题目内容
【题目】阅读下面短文,根据短文内容,回答问题。
![]()
A loud noise suddenly hurts your ears while you enjoy a movie in the cinema. A stranger makes you jump as he shouts at his friend on the other side of the city. Mobile phones are everywhere and sometimes they can be very annoying. Although they are a necessity of modern life, it is common to hear people complain about mobile phones.
Most public places have mobile phone rules. So try to keep your phone ringer as low as possible or put it on vibrate mode(震动模式)A good time to leave your phone at home would be at school or when visiting a hospital.
If you need to make or take a call while in a meeting or at a restaurant or a theater, leave the room. If you are expecting a call, get a seat near the door to minimize the interruption(减少干扰). It is polite to inform others at the beginning that you are expecting an important call. When you get a call and you are with friends, keep the call short and speak quietly. A good way to make sure that people don' t interrupt you and others is to tell your friends when it' s a good time to call.
【1】Can mobile phones sometimes be annoying?
____________________________________________________________________________
【2】When should you leave your mobile phone at home?
____________________________________________________________________________
【3】What should you do when you need to make a call in a meeting?
____________________________________________________________________________
【4】What is the topic of the passage?
____________________________________________________________________________
【答案】
【1】Yes,it can.
【2】When I am at school or visiting a hospital,I’ll leave it at home.
【3】Leave the room.
【4】Follow the rules of mobile phones.
【解析】
试题这篇短文主要讲述了在公共场合接打手机时,人们需要注意的几点问题,介绍了手机使用时要遵循的规则。
【1】细节理解题。根据第一段第三句Mobile phones are everywhere and sometimes they can be very annoying.可知,手机有时会很烦人。所以本题作肯定回答。故答案为:Yes,it can。
【2】细节理解题。根据第二段最后一句A good time to leave your phone at home would be at school or when visiting a hospital.可知,当你去医院或者在学校时,最好将手机放在家里面。故答案为:When I am at school or visiting a hospital,I’ll leave it at home.
【3】细节理解题。根据第三段第一句If you need to make or take a call while in a meeting or at a restaurant or a theater, leave the room.可知,当你需要在会议中打电话时,离开房间。所以答案为:Leave the room。
【4】主旨大意题。本文主要讲述了“人们在在公共场合接打手机时,需要注意的几点问题”,也就是“手机使用时要遵循的规则”。 所以答案为:Follow the rules of mobile phones.。