题目内容

【题目】

Ping Pong Door

Do you want a ping-pong table in your room? But you may not have enough space. Now this door is here to help you. It can turn into a ping-pong table when you pull it down. After the ping-pong game is over, it goes back to being a common door. It was designed by Tobias Frnzel from Germany. Cool idea!

Dog Watch

The dog watch is a “clock for keeping time at a rate(比率) other than human time” and was invented in 1991. With this watch, you can know time at your animal’s rate instead of your own. The watch multiplies(乘)every human time by seven, giving us “doggy time”. If a dog lives to be the age of 14, that translates into 98 human years!

Earthquake House

Big earthquakes can hit a house, possibly making the people in it get hurt. But Dysinger has found a way, the Earthquake House!

His idea is simple. Build a round house that has earthquake sensors(传感器) in it. If the sensors know the big earthquake, the house is free from its chains(链条). Don’t worry. You always remain straight in it.

Smell This

How do you know if your breath smells nice, or if it smells bad? It’s difficult to know because it’s very hard to smell the air that comes out of your own mouth. Smell This is useful for this situation. You just place the mask on your face, then breathe out through your mouth and breathe in through your nose.

1The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to __________.

A.the ping-pong gamesB.your roomC.the ping-pong tableD.enough space

2A dog watch helps _______.

A.a dog to know the timeB.to know the life of a dog

C.dogs to know the time for mealsD.to translate a dog’s age into human time

3What’s the shape of the Earthquake House?

A.Square.B.Round.C.Triangle.D.Cross.

4To make sure your breath smells nice, you may need __________.

A.Ping Pong Door.B.Dog Watch.

C.Earthquake House.D.Smell This.

5This passage is probably from _____.

A.a novelB.a story bookC.a newspaperD.a poem

【答案】

1C

2D

3B

4D

5C

【解析】

本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了四个比较奇特的发明,分别是可折叠的Ping-pong Table,计算doggy timeDog Watch,可预测地震的Earthquake House以及可得知自己口气如何的Smell This

1

词义猜测题。根据表格中“Ping Pong Door”中句子“It can turn into a ping-pong table when you pull it down. After the ping-pong game is over, it goes back to being a common door.”可知当你把这个门往下拉时,它会变成一个乒乓球桌。乒乓球游戏结束后,乒乓球桌变回到一个普通的门。所以这里的it是指代前面的“ping-pong table”。故选C

2

细节理解题。根据表格中“Dog Watch”中句子“The watch multiplies(乘)every human time by seven, giving us “doggy time”…that translates into 98 human years!”可知手表将每个人的时间乘以七,给了我们“小狗的时间”。如果狗活到14岁,转换成人的寿命是98年!所以狗手表是把狗的年龄转换成人类的时间。故选D

3

细节理解题。根据表格中“Earthquake House”中句子“Build a round house that has earthquake sensors(传感器) in it.”可知建造一个里面有地震传感器的圆形房子。所以地震房是圆形的。故选B

4

细节理解题。根据表格中“Smell This”中句子“It’s difficult to know because it’s very hard to smell the air that comes out of your own mouth. Smell This is useful for this situation.”可知我们很难知道自己呼出的味道,Smell This对这种情况有帮助。所以想要确保你呼出的味道闻起来很好,就需要Smell This。故选D

5

推理判断题。通读全文,全篇介绍了四个比较奇特的发明,所以可以推测这篇文章来自报纸。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Most people have map apps on their phones that can show their locations and guide them to where they want to go. But how do these app systems know your location at any time or place? They find you by using satellite navigation system(卫星导航系统).

A navigation system uses groups of satellites to find the user’s locations. This location information is then sent to a receiver.

The first navigation system is the Global Position System(GPS)(全球定位系统), which belongs to the United States. The system is the world’s famous navigation system. But China’s satellites are important for improving the navigation system. Beidou, has overtaken(超过) GPS in size, Japan’s Nikkei Asian Review reported.

China sent Beidou’s first navigation satellite into space in 2000. China also became the third country to build a navigation system after the United States and Russia, People’s Daily reported. As of right now, over 30 countries in Africa and the Middle East are using the Beidou system.

With its world-leading technology, Beidou is leading Chinese people to a better life by playing important roles in different areas, according to Xinhua News.

For example, over 6.2 million vehicles in China are using Beidou for navigation, according to a report on the Beidou system’s construction and development.

At the newly built Beijing Daxing International Airport, Beidou has been used to keep track of(追踪) loading and unloading vehicles indoors and outdoors. When the airport opens, each baggage cart has Beidou navigation equipment to help passengers get their luggage faster.

For a navigation system, the number of satellites is important for improving the system’s positioning accuracy(定位精度). The more satellites, the more accurate the positioning is. The satellite navigation system is useful in many ways.

1What does a navigation system use to find a user’s location?

A.A smart phone.B.Several satellites.C.BeidouD.An airport.

2Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A.GPS is the first navigation system in the world.

B.Beidou system has world leading technology.

C.GPS is much larger than Beidou System.

D.To make the positioning more accurate, we need more satellites.

3Nikkei Asia Review may be _______.

A.a newspaperB.a satelliteC.a navigation systemD.an airport

4How many countries have built navigation systems before 2000?

A.Three.B.Two.C.Over 30.D.One.

5At Daxing International Airport, Beidou helps _______.

A.to open the doorsB.to find the luggage more quickly

C.to improve the positioning accuracyD.to build the new airport

【题目】

Your Internet experience must be uncomfortable when the net speed is too slow — it takes so long to open a web page and the reality shows you’re watching stops every few minutes. That can make you angry.

But it could be a thing of the past. On June 3, the Ministry of Industry and Information Technology announced that China’s major telecom carriers (电信公司) would start to provide 5G services.

1. What is 5G?

The “G” in “5G” refers to “Generation”. 1G let us talk to each other, 2G let us send messages, 3G gave us mobile data and the Internet, and 4G made all of these things faster. The mobile network technologies are developing quickly.

Now 5G promises much faster data download and upload speeds, and more stable (稳定的) connections. This means that you will be able to download a complete HD movie in seconds and only experience a short delay (延迟) between sending and receiving data.

2.What changes will 5G bring us?

With a 5G network, the short delay in information exchange will allow driverless cars to run more safely. Meanwhile, 5G-enabled wearable devices (设备) will be in use in hospitals. Besides,VR games will become more popular with 5G. The short delay of 5G will make the games feel even more real.

3. Does 5G have any disadvantages?

According to the BBC, though 5G will make our lives more convenient, it will not be perfect. For one thing, 1 . On 4G networks, you can be 10 kilometers away from the nearest transmission base and hardly lose signal (信号). But 5G will only cover about 300 meters. And in order to use 5G, we will have to buy new products designed for 5G that are expensive at present.

1“G” in “5G” means the generation of________.

A.the mobile network experienceB.the mobile communication technology

C.the speed of data download and uploadD.the delay in data exchange

2According to the passage, the best sentence for the blank is 1 .

A.5G will not “travel” farB.5G will be used in a limited way

C.products designed for 5G is expensiveD.5G has its both advantages and disadvantages

3What is the passage mainly about?

A.Changes in the mobile technologies.B.The uses of 5G.

C.Disadvantages of 5G.D.An introduction to 5G.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网