题目内容

【题目】 Sending packets shopping for everyday goods and even building a house these are new skills that new robots show at the World Robot Exhibition

RoBohoN

Scientists are recommending the latest talking robots They can be highly intelligent in their responses RoBohoN just 10cm tall makes a lively description of the Great Wall and the Palace Museum It can speak Chinese English or any other language you like

Human Support

This robot stands at 1m tall and looks like a container with arms It provides much support to different places and keeps in touch with the outside world through the internet

HRP5P

As world cities continue developing there are building sites everywhere but there aren't enough people to build them HRP5P looks like a strong builder It stands at 1.8m tall and weighs 101 kg

It is created to carry out the heavy building tasks

CarriRo

CarriRo in the shape of a toy bus has friendly "eyes" on its front It works as a postman and sends packages by rolling around the streets It has a GPS to travel The person who receives the package is sent a code to the smart phone to open the CarriRo and

get the package

1How tall is the RoBohoN

A.0.1 meterB.1 meterC.1.8 meterD.101 meters

2Which Robot is the best helper to the old people's homes

A.RoBohoNB.Human Support RobotC.HRP5PD.CarriRo

3How does the owner of the package open the CarriRo

A.by working as a postmanB.by rolling around the street

C.by following the GPSD.by using the code

4In which part of a newspaper can we find this passage

A.cultureB.sportsC.scienceD.people

【答案】

1A

2B

3D

4C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述四款新型机器人的新的技能。

1细节理解题。根据RoBohoN just 10cm tall"RoBohoN“只有十厘米”可知,这个机器人的高度为十厘米,即0.1米,故选:A

2推理判断题。根据This robot stands at 1m tall and looks like a container with arms It provides much support to different places"这个机器人站着有一米高,并且看起来像个带有胳膊的容器一样,它能够在许多场所提供许多帮助"可知,描述Human Support这类机器人,因此结合线索句可知,这类机器人最适合在老人之家帮助老人。故选:B

3细节理解题。根据The person who receives the package is sent a code to the smart phone to open the CarriRo and get the package"收到包裹的人手机上会得到一串代码,用以打开CarriRo机器人"可知,这个快递机器人是要通过代码打开的,故选:D

4推理判断题。culture意为"文化"sports意为"运动"science意为"科学"people意为""。纵观全文,这篇文章主要是关于机器人的,而选项中,而与机器人最相符的领域,就是科学领域了,故这份表格最有可能出现在科学领域的报纸上面,故选:C

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第1题。根据关键词How tall以及RoBohoN可知,定位至RoBohoN just 10cm tall"RoBohoN“只有十厘米”可知,这个机器人的高度为十厘米,即0.1米,故选:A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 An idiom (习语)is a phrase that we can’ t understand from the meaning of each word. For example, if an American boy asks his mum what’s for dinner tomorrow, she may say, “I’ll play it by ear.” That means she doesn’t have plans for dinner and she will decide later.

“Play it by ear” used to mean playing music without using the sheet music (活页乐谱),but now it’s different.

There are many idioms in English. If you learn to use them, your English will be much more colorful.

Have you ever heard the idiom “He bought the farm”? It means “He died Do you know how it became popular? It was first used in World War I. When a soldier died, the government gave his family enough money to buy a farm.

In the early 1930s, people in the US often did not know when or where their next meal was. So as soon as they got something in their hand that could be eaten, it would go into their mouth. That was how people began to use the idiom “live hand to mouth”.

And don’t be angry if your English friend says this to you, “Break a leg in your game!”

He is wishing you good luck! Hundreds of years ago, people believed in sprites (小精灵).Sprites enjoyed causing trouble. If the sprites heard you ask for something, they would make the opposite happen. Tell someone to “break a leg” and the sprites would make something good happen.

1According to the writer, idioms make English .

A.much easierB.more difficult

C.less interestingD.more colorful

2“I’ll play it by ear” can answer the question “

A.What do you think of the concert

B.How will you play music tomorrow

C.What will you do if it rains tomorrow

D.What’s your favorite piece of music

3When one lives hand to mouth, he or she is .

A.in needB.in troubleC.in dangerD.in peace

4When we hear “Break a leg”we should say “

A.How can you say thatB.Thank you

C.I’m sorry to hear thatD.Please watch your mouth

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网