题目内容

【题目】Do you laugh every day? Most people _____ times a day. Scientists say that people laugh about 17 times a day. That is a lot of laughter.

In India, there are ______ laughter clubs. The people in these clubs get together every morning. First they stretch their hands above their heads. Then they pretend to laugh. Soon everyone is laughing naturally. People say they feel good after ______ together.

Scientists believe that laughter is good ______ you. Why For one thing, laughter is a good exercise. When you laugh, you exercise many muscles (肌肉) in your body.

Scientists say that one hundred laughs is the same as ten minutes of running. When you laugh, you also breathe deeply. This makes you feel ______ .

Why, do we laugh? That is a hard question ______. We know that people laugh ______ in a group. We don’ t laugh very often when we are alone. Many scientists believe that we use laughter to make friends with _____. Laughter helps us feel part of a group.

In English, people say that laughter is the best ______. Some think that laughter helps sick people get ______. Do you think so?

1A. LaughsB. doC. doesD. did

2A. hundred ofB. hundreds ofC. hundredD. hundreds

3A. laughB. to laughC. laughingD. laughed

4A. forB. atC. withD. about

5A. relaxedB. to relaxC. relaxingD. relax

6A. answeredB. answeringC. answerD. to answer

7A. less thanB. hardlyC. neverD. more often

8A. anotherB. othersC. otherD. the other

9A. magazineB. knowledgeC. medicineD. friend

10A. wellB. goodC. badD. ill

【答案】

1B

2B

3C

4A

5A

6D

7D

8B

9C

10A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述笑的好处:笑可以使人感到舒适、笑相当于锻炼、笑可以交朋友、笑可以使病人康复等。

1句意“大部分人每天笑许多次”。根据times a day可知,用一般现在时,排除D;根据most people可知,谓语用复数,排除AC。空处用do代替laugh,故选B

2句意“在印度,有成百上千个大笑俱乐部”。hundred与具体数字连用时hundred不加s,当hundredof连用时,必须加s,故选B

3句意“人们说:在一起大笑后,人们感觉很好”。本句话中,after“在……后”为介词,介词后加doing形式,故选C

4句意“科学家相信,大笑对你有好处”。本题考查介词辨析。A.对于;B.以……;C.和;D.关于。根据句意可知,译为“对于你来说有好处”,故选A

5句意“它会让你感到放松”。根据空前feel可知,空处用形容词,且relaxed修饰人,relaxing修饰物。空处修饰you,指人,故选A

6句意“那是一个很难回答的问题”。空处作定语修饰名词questionto do可以作定语,故选D

7句意“我们知道,在组内,人们会经常笑”。A.少于;B.几乎不;C.从不;D.经常。根据We don t laugh very often when we are alone可知,我们自己单独一个人不会经常笑,所以在组内可以经常笑,故选D

8句意“许多科学家相信我们使用笑来和其他人交朋友”。A.另一个;B.其他的(人/物),后不接名词;C.其他的(后接名词);(两者中)另一个。根据句意可知,表示“和其他人交朋友”,且空后没有名词,故选B

9句意“在英国,人们说笑是最好的药”。本题考查名词辨析。A.杂志;B.知识;C.药;D.朋友。根据Some think that laughter helps sick people get ___10___可知,笑会让病人变得健康,所以表示“笑是最好的药”,故选C

10句意“一些人认为,笑能帮助病人变得健康”。本题考查形容词辨析。A.副词:好地,形容词:身体健康;B.形容词:好的;C.坏的;D.生病的。根据句意可知,笑能让病人变得健康,且指身体好,故选A

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A few years ago national attention was fixed on a deep, dark cave in the mountains near where I live now. A team had entered the cave to do some research. Although every precaution had been taken to make it safe, one young man was separated from the team and lost in the depths of the cave.

For several days a rescue team worked around the clock, searching almost everywhere in the underground cave. With each passing hour chance of finding the young man inside the cave became smaller, and people had a lot of guesses. Perhaps he had simply run away. Or maybe he had stumbled out some other entrance and was now lost in the mountains. Or perhaps he was already... well, nobody wanted to say it. But everybody thought it. Everybody, that is, except the young man’s parents.

That wasn’t a choice in our opinion,” the young man’s mother said. “ Finally we would find him--safe and alive. We were certain of that.”

There was little reason to those who were familiar with the cave said it had been completely searched-several times. Common sense suggested that time was running out and that other choices needed to be considered--like when to say “enough”.

But like Kris Kringle says in his famous book A Miracle on 34th Street, “ Faith is believing in something even when common sense tells you not to do.” And the young man’s parents had faith. They wouldn’t give up, and they wouldn’t let anyone else give up, either. And sure enough, the young man was found--hungry, thirst and afraid, but healthy.

How did the young man manage to stay a live in the cave?

“ I ‘ve never stopped believing that someone would find me ,” said the young man.

1The young man got lost probably because___________.

A. he got separated from the teamB. he wanted to enter the cave alone

C. he did research in the cave aloneD. he had an important discovery

2What does the underlined word “ That” in Paragraph 3 refer to?

A. Staying inside the cave.B. Giving up searching.

C. Making more guesses.D. Looking for the man in the mountains.

3Which can be the best title for the text?

A. The Power of BelievingB. A Dangerous Cave

C. The Way to Stay Alive in a CaveD. Parents’ Love

4Why did the parents and the son think “he” can still be alive? Why can you learn from the story?

_________________________________________

【题目】Children’s Games in Ancient China

During ancient times, children didn’t have much to enjoy themselves. However, they came up with interesting games to play in their childhood.

Kicking stone balls

During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular game in the northern part of China, and it was often played in winter to keep warm.

Playing hid-and-seek

Hid-and-seek is a traditional game for children, popular around the nation. There are two ways to play: covering a child’s eyes while other kids run to tease(戏弄) him or, more normally, others hide and one child must try to find them.

Flying kites

Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. The three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. Each has its own feature. For example, the bird-shaped kite with long wings of the Beijing kite.

Watching shadow plays(皮影戏)

The closest thing to watching a film during ancient times was going to see a shadow play. The artists control puppets(木偶) behind the screen and tell stories to music.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1In which season did ancient Chinese often kick the stone balls?

A. Spring.B. Summer.C. Autumn.D. Winter.

2How is hide-and-seek usually played?

A. One plays and others watch.B. One runs and others try to catch.

C. One tries to find and others hide.D. One tries to hide and others find.

3What does the underlined word “feature” mean in the text?

A. 特征B. 图片C. 未来D. 特长

4Which ancient game is like watching movies?

A. Playing hide-and-seek.B. Watching shadow plays.

C. Flying kites.D. Kicking atone balls.

5Where can we find this passage?

A. In a shopping guide book.B. In a weather report.

C. In a traveling magazine.D. In a kids’ magazine.

【题目】 There are some very good things about open education. This way of teaching allows the students to develop their own interests in many subjects. Open education allows students to be responsible(负责) for their own education. Some students do badly in traditional classrooms. The open classroom may allow them to enjoy learning. Some students will be happier in an open education school. They will not have to worry about grades or rules. But many students will not do well in an open classroom.

For some students, there are too few rules. These students will do little in school. They will not make good use of open education. Because open education is so different from traditional education, these students may have a problem of getting used to making so many choices. For many students it is important to have some rules in the classroom. They worry about the rules even when there are no rules. Even a few rules will help this kind of students. The last point about open education is that some traditional teachers do not like it. Many teachers do not believe in open education. Teachers who want to have an open classroom may have many problems at their school.

You now know what open education is. Some of its good points and bad points have been explained. You may have your own opinion about open education. The writer thinks that open education is a good idea, but only in theory(理论). The writer believes that most students, but of course not all students, want some structure in their classes. They want and need to have some rules. In some cases, they must be made to study some subjects. Most of the students are pleased to find subjects they have to study interesting. They would not study those subjects if they did not have to.

Open Education

Topic

Open education is a way of teaching which allows students to become1in many subjects.

Advantages

Open education allows students to be responsible for their own education.

In open classrooms, many students don’t need to worry about grades or rules.

Some students find more2in open classrooms compared with traditional classroom.

Disadvantages

Many students cannot3themselves as well in open classrooms as in traditional classrooms.

There are so many choices for students to make that they can’t use open education well.

Some teachers are4such a way of teaching.

The writer’s opinion

Open education may not5very well in a real class or school.

Most of the students want some structure in their classes.

【题目】阅读与回答问题(答案不超过5个单词)

There once lived a king who was very rich. He loved two things above all else: his little daughter and gold. The king had many rooms full of gold, but he wasn't pleased. He wanted to have even more gold.

One day when the king was in his garden, an unknown visitor came to him. He promised the king that he could realize the king's wish for anything he wanted. At first the king didn't believe the stranger, but finally he was convinced(相信). "I wish to have more gold," said the king. "You shall have your wish realized. From tomorrow, everything you touch will turn to gold."

The next morning the king got up very early. He wanted to see if he could realize his wish. First he touched a chair, then a flower, then a table. Everything he touched turned to gold! Then he sat down to eat breakfast. But as soon as he touched his food, it turned to gold. The king began to worry. What would happen if he couldn't eat anything?

Just then the little princess came into the dining room. She ran to her father, but as he touched her, she turned to gold as well.

The king was sad and worried. He went out to the garden. As he was walking, he saw the stranger again. The king begged him to take back the wish. "I don't want any more gold," he cried. The stranger warned the king to be sure this time. Then he agreed to take back the wish.

From then on, the king became a wiser and happier man, though he was less rich.

回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。

1What did the king love most in the world?

______________________

2Where did the king put the gold?

______________________

3Who came to see him one day?

______________________

4How did the king change things into gold?

______________________

5How did the king feel after his wish for gold was taken back?

______________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网