题目内容

【题目】根据短文内容,判断下列句子正误。
(A)
Tom grows vegetables and fruits and the most beautiful flowers in the village. Plants grow in Tom's garden all through the year and they are much better.
Tom cuts some flowers for his sitting room table, eats some fruits and vegetables, but he sells most of them in the market. His vegetables, fruit and flowers are so big and beautiful that they sold much more quickly in the market than those of other villagers. How does Tom grow these beautiful things? He is so lazy that he just sits under his orange tree with his radio.He listens to the music all day. That is quite true. Tom plants things in spring, summer, autumn and winter. After that he sits with his radio. And everything grows. It is the music that does the work. Tom knows more clearly that music makes the biggest vegetables and the most beautiful flowers. Plants love music as much as people.
(1)Tom grows vegetables in the village on his farm.
(2)Tom doesn't sell his vegetables and fruits in the market.
(3)Tom is so lazy that he just listens to the music under the tree.
(4)Music makes the vegetables biggest and flowers the most beautiful .
(5)Plants don't love music as much as people.

【答案】
(1)1
(2)0
(3)1
(4)1
(5)0
【解析】本文属于记叙文阅读,主要向我们介绍了植物也很喜欢听音乐。
(1)细节理解题,根据第一段Tom grows vegetables and fruits and the most beautiful flowers in the village. 可知汤姆在农场里种植了蔬菜和花,故正确。
(2)细节理解题,根据第二段His vegetables, fruit and flowers are so big and beautiful that they sold much more quickly in the market than those of other villagers. 可知汤姆在市场上卖水果和蔬菜。故错误。
(3)细节理解题,根据第二段He is so lazy that he just sits under his orange tree with his radio.可知汤姆很懒,他只拿着他的收音机坐在橘子树下,整天听音乐,故正确。
(4)细节理解题,根据第二段 Tom knows more clearly that music makes the biggest vegetables and the most beautiful flowers. 可知音乐会使植物长得更大,故正确。
(5)细节理解题,根据最后一段Plants love music as much as people. 可知植物与人们一样喜欢听音乐,故错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】More and more people think it necessary to study in an English-speaking country and it didn’t take long at all for me to decide to come and study in UK.

I have been used to school life since I came here two months ago, and I am starting to enjoy most of my time in here. School starts at 9 o’clock every morning, and every Monday, Wednesday and Friday we have long days, in which we have 9 lessons and school finishes at 4 o’clock. Every Tuesday, Thursday and Saturday we have short days, in which we have only 6 lessons and finish at 1 o’clock. After lessons, we have 2 hours of activity time, when you can choose from a number of activities, including many sports, such as rugby(英式橄榄球) , football, basketball and tennis.

As a boarder(寄宿者), the quality of food is something I consider very important, and Merchiston has not let me down. The school kitchens are run by a professional company, and the quality of food is excellent, and they are always trying to make the diet healthy. One of the obvious advantages of being a boarder is that we can have breakfast in the school, which means we don’t have to pull ourselves out of bed as early as the day pupils!

【1】How many lessons do the students have every week in this school?

A. 15 B. 45 C. 27 D. 18

【2】The passage mainly tells us about __________________.

A. the writer’s school life in the UK as a boarder

B. the writer’s opinion of the school life in the UK

C. the differences in school life between China and the UK

D. the boarder life in a British middle school

【3】Which of the following has the closest meaning to the underlined phrase let me down” in the passage?

A. made me blue B. cheered me up

C. encouraged me D. made me surprised

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网