题目内容

【题目】任务型阅读 根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一个单词。
Online schools are becoming very popular with many people today. And now, even regular students are going in for online education. As it leaves them with enough time to do other things, such as a part-time job or a hobby, along with studying. However, as with everything, there are two sides about online schooling.
Let's start with the good side. Online schools cost very little. You don't have to spend money on books, or bus fees. Also, since you can work along with studying at an online schools, you would not need to take an education loan. Another benefit of going to school online is the freedom it provides. You can study wherever you want—in your house, at a cafe or even in a park. Some people who want to study further, now no longer have to take a break in their jobs, thanks to online schools.
However, those students who often need a push from their teachers to do well have a very high chance of not doing well at online schools. When studying in a class, different topics in a given subject are discussed and different students give their points of view. This is something that online schooling cannot provide.
Also, there are many employers who prefer students with a regular and traditional degree to those who have an online degree. The employers feel that students who go to full-time colleges have more knowledge compared to those who have online degrees.
In general, it can be said online schools are good for some, while others should give them up! A person should see the situation he is in and then decide whether or nor to choose an online school.

Are online schools a good idea?

The present situation

Online schools are so popular at present that some regular students also them.

Main point

Online schooling, like everything, has two sides as follows.

Advantages of online schooling

●You spend money at an online school and you can work along with studying.
●You are free at online schools because you can study anytime and anywhere you want.
●If you want to accept further , you needn't give up your job thanks to online schools.

Disadvantages of online schooling

●Some students are likely to do badly at online schools for lack of a push from their teachers.
●Students do not have the to discuss with their classmates.
●After graduation, students with online degrees are not by many employers.

Conclusion

Whether online schools are good for you is decided by your situation.

【答案】attend;less;education;chance;preferred
【解析】这篇短文讲的是网上学校现在很受欢迎。但网校有好处但也有弊端。因此要因人而宜。
(1)根据原文信息And now, even regular students are going in for online education.可知很多学生也参加网校,所以此空填attend。
(2)根据文中信息Online schools cost very little. 可知在网上学习花钱较少,所以填less。
(3)根据文中信息 Some people who want to study further, now no longer have to take a break in their jobs, thanks to online schools. 可知如果想深造,由于网校一些人不再必须放弃工作,所以此题填education,教育。
(4)根据文中信息When studying in a class, different topics in a given subject are discussed and different students give their points of view. This is something that online schooling cannot provide.可知在网上学习讨论问题的机会少,所以填chance。
(5)根据文中信息Also, there are many employers who prefer students with a regular and traditional degree to those who have an online degree. 可知通过网上学习拿到的文凭不太受聘用者喜欢。所以填 preferred。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。
Life is not easy, so I'd like to say “When anything happens, believe in yourself.”
When I was a young boy, I was too shy to talk to anyone.My classmates often laughed at me.I was sad but could do nothing.Later, something happened, and it changed my life.It was an English speech contest.My mother asked me to take part in.What a terrible idea! It meant I had to speak before all the teachers and students of my school!
“Come on, boy.Believe in yourself.You are sure to win.” Then my mother and I talked about many difficult topics.At last I chose the topic “Believe in yourself”.I tried my best to remember all the speech and practiced it over 100 times.With my mother's great love and encouragement(鼓励), I did well in the contest.I could hardly believe my ears when the news came that I had won the first place.I heard the cheers from the teachers and students.Those classmates who once looked down on (瞧不起) me now all said “Congratulations!” to me.My mother hugged me and cried excitedly.
Since then, everything has changed for me.When I do anything, I try to tell myself to be confident and I will do a great job.This is true not only for a person but also for a country.
根据短文内容,回答下列问题。
(1)Why did the writer's classmates laugh at him?
(2)What could he do when others laughed at him?
(3)What changed him and his life?
(4)What was the result of the English speech contest?
(5)Which sentence do you think is the topic sentence in this passage?

【题目】阅读理解。
Nowadays, the food that you buy comes from many different countries. Have a look in your fridge, cupboard, and fruit bowl and check the origins(来源) of the food. Perhaps there are apples from California, lamb from New Zealand, or potatoes from Egypt? You will probably be surprised how far food travels to get to your plate. This journey, from “field to plate”, is called “food miles”. A food mile is the distance that food travels from the farmer's field to the person who buys the food. Nowadays, food often travels thousands of miles to get to the consumer(消费者).Why is this, and what are the effects(影响) of these long distances?
Traditionally, farmers sold their food in the local market so the food didn't have to travel very far. The consumers also did not travel very far, because they went to their local market to buy the food. This was a good system for farmers and consumers. However, there were some disadvantages. For example, consumers could only buy food that farmers produced locally. In addition, they could only get food that was in season. Now, because of modern technology, food comes from all over the world. We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or tomatoes. They are available in winter if we want.
Some countries have to import(进口) most of their food. This is because they have difficult climates. The United Arab Emirates(UAE), for example, gets 85% of its food from other countries. Even food made in the UAE often uses imported materials.
What's wrong with “food miles”? Is this not a good way of increasing international trade? I believe these miles are worrying for a number of reasons. First of all, because food travels such long distances. we need more planes, lorries, and ships to move the food. This means we use more oil or petrol, so there is more pollution and more global(全球的) warming. In addition, food that travels a long way is not fresh and usually not very tasty. Tomatoes, for example, are picked early and stored for their long journey. For this reason, they are usually tasteless when they get to the consumer. Local food has a better taste, and it also reduces the amount of global pollution. We need to buy more local food.
(1)What is called “food miles” according to this passage?
A.The origins of the food.
B.The journey from field to plate.
C.The effects of long distances.
D.The disadvantages of imported food.
(2)Some countries like the United Arab Emirates have to import most of their food because of ____.
A.long distances
B.fresh and tasty food
C.difficult climates
D.modern technology
(3)The writer uses the LAST paragraph mostly to encourage readers to ______.
A.buy more local food
B.travel long distances
C.increase international trade
D.use imported materials

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

A Lesson

Joe was a farmer. His farmland was so poor that he hadn't had good harvests for years.

"If God lets me control the weather, then everything will get better," he complained. "I'm a farmer. I know what's the best for crops to grow than God does."

God told him that he would control all kinds of weather. "Let's see what your crops will grow like." God said.

On hearing this, Joe was excited and immediately shouted, "Sunny!" Suddenly the clouds went away.

He was pleased and shouted again, "Rainy!" The sky was covered with dark clouds right away, then after a while, heavy rain poured down.

Watching the seeds growing bigger and bigger and becoming crops, Joe felt much satisfied. Then, the harvest season came.

He went to the field to get his crops. But his heart suddenly sank(下沉)when he found the strong crops even hadn't grown a grain. He was quite confused and started to cry. Once again, God heard him.

"Do you want to know why you still don't get the good harvest you want?" God asked. "That's because you never asked for wind, rainstorm, snow and ice, or anything that could make the air fresher and the roots stronger. Without strong roots, of course the crops won't grow any fruit. "

After he realized this, Joe asked God to take back the power. It turned out that only through life's challenges would we reap(收获)the fruit of life.

1Was Joe a farmer?

_____________________________________________________________________

2Why was Joe so excited?

_____________________________________________________________________

3What kinds of weather did Joe ask for?

_____________________________________________________________________

4What can we learn from the story?

_____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网