题目内容

【题目】 There are two kinds of music in the world—one is written down and the other is not. Many people make their living _________ writing music. They write songs for pop stars and music for films and TV plays. They usually write exact instructions on ________ the music is played.

Folk music has been passed down from one generation (世代, 一代) to another. ________ it was never written down. People learnt the songs from their families, relatives, neighbors and friends in the same village. These songs were ________ country life, the seasons, animals and plants, and about love and ________ in people's lives.

Early performers of music were popular and respected. They ________ learn hundreds of songs by ________. On festivals they used to act and sing to praise heroes ________ lived long ago. This was at a time when there was no radio, TV, ________ cinema. Many of the country people could ________ read nor write. In this way, stories were passed on from one person to another. This continues even today.

1A.byB.withC.inD.to

2A.whyB.whenC.whatD.how

3A.In that caseB.At firstC.In the endD.In time

4A.aboutB.soC.forD.into

5A.mastersB.dialogsC.casesD.sadness

6A.were used toB.didn't use toC.used toD.usedn't to

7A.headB.heartC.eyesD.mouth

8A.whoB.whomC.whenD.which

9A.butB.asC.andD.or

10A.bothB.eitherC.neitherD.all

【答案】

1A

2D

3B

4A

5D

6C

7B

8A

9D

10C

【解析】

本文主要介绍了音乐的两种形式,一种是被记录下来的歌曲,另一种是口耳相传的民间音乐。

1句意:许多人靠作曲谋生。

by通过,凭借;with和;in在……里;to到。根据语境可知,此处应为“许多人靠作曲谋生”make a living by doing sth靠……谋生,应用介词by。故选A

2句意:他们通常会对如何演奏音乐做出准确的说明。

why为什么;when何时;what什么;how如何,怎样。根据语境可知,此句应为how引导的宾语从句,how在句中作方式状语,意为“音乐是怎样被演奏的”。故选D

3句意:起初,它没有被记录下来。

In that case那样的话;At first起初;In the end最终;In time及时。根据下文“People learnt the songs from their families, relatives, neighbors and friends in the same village”可知,民间音乐最初是没有被记载下来的。故选B

4句意:这些歌曲是关于乡村生活,季节,动植物,以及人们生活中的爱和悲伤。

about关于;so因此;for为了;into进入。根据下文“and about love”可知,此处也应用about表“关于”。故选A

5句意:这些歌曲是关于乡村生活,季节,动植物,以及人们生活中的爱和悲伤。

masters主人;dialogs对话;cases事例;sadness悲伤。根据“and about love and _____ in people's lives”可知,此处应是“这些歌曲关于人们生活中的爱与悲伤”,故此处应为love的对立面sadness悲伤。故选D

6句意:他们过去常常熟记数百首歌曲。

were used to被用来;didn't use to过去常常不做某事;used to过去常常做某事;usedn't to常常不做某事。根据“On festivals they used to act and sing”可知,此处也应表示“他们过去常常做某事”,故此处应用used to。故选C

7句意:他们过去常常熟记数百首歌曲。

head头;heart心;eyes眼睛;mouth嘴巴。根据语境可知,此处应为“他们过去常常熟记数百首歌曲”by heart凭记忆,牢记,固定搭配。故选B

8句意:在节日里,他们常常表演和唱歌来赞美很久以前的英雄。

who先行词指人,在从句中充当主语;whom先行词指人,在从句中充当宾语;when先行词指代时间,在句中作时间状语;which先行词指物。本句先行词heroes指人且从句中缺少主语,故此处应用who引导定语从句。故选A

9句意:这是在没有收音机、电视或电影院的时候。

but但是,表转折;as因为,表原因;and和,表并列,一般用于肯定句中;or和,表并列,一般用于疑问句和否定句中。根据“there was no radio, TV, ____ cinema”可知,此处前后是并列关系且本句为否定句,故应用or连接。故选D

10句意:许多乡下人既不会读,也不会写。

both两者都;either两者中任一个;neither两者都不;all三者或以上。根据语境可知,此处应为“既不会读,也不会写”neithernor…既不……也不……固定搭配。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Adventures of Huckleberry Finn was published in 1885 and is a sequel(续集)to The Adventures of Tom Sawyer. At the end of the story, Tom and his best friend Huck found a lot of money in a cave and were allowed to keep it. Huck starts his story by describing what has happened to him since then.

Many people consider Huckleberry Finn to be one of the ‘great American novels’. However, when it first came out it was banned by some libraries and schools. People thought that Huck, a young boy and the main character, wasn’t a good example for children because he lied, stole and used bad language. Later, in the second half of the twentieth century, the novel was criticized for its racist language.

In the novel Twain attacks many of the traditions of the southern states of the USA, through the eyes of the main character, the reader sees and judges the South, its faults and its good qualities.

Several themes run through the story. Perhaps the most important one is slavery, which was finally abolished in all American states in 1865. Another is freedom. Both Huck and Jim want to be free—Jim from slavery and Huck from the society that wants to control him. A third is friendship. The adventures that Jim and Huck share on the river bring them closer together. The fact that Jim is black and a slave is no longer important and they become good friends. Jim helps Huck and Huck helps Jim in return.

Brief 1

2in 1885, The Adventures of Huckleberry Finn described the story that3The Adventures of Tom Sawyer.

Book reviews

It is 4among the Great American Novels.

When it first came out, people thought that Huck had a bad5 on children because of his lies, theft and usage of bad language.

Later, in the6 twentieth century, it was criticized for its language.

Twain was7many traditions of the southern states of the USA. Through Huck’s eyes, readers learn about different aspects of the South.

Main 8

Slavery. Slavery came to the end in all American states in 1865.

Freedom. Huck wants to be free from slavery and Huck from the9

Friendship. With the adventures on the river, Jim and Hack were brought closer together, 10Jim is a black slave.

【题目】 You may have heard the saying, women are from Venus(金星) and men are from Mars (火星). It's a nice way of saying how men and women are quite different from each other in many ways.

These differences can be seen everywhere, even in how we communicate with friends. A recent study by the University of Oxford suggested that men and women keep relationships with friends far away in different ways.

Researchers questioned 30 students about their friendships just before they left for college. They followed up the questions nine months, and then 18 months later Robin Dunbar, who headed the research, told that how long friendships among women last depended on whether they made an effort to talk more to each other on the phone. Men, on the other hand, tended to (倾向于) do things differently. They went through months of not being with friends by planning meet-ups (见面) sometimes. This was the biggest difference between men and women.

Of course, gender (性别)isn't the only thing that influences how we stay in touch. The way we keep our friendships also depends on the preference(偏好) of each person, and it can take a while to find your own way of making your friendships work. One thing that is pretty clear though is that friends who make the effort to keep in touch, even if it's only through Wechat(微信)once a week, do tend to stay friends, no matter how far it is.

1Did researchers question 30 high school students about their friendships?

________________________________________________________

2How did women keep their friendships according to the research?

________________________________________________________

3What's the passage mainly about?

________________________________________________________

4Do you think it's a good way for teenagers to keep friendships by planning meet-ups often? Why or why not?

_________________________________________________________

【题目】 American teenagers are driving less than ever before. Surveys of American teenagers show that American young people prefer chatting with their fiends online or playing games on the Internet to driving around in their cars.

For teenagers in the 50s and 60s of the 20th century, they had to have a car at an early age to show they were cool. Today, many teenagers have to choose between a car and the latest smart phones. With gas prices going up, car driving is becoming more expensive. For almost half of the people between 18 and 26, surfing the Internet is more important than owning a car. Young adults today meet their friends just through Facebook and chat, swap photos and play games together.

The golden age of the 50s and 60s of the 20th century when teenagers drove around just for fun is gone. In those days a shiny new car was something to boast about. It showed who you were. In 1978 about half of all 16-year-olds got their driver's licenses(驾驶执照)as soon as they had reached that age . In 2010 the figure dropped to only 30%.

Today driving is not as much fun as it was in the 50s and 60s of the 20th century. In the golden age car meant everything for young people. Another reason why teenagers drive less may be stricter driving tests and the fact that 16-year-olds must drive with experienced drivers over 21.

A study also shows that Americans of all ages have reduced car use , mostly because high gas prices.

1Why did teenagers in the 50s and 60s have to buy a car?

A.To go traveling with their families.B.To play games with their friend.

C.To have more talks with their friendsD.To become cool and enjoy themselves.

2What make today’s American car sales fall down according to the last paragraph?

A.High gas pricesB.Strict driving testsC.Heavy trafficD.Lack of fashion styles

3The text is organized by comparing the different needs between American teenagers in the 50s and 60s of the 20th century and ________.

A.American teenagers in 1978B.16-year-olds in Asia

C.today’s teenagers in AmericaD.middle-aged Asian

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网