题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One day, a farmer was walking along a road with his son Thomas. The father said. “Look! There's a horseshoe. Pick it up and put it in your bag.” Thomas said, “It isn't worth the trouble.” His father said nothing but picked it up himself. When they got to a nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and with the pennies he bought some grapes.
It was very hot, and there wasn't a house or a tree where they could have a rest. Thomas felt too thirsty to walk on. At this time. his father dropped a grape on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it. After a while, his father dropped another grape and once again. His son picked it up and put it in his mouth.
And so they went on. The old farmer dropped the grapes and the son picked them up. When Thomas had eaten up all the grapes, his father said to him. “My dear son, if you had bent down early to pick up that horseshoe. It would not have been necessary for you to bend so many times for the grapes, always remember the lesson(教训): A person who does not worry about the little things
will find that he can not do the great things.”
(1)__________ picked up the horseshoe?
A.The father
B.The son
C.Nobody
D.The shop assistant
(2)The father bought some__________ after he sold the horseshoe.
A.pennies
B.grapes
C.trees
D.water
(3)Thomas picked up the grapes and ate them because___________.
A.his father wanted him to eat them
B.he liked them
C.he was thirsty
D.he wanted to sell them
(4)The father dropped the grapes one by one because he wanted ___________.
A.his son to eat them all
B.to teach his son a lesson
C.to make fun of his son
D.to show his love
(5)From the passage, we can learn that __________.
A.if we want to eat grapes. we must pick up a horseshoe
B.a horseshoe is so expensive that it can bring us much money
C.we should worry about small things before we do the great things
D.It's important to pick up a horseshoe on the road
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】本文叙述了父亲和儿子一起去散步,看见一个马蹄,父亲让儿子把它捡起来,儿子不捡,于是父亲就给他一次教训,买了葡萄,一个一个地丢到地上让儿子捡着吃完。
(1)A细节理解题。根据His father said nothing but picked it up himself.可知,是父亲把马蹄捡起来,故选A。
(2)B细节理解题。根据There the farmer sold the horseshoe and with the pennies he bought some grapes.可知,父亲再卖了马蹄后,用钱买了一些水果。故选B。
(3)C细节理解题。根据Thomas felt too thirsty to walk on.可知,Thomas感觉渴了,故选C。
(4)B细节理解题。根据It would not have been necessary for you to bend so many times for the grapes, always remember the lesson(教训):可知,父亲要给儿子一个教训,故选B。
(5)C细节理解题。根据A person who does not worry about the little things will find that he can not do the great things.可知,在做大事之前应该关心小的事情,故选C。
【题目】下列A-F为六本书名,请在阅读1-5题的叙述后,根据个人所需,为每人选择一本书。
Karen often worries about her bad teeth.
Bob doesn't know how to deal with the used empty bottles.
Mike is going to have a holiday. He hasn't decided where to go.
Betty would like to own a shop that sells clothes she has designed.
Maria is going to have a baby, but she doesn't know how to be a good mother.
A. Don't Talk To Strangers |
【题目】选词填空
music win success die four |
The reporter wants to know the ___【1】___ names because he wants to interview them.
After the terrible earthquake, the doctors tried their best to save the ___【2】______ young man.
We were glad to hear that Nick came ___【3】_____ in the running race.
So far,China has sent up many man-made satellites (卫星)_ _【4】______ .
XianXing hai was one of the most famous ____【5】____ and we will remember him forever.
【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框所给的词的适当形式填空,并将答案填写到相应位置,每个词限用一次。
influence between foreign who difficult |
Now more than 40 million around the world are learning Chinese, according to a report. The relationship the United States and China is becoming more and more important in the world. This has really the growth of Chinese language learning in U.S.
I am Chris from the United States. I am one of the many people are learning Chinese. I am studying at a Confucius Institute(孔子学院)in New York. There are 10 students in our class. Some are over thirty years old. Some are middle school students. Our teacher comes from Beijing. He is fun and often tells us interesting things in China.
I think Chinese is to learn. The biggest challenge for American learners is the writing. Chinese is different from any other language in the world. It will take me a lot of time to learn enough Chinese characters(汉字). But I think there are many benefits (益处) of time in learning Chinese. One important benefit is that it makes me see things from a point of view, because Chinese is a different language from English. I think for American the students most important benefit is that a challenging language can open up their eyes.