题目内容
19.Mary helped me _________ my English homework yesterday.( )| A. | to | B. | and | C. | with | D. | about |
分析 玛丽昨天帮助我做英语作业.
解答 答案:C 考查常用介词的辨析.根据句意玛丽昨天帮助我做英语作业,考查固定短语help sb with sth 帮助 某人做某事,所以选择C.
点评 介词在英语中起到穿针引线的作用,英语介词的一个特点是一词多义,并且介词间语义交叉现象很多,习惯用法也很多,有时很难从词义上区分开来.故学习中要注意不断总结,结合语境结合基本词义多记一些介词的习惯用法和固定搭配.
练习册系列答案
相关题目
10.The earth is 4.6billion years old.We humans have lived on the earth for only 35 000years,but during this period,we have changed our planet a lot in many ways.(71)C
All over the world,people have cut down millions of trees.(72)D Forests have become deserts,so many kinds of animals and plants are disappearing.
Factories have also polluted the land and the water.(73)A
Around the earth,there's a special kind of oxygen called"ozone"(O3).(74)E But now air pollution is destroying it and making a very big hole in the ozone layer.
(75)BIt mainly comes from burning oil,coal and wood.This has formed a blanket around the earth.The heat from the sun can't escape so the temperature is rising.It causes the level of the oceans to rise and the climate of the earth to change.
All these problems are very serious,so we must do something now.
阅读上面短文,把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确.
All over the world,people have cut down millions of trees.(72)D Forests have become deserts,so many kinds of animals and plants are disappearing.
Factories have also polluted the land and the water.(73)A
Around the earth,there's a special kind of oxygen called"ozone"(O3).(74)E But now air pollution is destroying it and making a very big hole in the ozone layer.
(75)BIt mainly comes from burning oil,coal and wood.This has formed a blanket around the earth.The heat from the sun can't escape so the temperature is rising.It causes the level of the oceans to rise and the climate of the earth to change.
All these problems are very serious,so we must do something now.
阅读上面短文,把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确.
| A.As a result,many rivers and lakes are now dead. B.Carbon dioxide in the air has increased a lot. C.Some things we have done are very good for the earth while others are bad. D.When it rains or when the wind blows,the earth is taken away. E.It is important to the earth. |
7.Lucy,could you help me the heavy box to my room?( )
| A. | bring | B. | lift | C. | carry | D. | get |
14.阅读下面短文,选择方框里A---E五个句子填入文中空缺处,使内容完整、正确.
There is an apple tree behind Wang Fang's house.(66)C Wang Fang is standing under the tree.She is looking at the apples.(67)A.But she is too short and can't reach them She is very worried.After thinking,she puts a chair under the tree and stands on it to get the apples.(68)E.She doesn't know what to do.Here comes Wang Ping,her brother.(69)B.Wang Fang is very happy.(70)D
There is an apple tree behind Wang Fang's house.(66)C Wang Fang is standing under the tree.She is looking at the apples.(67)A.But she is too short and can't reach them She is very worried.After thinking,she puts a chair under the tree and stands on it to get the apples.(68)E.She doesn't know what to do.Here comes Wang Ping,her brother.(69)B.Wang Fang is very happy.(70)D
| A.She wants to get one from it B.He is tall and he helps his sister get some apples. C.There are many big red apples on it. D.She thanks her brother a lot. E.But she still(仍然) can't get one. |
9.
A:Hi,Zhou Jun,where did you go last week?
B:(66)D
A:Where is Hangzhou?
B:It's in Zhejiang Province,the south of China.
A:(67)E
B:It's famous for Leifeng Pagoda,the White Snake,Linyin Temple and especially West Lake.
A:Do many people go there to enjoy their holidays every year?
B:(68)B
A:How long did you stay there?
B:(69)C
A:Did you take a lot of photos?
B:Certainly.We also had some delicious food.(70)A
A:What an exciting trip!I'll go there one day.
| A.And we had a very wonderful time. B.Yes,they do. C.For two days. D.I went to Hangzhou with my friends. E.What is it famous for? F.Why did you go there? G.Would you like to go there for a holiday? |
B:(66)D
A:Where is Hangzhou?
B:It's in Zhejiang Province,the south of China.
A:(67)E
B:It's famous for Leifeng Pagoda,the White Snake,Linyin Temple and especially West Lake.
A:Do many people go there to enjoy their holidays every year?
B:(68)B
A:How long did you stay there?
B:(69)C
A:Did you take a lot of photos?
B:Certainly.We also had some delicious food.(70)A
A:What an exciting trip!I'll go there one day.