题目内容
【题目】In our school, we have four classes in the morning. From nine forty to ten o’clock, we can have a twenty-minute rest time. It is a quarter to ten now. Look! Most of us are going out of the classroom. Some boys are playing basketball, soccer or running on the playground. Some girls are watching them or playing badminton. There are also some students in the classroom. They are talking. A few of them are reading or doing homework. Look! A girl is looking at the birds in a tree from the window. She is smiling.
What are our teachers doing? They are either working or talking to the students in the office. They are all very busy but happy!
【1】How many classes do the students have in the morning?
A. Four. B. Six. C. Eight. D. Three
【2】Where are some boys doing sports?
A. In the classroom. B. In the tree. C. On the playground. D. In the office.
【3】What are the teachers doing?
A. Working or talking with students. B. Doing sports.
C. Watching the students. D. Looking at the birds.
【4】How is the girl at the window?
A. Busy. B. Happy. C. Interesting. D. Beautiful.
【5】The passage is mainly (主要地) about ______.
A. students B. sports C. rest time D. teachers
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】这篇短文主要是介绍了作者的学校,主要是介绍了在课间休息的时候,同学们都在做什么活动。
【1】根据文中In our school, we have four classes in the morning.可知,上午有四节课。故选A
【2】根据文中Some boys are playing basketball, soccer or running on the playground.可知,男生们在操场做运动。故选C。
【3】根据文中What are our teachers doing? They are either working or talking to the students in the office.可知,老师们要么在工作要么在和学生在办公室交谈。故选A。
【4】根据文中Look! A girl is looking at the birds in a tree from the window. She is smiling.可知,那个女孩是开心的。故选B。
【5】通读整篇短文可知,这篇短文主要是讲述了学生们的课间活动。故选C。