题目内容
【题目】Mr. Zhang正在国外旅游,这是他宾馆的房卡。请根据房卡正反两面的信息,选择正确的答案。
![]()
【1】Mr. Zhang lives in ______.
A.Hotel Eiffel B.Hotel Concorde
C.Hotel Mapol D.Hotel Napoleon
【2】The hotel is _____.
A.on King Street near a bank
B.next to a museum
C.near a train station
D.on George Street
【3】 ______ buses can reach the hotel.
A.Two B.Three C.Four D.Five
【4】If Mr. Zhang gets lost, he can ______.
A.take Bus 507 to the hotel
B.wait until the light is green
C.go back to the hotel to search the Internet
D.call the hotel at the phone number on the card
【5】Which of the following is TRUE?
A.Open the door when the red light is on.
B.The card can be used to open the door.
C.The card can be used for shopping.
D.Mr. Zhang can keep the card when he checks out.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文是张先生旅游时用过的房卡,房卡上有一些住宿的信息,如宾馆的名字、位置、网址、电话以及注意事项等。我们可以根据这些信息来回答下面的问题。
【1】A细节理解题。这篇短文是张先生旅游的时候用过的宾馆的房卡,从这张房卡的最上面我们可以看出,这个宾馆的名字是Hotel Eiffel,故应该选A。
【2】A细节理解题。从短文中给出的这张房卡的信息中我们可以看到,这上面有这个宾馆的位置,它是在King Street,附近有一个银行,故选A。
【3】B细节理解题。根据房卡的信息中Buses to the hotel: Bus 705, Bus 12, Bus47可知,705路、12路和47路公交车可以到达这个宾馆,因此一共有三路,故选B。
【4】D细节理解题。根据房卡的信息Notice中的第一条Take the card with you. It will be a help if you get lost可知,如果你迷路了,这张房卡可以帮助你,因为上面有宾馆的电话号码,故选D。
【5】B推理判断题。根据Usage中Keep the card close to the response zone on the door until the green light is on. Then open the door可知,这张房卡可以打开房间的门,故应该选B。
【题目】【改编】Daniel likes to do something to protect the environment in his daily life. Next Sunday is his friend’s birthday. He is going to buy some gifts online for his friend. Now he is visiting the following website for some information about gifts.
Welcome to Nature Posters - the world's largest collection(收集) of nature posters and fine art prints!
We make a donation to help the environment when each nature poster is sold through this website! Please tell your friends about us, and remember us when you are gift shopping. |
Daniel chose the following two beautiful pictures as gifts from the website:
![]()
Parrots in Blue: $5.99 Sharks: $7.99
【1】Nature Posters is a website ________.
A. to help people plan their birthday parties
B. only to provide information about nature
C. to tell people how to buy birthday presents
D. to help protect nature by selling posters or prints
【2】 Daniel should pay ________ for his gifts.
A. $5.99B. $13.98C. $7.99D. $2.00
【3】Daniel will send his friend _______for his friend’s birthday.
A. Two animals B. Two pictures
C. Two books D. Nothing
【4】Through Nature Posters you can do except(除了)_______
A. gift shopping
B. make a donation to help the environment
C. see all kinds of nature posters and fine art prints
D. see all kinds of animals
【5】Which of the following sentences is not true ?
A. Daniel
B. Next Sunday is Daniel’s friend’s birthday.
C. He is going to buy some gifts in the shop
D. Nature Posters is a website