题目内容

【题目】 Do you want to be a volunteer? _______ this past winter vacation, I attended an SSP volunteer trip to Hua Xin, Thailand (泰国华欣). It was a beautiful seaside town. At the elephant base, my fellow volunteers and I saw many old and sick Asian elephants. Our task was_______ them.

_______ we arrived at the base, we had learned what Asian elephants eat— fruits, sticky rice (糯米), the skin of corn (玉米) and the bark (树皮) of banana trees. After we had prepared these special foods for the elephants, we tried to feed them. We stood still (站着不动) outside the elephant cage. The elephants came over to get food using their trunks (象鼻). _______, I felt very nervous. Would the elephants hurt me? But it turned out that the elephants were very docile (温顺的). They took food from my hand gently(温柔地). How lovely they were! One of the elephants took food only from me. I guess it probably liked me_______ than others.

After lunch, it was_______for the elephants to take a bath. Three volunteers needed to work _______ to bathe an elephant. One stood in the middle to hold the hose (水龙带), and the other two brushed the two sides of the animal. It _______ that the elephants enjoyed their baths very much.

We also helped to clean the _______ living areas. Through this volunteer trip, I found that Asian elephants were very lovely. I hope ________ of us can help to protect them and learn to live in harmony with nature.

1A.InB.DuringC.AtD.On

2A.takes careB.takes care ofC.to take care ofD.took care of

3A.WhenB.AfterC.AsD.Before

4A.At firstB.At lastC.At leastD.At most

5A.muchB.moreC.manyD.a lot

6A.changeB.yearC.timeD.turn

7A.upB.togetherC.withD.alone

8A.lookedB.likedC.soundsD.seemed

9A.elephant’sB.elephantsC.elephants’D.elephants’s

10A.allB.bothC.neitherD.none

【答案】

1B

2C

3D

4A

5B

6C

7B

8D

9C

10A

【解析】

文章讲述了作者去泰国华欣做志愿者的故事。在大象基地,作者给大象喂食物,清洗大象和大象住的地方。作者呼吁人们保护大象,学会和大自然相处。

1句意:在上个寒假期间,我参加了去泰国华欣SSP志愿者旅行。

考查介词。in在,通常用于年、月、季节等;during在……期间;at在,通常用于某一点钟;on在,通常用于具体的某一天或上下午晚上有修饰词时;根据this past winter vacation上个寒假,可知是“在寒假期间”;故选B

2句意:我们的任务是照顾它们。

考查非谓语动词。根据句子结构,可知这里是动词作表语,所以用不定式结构;故选C

3句意:在我们到达基地之前,我们学习了大象吃什么。

考查介词辨析。when当……时候;after在……之后;as当……时候;before在……之前;根据we had learned what Asian elephants eat我们学习了大象吃什么,因为是去照顾大象,所以应该是去之前学习;故选D

4句意:开始的时候我感觉非常紧张。

考查介词短语。at first开始;at last最后;at least至少;at most最多;根据Would the elephants hurt me? But it turned out that the elephants were very docile (温顺的).大象会伤害我吗?但是大象很温顺,可知是“开始的时候紧张”;故选A

5句意:我猜它也许更喜欢我。

考查副词比较级。much许多;more更多;many许多;a lot很,非常;根据than可知用比较级,like more更喜欢;故选B

6句意:午饭后到了大象洗澡的时间了。

考查名词辨析。change变化;year年;time时间;turn转动;根据句意和it’s time for sb. to do sth.到了某人做某事的时间了;故选C

7句意:三个志愿者需要一起工作来洗一头大象。

考查副词。up向上;together一起(副词);with和……一起(介词);alone独自;根据One stood in the middle to hold the hose (水龙带), and the other two brushed the two sides of the animal.一个人站在中间拿着水龙头,其他两个人刷大象的两边,可知是三个志愿者一起工作,这里用副词修饰动词work;故选B

8句意:好像大象非常享受它们的洗浴。

考查动词辨析。looked看;liked喜欢;sounds听起来;seemed好像;根据句意和it seems that好像……;故选D

9句意:我们也帮着清洗大象住的地方。

考查名词复数和所有格。elephant’s大象的(单数);elephants大象;elephants’大象的(复数);elephants’s错误表达;根据areas可知用复数形式,根据句子结构,可知用名词所有格修饰;故选C

10句意:我希望我们所有的人能帮着保护它们学会和大自然和平相处。

考查不定代词。all所有的(三者或三者以上);both两个都;neither 两个都不;none没有一个(三者或三者以上);根据句意可知用all of us;故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A boy was one day sitting on the steps of a door. He had a large piece of bread which somebody had kindly given him. While he was eating it, he saw a poor little dog not far from him. He shouted, “Come here, poor dog!”

The dog moved his tail happily after hearing the words and came to the boy. The boy held out a piece of his bread. As the dog wanted to take it, the boy quickly drew back his hand and hit him a hard knock on the nose. The poor dog ran away, barking and crying sadly. The boy sat laughing at the mischief (恶作剧)he had done.

A man saw what the boy had done. He wanted to teach him a lesson(教训). He called the boy and showed him a coin.

“Would you like this?” said the man.

“Yes, please,” said the boy, smiling. He ran over to take the money.

Just at the moment that he stretched out his hand, the man got a hard knock on his nose. The boy cried out as loudly as a bull!

“Why did you do that ?” said the boy. He had an unhappy face. “I didn’t hurt you, nor ask you for money.”

“Why did you hurt that poor dog earlier?” said the man. “He didn’t hurt you, not ask you for your bread. As you have treated him badly, I have treated you. Now, remember dogs can feel as well as you. Learn to behave kindly towards animals in the future.”

1The boy was________when he saw the dog.

A.eating the breadB.playing with a coinC.crying sadlyD.talking with a man

2When the dog went to the boy, it was________.

A.sadB.happyC.scaredD.angry

3The man decided to teach the boy a lesson because________.

A.he was the dog’s masterB.he was angry with the boy

C.he gave the boy moneyD.he wanted to eat the bread

4Which of the following statements is NOT true?

A.Someone gave the boy a piece of bread.B.The dog expected to get a little bread.

C.The boy didn’t understand the man finally.D.The man got a knock on the boy’s nose.

5According to the passage, we know that________.

A.dogs do not have the same feelings as well as boys

B.it’s difficult for parents to control boys’ behaviors

C.nobody takes good care of animals around the world

D.if one treat others badly, he will be treated the same way

【题目】阅读下面的材料,将划线部分的句子翻译成汉语或中文.

Libraries give kids a quiet and safe place to read and learn. For over 100 years, libraries have played an important role in Americans' education. 1. But how are these book-filled buildings changing with the times? You may be surprised to find out.

Benjamin Franklin famously founded America's first lending library in 1731. But the public library system got its biggest development in the American history in the late 1800s. Businessman Andrew Camegie donated millions of dollars to help build free public libraries across the country. Carnegie believed that libraries could offer the chances to Americans, young and old. 2. He knew that the more libraries there were, the more people would have chances to read.

If you can easily find a public library in your community, you'll get more opportunities. After all, the United States has 9,225 public libraries. Today, libraries keep growing and seven tenths of the them have free Internet. 3. It provides much more information and chances to ask for jobs online.

Libraries are also teaching kids about the fun of reading. The new program "Read! Build! Play!" adds reading into playtime. As kids listen to a book that is being read aloud, they use Legos (乐高积木) to build images (图像) from the story happily. 4. 如今的图书馆总是在找寻有创意的项且来吸引人.

Benjamin Franklin once said, "The doors of wisdom are never shut." 5. 只要公共图书馆的门是开着的,他所选的是正确的.

1______________________________________________

2______________________________________________

3______________________________________________

4______________________________________________

5______________________________________________

【题目】 I will never forget a story in the rest of my life. One day about two years ago, I was driving home with my husband. It was freezing cold outside, so I didn't want to get out of the car and just stayed at the wheel when we passed a cafe. Suddenly I _______ a short old man, covered with some bits of cloth, _______ with the cold. He was waiting for anyone who would leave him a coin or a cup of _______ coffee. I asked my husband to _______ and hand this old man something. He looked at my husband's face, smiled and said, "Thank you." I felt so happy _______ I wished the old man could live through the cold night.

I was sure to meet him again and find out _______ he was the next day, as I had to pass this way the following day. I did so the next evening, and he _______ the car and came up to my window and smiled at me. This time I _______ him a bag of food. He reached out for the bag and I gave him my hand. He held the food, smiled and said, "May God bless you!" I looked at the old man and he made me think of my father. I do hope all of us will remember that _______ one day, it could happen to one of us, so please do not pass by a poor person ________ offering at least a word of love and a kind smile.

1A.lookedB.realizedC.noticedD.heard

2A.shakingB.cryingC.standingD.holding

3A.blackB.sweetC.coldD.hot

4A.step byB.go overC.come upD.move to

5A.andB.soC.butD.yet

6A.whyB.whereC.whenD.how

7A.believedB.rememberedC.caughtD.got

8A.returnedB.receivedC.offeredD.threw

9A.anywayB.maybeC.suddenlyD.almost

10A.withoutB.withC.byD.during

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网