题目内容

【题目】 You are rushing to school and a man ahead of you suddenly falls down. Do you stop to help? Some people look away or keep on walking rather than stop and get involved(介入)

“There is an inclination(倾向)that you don’t need to take action. The first thought that come into your mind often stop you from offering help.” says Ervin Staub, who studies the role of bystanders. Again and again, good and caring people do not come to give a hand to others They know they should act and yet, for reasons they themselves don't understand, people sometimes don't get involved. Longtime researchers of bystanders continue to study with the question, “Why?”

One thing we do know is that the more unclear a situation is, the less possible people are to help. Let's say you see vapors (水汽) coming out of a building. You ask yourself, “Is it steam(蒸汽) or smoke?”If you are not sure, you look to other people for something about how to deal with the problem______, you think“ Of course, that’s just steam. ”You don't want it to be smoke, because then you would have to do something about it.

Another one is known as “the bystander effect(效应)”. This says that the more people there are looking at an emergency, the less responsible each one of them feels. For example, if you are the only person in the world who can save someone in danger, it is more possible for you to act. However, if you are one of 100,000 people who could save the situation, you would be happier if one of the other 99,999 people did it! Because you think it's not that necessary for you to get involved!

“If you notice trouble, make yourself stop and judge the situation instead of going on walking, says Ervin Staub. “then try to get other people to help together; you don't have to take all the responsibility of being helpful. Once you get involved, most people will follow you and also offer help.

1What can we infer from the first two paragraphs?

A.People shouldn't help the man who falls down in front of us.

B.Many people kept on walking because they didn't see the man fell down.

C.We refuse to help for some unknown reasons even though we know we should.

D.We don’t need to take action if we don't want to.

2The writer uses “the bystander effect”to show that__________

A.the feeling of responsibility changes with the number of people around.

B.people always like to take the responsibility in different situations.

C.people often share their ideas when they’re in dangerous situations.

D.people are possible to behave in the same way as most other people do

3Which of the following sentences can be put in the ▲ ?

A.If other people are laughing at you.

B.If you see other people doing nothing.

C.If you are sure of doing something.

D.If other people see you doing something.

4Which of the following would be the best title for the passage?

A.Is it important to offer help?B.Is it difficult to believe yourself?

C.To stand there or get involved?D.To change the decision or keep it?

【答案】

1C

2A

3B

4C

【解析】

本文主要讲述了当发现有人突然倒下,你是停下帮助呢,还是作为一个旁观者呢,并分析了人们遇到这种事件时的心理。

1推理判断题。通过阅读前两段,尤其文中Again and again, good and caring people do not come to give a hand to others They know they should act and yet, for reasons they themselves don't understand, people sometimes don't get involved.可知很多善良的人知道应该去帮助,但是因为一些他们也不明白的原因,他们却并没有行动。故选C

2细节理解题。根据文中This says that the more people there are looking at an emergency, the less responsible each one of them feels.可知,这就是说看紧急情况的人越多,每个人的责任感就越低。所以人们的责任感会随着周围人数的变化而变化的,故选A

3推理判断题。根据空前的句子If you are not sure, you look to other people for something about how to deal with the problem如果你不确定,你会向别人寻求解决问题的方法,这里提到了other people, 这和B 选项中的see other people doing nothing是对应的,以及后文because then you would have to do something about it. 说明其它人都没有任何行动,故选B

4本文主要讲述了当发现有人突然倒下,你是停下帮助呢,还是作为一个旁观者呢,并分析了人们此时的心理,结合所给选项,C选项和文章主题最接近,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网