of caffeine in them.
B. Because caffeine is helpful to people's health.
C. Because caffeine makes your heart beat fast.
D. Because scientists say that people should be discouraged from taking caffeine.
【3】People can't drink too much energy drinks because they may cause________.
A. heart problems B. nervousness
C. sleeping trouble D. A,B and C
【4】From the passage we can know that________.
A. advertisements are important in getting people to buy energy drinks
B. energy drinks are helpful to teenagers' studies
C. sports players need to drink a lot of energy drinks
D. energy drinks are especially aimed at teenagers
【5】Which of the following can be the best title of the passage?
A. What's the Use of Energy Drinks?
B. Who Can Drink Energy Drinks?
C. What's That in Energy Drinks?
D. Why Can't We Buy Energy Drinks?
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
本文讲述了天气变热或运动之后人们喜欢喝一些功能饮料,喝了以后感觉凉爽,让人们更有精神。可是人们不知道这种饮料里含有一种咖啡因,它能使人心跳加快,难以入眠,使人身体紧张,给人们的身体带来危害。
【1】细节理解题。根据文中句子These drinks are especially aimed at young people,students,busy people and sports players.知选 B。
【2】细节理解题。根据文中句子:Caffeine makes your heart beat fast Because of this,the International Olympic Committee has limited its use.知答案选C。
【3】细节理解题。根据Possible health dangers have something to do with energy drinks. Just one bottle of energy drink can make you nervous,have difficulty sleeping and can even cause heart problems可能的健康危害与能量饮料有关。一盒能量饮料会让你紧张,睡眠困难甚至会导致心脏问题故答案应为D
【4】细节理解题。根据There are plenty of “energy drinks” on the market.Most of them have beautiful colors and cool names.The lists on them tell you they are helpful to your health.Sounds great市场上有大量的“能量饮料”,它们大多有美丽的颜色和酷的名字。它们的标签告诉你它们对你的健康有帮助,听起来很棒。可知广告对让人们购买能量饮料很重要,故选A。
【5】细节理解题。这篇文章主要是围绕能量饮料展开的,讲了能量饮料的成分,人们为什么爱喝能量饮料以及能量饮料的身体的危害,故选D。