题目内容
【题目】先通过读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。
Since the beginning of human evolution(演变,进化), men have migrated(迁移) across continents(洲) in search of food, shelter, safety, and comfortable weather. People still move for these reasons, but new reasons for human migration are arising, such as job relocation(重新安置) and overpopulation.
Three million migrants(移民) are moving from poor countries to wealthier ones each year, and increasingly, their destination(目的地) is a neighboring country in developing parts of the world. People are moving within the developing world for the same reasons as they migrate to wealthier nations. People from poor countries are going to less poor countries, getting away from wars and conflicts. They are also leading to population pressures because some countries are now crowded with people, and they often have high population growth. Those people need to go somewhere else.
There are three main reasons why people move. The basic kinds and percentages are as follows, according to the Current Population Surveys(CPS):
Family-related reasons account for 26.3%, including changes in marriage and other family reasons; work-related reasons 16.2%, including job transfer, retirement, and other job-related reasons; housing-related reasons 51.6%, including new and better houses, better neighborhood, cheaper housing and other housing reasons; the remaining 5.9% of other reasons are attending college, the change of climate and health reasons.
Americans have been migrating south and west for many years in search of better job opportunities and warmer climates. They have also been moving to places a little far from cities, in search of bigger yards and houses, lower crime rates and better schools. In 1950, nearly a fifth of the population lived in the nation’s 20 largest cities. In 2006, it was about one in ten. That’s why many American people say, “Big Cities Shrink as People Move South, West.” They like to live in the countryside.
Between March 2005 and March 2007, 73.4 million Americans moved. Fifty-six percent of these moves were within the same country. Some families even went abroad.
Title: People on the move | |
Lead-in | ● During human history, people have migrated across continents. ● An increasing 【1】 of people from poor countries are moving to richer countries, especially neighbouring ones. |
【2】 for people’s migration | ● According to the CPS, most people move to other places because of the problems of 【3】. ● Americans have long been moving south and west, looking for a better job chance, a warmer climate and a bigger yard, etc. Many 【4】 the life in the countryside to the one in cities now. |
Conclusion | Now every year more and more people move to other places, some still in the same country, but others to a 【5】 country. |
【答案】
【1】number
【2】Reasons
【3】housing
【4】prefer
【5】foreign
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了人类迁移这一社会现象。
【1】根据原文Three million migrants(移民) are moving from poor countries to wealthier ones each year, and increasingly, their destination(目的地) is a neighboring country in developing parts of the world可知,每年有越来越多的移民从贫穷国家转移到富裕国家,而且他们的目的地越来越倾向于邻国。故空格应填入“越来越多”的人,an increasing number of意为“越来越多的”,故答案为number。
【2】根据右栏所列要点可知,此处列举的是人们选择移民的原因,故空格处应填入意为“原因”的名词reason,列举的要点不止一点,故reason应用复数形式,且标题首个单词首字母应大写,故答案为Reasons。
【3】根据原文housing-related reasons 51.6%, including new and better houses, better neighborhood, cheaper housing and other housing reasons可知,因为住房问题而选择搬家的比例最高,故空格处应填入housing,故答案为housing。
【4】根据原文They have also been moving to places a little far from cities … They like to live in the countryside可知,许多人更愿意生活在乡下而不是城市,prefer ... to …意为“比……更喜欢”,句子为一般现在时,且主语many表复数,故prefer应用原形,故答案为prefer。
【5】根据原文Between March 2005 and March 2007, 73.4 million Americans moved. Fifty-six percent of these moves were within the same country. Some families even went abroad可知,一些人在本国内迁移,一些人则迁去了国外,空格处应填入意为“外国的”形容词,故答案为foreign。
【题目】Frank is a student. He likes playing with his phone very much. And he keeps the phone with him at all times. His dad thinks he is addicted(上瘾的) to his phone. But Frank doesn’t think so. They write to each other.
Dear Frank, You’ve heard the warnings. It’s reported that fifty percent of the teenagers depend on their phones too much. I think you have this problem too. That’s why I think you should give up your phone. Not forever, just for a week. I’m warned that you are developing some bad habits. You keep your phone with you all the time—you even check the basketball scores at the dinner table. It’s not a good idea to use your phone while you are doing homework. You can’t put your heart into your homework at all. And you may make more mistakes when you can’t fully put your heart into it. There are many good reasons to take a break from your phone. Have a try! So what do you say? Are you ready to give up using your phone? Dad |
Dear Dad, I know you think I depend on my phone too much. But I’m just using technology to help my life to be better. My phone helps me in many ways. Do you remember that time when the car broke down? I sent a message to tell you that I was going to be safe. If I didn’t, you would be worried about me. My phone helps me with my homework too. I can take up anything in a second. It’s really hard to be successful today if you don’t have a phone. Social media, games, and apps might seem silly to you, but they help me to keep in touch with my friends. I promise to cut back my phone use, and I won’t use it at the dinner table any more. But giving it up for a week would be a mistake and it wouldn’t change anything in the long term. Frank. |
【1】How long does Frank’s dad advise him to give up his phone?
A. For a weekB. For a monthC. For a yearD. Forever
【2】What does Frank think of social media, games, and apps?
A. They make him smart.B. They make him relaxed.
C. They help him makes lots of money.D. They help him keep in touch with his friends.
【3】What can we learn form the passage?
A. Frank thinks it is a waste of time to use phones.
B. Frank sometimes uses his phone to look up something.
C. All teenagers depend on their phones too much.
D. Frank’s dad thinks it’s OK to check basketball scores at dinner time.