题目内容

【题目】根据句意及汉语提示填空。

1What would you do if you have a million __________ (英镑)

2Alice is a ___________ (勤奋的) nurse.

3My daughter prefers __________ (科幻小说) to comedies.

4He has __________ (经历而幸存) two world wars.

5He hasn’t got any hobbies __________(除非) you call watching TV a hobby.

【答案】

11.pounds

2hard-working

3science fictions

4survived

5unless

【解析】

1句意:如果你有一百万英镑,你打算做什么?

根据所给汉语意思可知,英镑为pound,前面a million为复数,所以pound要变为复数,故答案为pounds

2句意:爱丽丝是一个勤奋的护士。

根据所给汉语意思可知,“勤奋的”为hard-working,是形容词,故答案为hard-working

3句意:我女儿喜欢科幻小说不喜欢喜剧。

根据所给汉语意思可知,“科幻小说”为science fiction,根据后面的comedies,可知应该为science fictions。故答案为science fictions

4句意:他在经历了两场世界大战后还是幸存了下来。

根据句子所给汉语意思可知,经历……..而幸存为survive,因为该句为现在完成时,前面has为助动词,故答案为survived

5句意:除非把看电视也叫一个爱好,否则他没有任何爱好。

根据句子所给汉语意思可知,除非为unless,引导的是条件状语从句,故答案为unless

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Songkran Festival is traditional Thai New Year’s Day and is celebrated from April 13 to April 15. It is also called the “Water Festival” because people believe that water will wash away bad luck. Also, this festival is for rain because it is held in the hottest season.

In the past, on this day, people threw small drops of water on monks ( ) and old people to bless them. Nowadays, besides the old tradition, people also throw water on whoever walks past their houses or walks down the street. Everyone gets wet, but it is all in a spirit of friendliness, blessing and fun—even among people who usually have great disagreements. People who get wet actually do not get angry because they know that it is a tradition.

On this day, everywhere in Thailand, people celebrate and enjoy the festival. People will carrywater to the temples to soak the stone figures (石像), using brushes. They also give very good food to the monks. Chiang Mai Province, which is in the northern part of Thailand, is especially lively, and animals and birds are often set free from their cages.

Volunteers can stay in Bangkok( ) for the celebrations or travel to smaller communities totake part in local activities. What’s more, people can enjoy public events, such as beauty contests and marching bands during this festival which ends on April 15. In recent years, the number of foreigners in Thailand has increased rapidly, especially during the festival.

The Water Festival gives people freshness, happiness and fun during the hottest season. No wonder the Thais like it so much.

1Nowadays, during this festival, Thai people throw water to .

a. bless monks and old people b. enjoy the fun of this festival

c. solve their disagreements d. wash away bad luck

A.a, b, cB.a, c, dC.a, b, dD.b, c, d

2In Paragraph 3&4 we can get the information about .

A.the volunteersB.the stone figuresC.the foreignersD.the activities

3The underlined word “it” in the last paragraph refers to .

A.the number of foreignersB.the freshness

C.the Water FestivalD.the happiness and fun

4What is this passage mainly about?

A.The traditional activities of Thai New Year.

B.The places people usually go during Thai New Year.

C.The reasons why people throw water on each other during Thai New Year.

D.The introduction to the traditional Thai festival—Songkram.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网