题目内容

【题目】 Once I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. So, I really not sure whether there was love between my parents. They didn’t act in the romantic ways that I read in books or I saw on TV, and it was ______ for them to send flowers to each other on Valentine’s Day(情人节).

One day, my mother was sewing() a quilt. I ______ her if there was love between them. She stopped her work and looked up. I had never asked her such a question before, so her eyes were full of ______ . After thinking for a few minutes, she said, “Look at this thread (线). Sometimes it ______ , but most of the time it disappears in the quilt. If life is a quilt, then love______ a thread. You can ______ see the thread anywhere or anytime, but it’s really there, and makes the quilt long and strong.” I listened carefully but I couldn’t understand her ______ the next spring.

My mother suddenly got seriously ill. Every morning and dusk (黄昏) after she went back from the hospital, my father helped my mother walk slowly on the country road. There were many beautiful flowers, green grass and trees, and the sunshine gently fell on them ______ the leaves.

All of these made up the most beautiful picture in the world. Reading their eyes, I knew they loved each other and they ______ stay by each other’ s side when necessary.

Love was just a thread in the quilt of our life. Love is ______, making life strong and warm.

1A.possibleB.impossibleC.successful

2A.askedB.toldC.said

3A.surprisesB.sadnessC.anger

4A.appearsB.growsC.mixes

5A.is different fromB.is similar toC.is far from

6A.hardlyB.usuallyC.always

7A.afterB.inC.until

8A.acrossB.throughC.under

9A.were ready toB.happened toC.were up to

10A.insideB.outsideC.beside

【答案】

1B

2A

3A

4A

5B

6A

7C

8B

9A

10A

【解析】

本文用父母之间的例子告诉我们什么是真正的爱?爱不是鲜花。爱是用行动来表示的。爱就是妈妈手中的线,在被子里若隐若现。

1句意:对他们来说在情人节互送花是不可能的。

考查形容词辨析。A. possible可能的;B. impossible不可能的;C. successful成功的。根据文中“They didn't act in the romantic ways that I read in books or I saw on TV”可知,我的父母不会像我在书中或者电视上看到的那样浪漫,所以对他们来说在情人节互送花是“不可能的”。故选B

2句意:我问她,他们之间是否有爱。

考查动词辨析。A. asked问,请求;B. told告诉;C. said说。分析文章可知,此处表示“问”的意思,故选A

3句意:所以她的眼睛满含惊讶。

考查名词辨析。A. surprises惊讶,惊喜;B. sadness悲伤;C. anger生气,愤怒。根据前文“I had never asked her such a question before”可知,我之前从来没问过她这样的问题,所以妈妈会对我的问题感到惊讶。故选A

4句意:有时它会出现。

考查动词辨析。A. appears出现;B. grows成长;C. mixes混合。根据后文“but most of the time it disappears in the quilt”但是大多数时间它都消失于被子中,因为表转折,所以其前表示有时它会“出现”。故选A

5句意:如果生活是一床被子,那么爱就像一根线。

考查形容词短语辨析。A. is different from与……不同;B. is similar to与……相似;C. is far from远离……。分析句子可知,此处表示如果生活是一床被子,那么爱就“像”一根线。故选B

6句意:你在任何地方任何时候几乎都看不到线,但是它就在那里。

考查副词辨析。A. hardly几乎不;B. usually通常;C. always总是。根据后文“but it's really there”但是它就在那,因为表转折,所以其前表示“几乎不”的含义。故选A

7句意:我仔细地听着,但是我直到第二年春天才理解。

考查连词辨析。A. after在……之后;B. in在……里;C. until直到。分析句子可知,此处构成“not…until”结构,翻译为“直到……才”。故选C

8句意:阳光透过树叶轻柔地照在他们身上。

考查介词辨析。A. across穿过(多指平面穿过);B. through穿过(多指内部穿过);C. under在……下面。分析句子可知,此处表示阳光穿过树叶(内部)轻柔地照在身上,故选B

9句意:必要时,他们总是愿意留在彼此身边。

考查动词短语辨析。A. were ready to乐意……;B. happened to碰巧发生;C. were up to胜任,忙于……。分析句子可知,此处表示必要时,他们总是“愿意”留在彼此身边。故选A

10句意:爱是在内心的,它使我们的生活坚强而温馨。

考查形容词辨析。A. inside内部的;B. outside外部的;C. beside旁边的。根据前文“Love was just a thread in the quilt of our life.”可知,爱就像被子中的线,无论你是否看到它,它都一直在,所以此处表示爱是在“内心的”,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后所给的六个选项(A、B、C、D、E和F)中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Education should be aimed to make better citizens instead of making money. Money can be earned by starting business. It's time to abolish(废除) the industrialized education so that all the people can benefit from real education.
Concrete(具体的) measures should be taken to lessen(减轻) the students' heavy burden. Not empty talks but concrete and solid policies can guarantee(保证) all the students grow soundly.
My parents are farmer-turned workers. I think we should be treated equally with the local children. We should have equal chance to go to both the local public schools and take the national college entrance exam rather than go back to our native places.
School choice has become a serious educational problem. To solve this problem, we must stick to the balanced development. The government should offer more support to weak schools and exchange teachers among all the schools.
The government's unwillingness to spend enough money on education makes key schools turn to parents for money to build new buildings and increase teachers' income, widening the gap between key schools and common schools. Therefore, in order to realize the balance of education, the government should offer more help to weak schools.
A. Offer more aid to weak schools.
B. Children should share the same educational rights.
C. Heavy load is supposed to be taken off the students' shoulders.
D. Bring the industrial management of education to an end.
E. Balanced education may stop school choice.
F. Key schools and classes are unreasonable.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网