题目内容

【题目】假如你叫Li Huan,你校计划在英语夏令营期间,让学生从以下两种住宿方式中选择——住家里或住寝室,目前外籍教师Mr. Welles正在征求各位同学的意见。请你给Mr. Welles写一封信,说明你喜欢的住宿方式并阐述理由。

Living at home

Living in the school dormitory

comfortable

feel free

sleep well

...

convenient

feel happy

help each other

...

注意:1. 理由必须包括表中你所选择的住宿方式的相应内容,可适当发挥;

2. 文中不得出现与你身份相关的信息;

3. 词数:80左右。短文首句仅供选择使用,不计入总词数。

Dear Mr. Welles,

The way I like is _________.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours

Li Huan

【答案】Dear Mr. Welles,

The way I like is to live in the school dormitory. First of all, living with roommates is more convenient. My parents don’t have to pick me up every day. What’s more, living with roommates makes me happy. We can study and play games together. I will have more chances to communicate with others so that I can make friends easily. Besides, when I am in difficulty, my roommates can help me. And I will feel interested when living with others. Sharing happiness and problems with each other will bring us closer.

Given the reasons above, I’d like to live with roommates.

Yours,

Li Huan

【解析】

1.题干解读:本题要求写信介绍自己喜欢的住宿方式,属于书信类写作。作者先明确自己喜欢的住宿方式The way I like is to live in the school dormitory.;然后介绍理由;最后总结,表达愿望I’d like to live with roommates

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sending packets shopping for everyday goods and even building a house these are new skills that new robots show at the World Robot Exhibition

RoBohoN

Scientists are recommending the latest talking robots They can be highly intelligent in their responses RoBohoN just 10cm tall makes a lively description of the Great Wall and the Palace Museum It can speak Chinese English or any other language you like

Human Support

This robot stands at 1m tall and looks like a container with arms It provides much support to different places and keeps in touch with the outside world through the internet

HRP5P

As world cities continue developing there are building sites everywhere but there aren't enough people to build them HRP5P looks like a strong builder It stands at 1.8m tall and weighs 101 kg

It is created to carry out the heavy building tasks

CarriRo

CarriRo in the shape of a toy bus has friendly "eyes" on its front It works as a postman and sends packages by rolling around the streets It has a GPS to travel The person who receives the package is sent a code to the smart phone to open the CarriRo and

get the package

1How tall is the RoBohoN

A.0.1 meterB.1 meterC.1.8 meterD.101 meters

2Which Robot is the best helper to the old people's homes

A.RoBohoNB.Human Support RobotC.HRP5PD.CarriRo

3How does the owner of the package open the CarriRo

A.by working as a postmanB.by rolling around the street

C.by following the GPSD.by using the code

4In which part of a newspaper can we find this passage

A.cultureB.sportsC.scienceD.people

【题目】Answer the question (根据短文内容回答下列问题):

Do you want to try the world’s fastest train? Why not ride on board the Beijing-Tianjin bullet (子弹) train? You will have a very different train-riding experience.

A few days ago, I was eager to have a taste. I set out from Beijing South Railway Station and arrived in Tianjin for an international meeting there. The railway shows China can build a train with world-class technology and It should be safe and convenient.

The inter-city passenger train first ran between Beijing and Tianjin on August1st,2008. Its highest speed is 350km an hour. That is even faster than the high-speed train in Japan. Japanese trains run at 320km an hour, while those in France and Germany run at 300km an hour. The new rail line cuts the 120km journey between these two northern cities from about 70 minutes to 28 minutes. A first class ticket costs 69 yuan and second class 58 yuan.

But its speed is not the only amazing thing about the new train. The moment you get on, it seems like you’re boarding an airplane. The stewardesses (女乘务员) are in uniforms similar to those on a plane. There is much more space inside the new train than on older ones. The seats for first class passengers can swivel. In other words, you can turn around in your seat and talk with friends if they are sitting behind you.

So far the Beijing-Tianjin bullet train is known for its great service. There are train cars especially for families and even free food. Some of its train have a WiFi Internet service. This means passengers can read e-mails and the news, book restaurants seats, play games, follows their trips on a map and watch news programs.

1The writer took the bullet train between Beijing and Tianjin for sightseeing, didn't he?

________________________________________________________

2What 's the Chinese meaning of “inter-city passenger train” according to the passage?

____________________________________________________________

3How long did it use to take to travel from Beijing to Tianjin by train

____________________________________________________________

4How much do you have to pay if you want to buy two second class ticket

____________________________________________________

5What other different train-riding experience do passengers have besides its speed when they get on?

_________________________________________________________________

6How do you like Beijing Tianjin bullet train? Give your reasons.

_________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网