题目内容

【题目】

Next time you're in a public place, take a look around you, and count how many people are using their phones. I can tell you now that it is probably more than half, whether you're on public transport, in a cafe or simply walking down the street.

I'm not saying that I am not an example of this, but it always amazes me how people can spend so much time on their phones without actually talking to anyone in particular. With the constant upgrade of technology we can now do practically anything on a device which can fit in the palm of our hands. But has it gone too far? Do we spend too much time on our mobiles and not enough time talking to people 'in real life'?

For example. I recently visited London and travelled on the tube while I was there. Apart from the people asleep, almost everybody else was on their phones, and because of the nature of the tube, it is difficult not to see exactly what they are all doing. Of course, being underground it is difficult to get any signal, which rules out texting or using the internet, but there is still plenty you can use your phones for. People were playing games, reading articles and listening to music, and I am sure that as soon as they emerged from the train station they would start texting or calling or checking their emails. There is a constant connection to everyone in the world, as long as you have a mobile phone in your hand.

Recently, my smart phone broke and had to be sent off to the warehouse for repair for a week or so. In the meantime I had to use a really old, basic phone just to keep me in touch with my family and friends. All I could do on this phone was sending text messages, making calls and playing one game. And I loved it. I loved being free from the internet, and I really didn't mind not having constant updates about what my friends were doing or what the latest celebrity story was. It was quite refreshing and it allowed me to spend more time taking in my surroundings-I could enjoy my time in London more, for example, and I could watch the people around me and really see what was going on.

However. I knew that as soon as I got my smart phone back I would be one of those people once again, obsessed with finding out what everyone is doing and wasting my time playing games or checking social network sites. Perhaps I should just go back to using the basic phone and forget I ever got my smart phone back···

1What's the main purpose of the first paragraph?

A.To lead in the topic of using phones,B.To tell us where to use phones.

C.To interest us in phones.D.To tell us how many people are using phones.

2What can we know from the third paragraph?

A.People are trying to connect their friends on the tube.

B.The writer complains there's no signal on the tube.

C.People rely on their mobile phones too much.

D.We'd choose a proper place for texting or using the internet.

3What's the fourth paragraph mainly about?

A.The reasons why he liked to use his smart phone.

B.The advantages and disadvantages of an old, basic phone.

C.What he could do on his old, basic phone.

D.How the writer felt when he wasn't controlled by his smart phone.

4Which of the following would be the best title for the passage?

A.Are mobile phones taking over our lives?B.Are smart phones more useful than old ones?

C.Talking to people face to face or on mobile phones?D.Sending text or talking on mobile phones?

【答案】

1A

2C

3D

4A

【解析】

现在智能手机已经成为了人们离不开的一个产品,无论你去哪里,你都能看到低头玩手机的人们。手机让我们忽视了与身边人的交流,只沉浸在那一个巴掌大的世界里面。作者在伦敦看到的也是这样的情况,这引起了他的思考。

1推理判断题。根据第一段的内容可知,作者开头让我们数一数在公共场合玩手机的人,并且猜测结果会有一半的人都在玩手机。这一段作者的目的是用来点明文章的话题,即人们对智能手机的依赖。故应选A

2推理判断题。根据短文第三段的内容可知,作者在伦敦的地铁上看到,除了一部分睡觉的人们,其他人都在玩手机,即使地铁上没有信号,人们也可以在手机上做其他的事情。通过这一描述,作者告诉我们的是,现在人们对手机太依赖了。故C选项符合文意,选C

3细节理解题。根据短文第四段Recently, my smart phone broke and had to be sent off to the warehouse for repair for a week or so. In the meantime I had to use a really old, basic phone just to keep me in touch with my family and friends.可知,作者的智能手机坏了,他不得不使用一个很旧、用途很基本的手机。从And I loved it. I loved being free from the internet, and I really didn't mind not having constant updates about what my friends were doing or what the latest celebrity story was. It was quite refreshing…这几句话可以看出,作者描写了使用这样的一个手机,过着很简单的生活的感受。故应选D

4主旨大意题。A意为“手机在接管我们的生活吗?”;B意为“智能手机比旧手机更有用吗?”;C意为“面对面交谈还是通过手机?”;D意为“发短信还是打电话”。根据文意可知,短文中作者通过描写他在伦敦地铁上所看到的以及自己的经历,告诉我们现在人们对手机的依赖是多么的严重。故A选项最符合文章的主题,选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Tablets are really useful devices, but their big screens always make them as a burden to carry around without a bag. Wouldn't it be great if there were a phone with the powers of a tablet that could be folded up and fit into the hand?

Now something like a tablet-shaped but foldable phone is about to become available. In February, South Korean electronics company Samsung and China's Huawei both showed foldable phones, The Galaxy Fold and Huawei Mate X respectively. Mobile phone use has entered the "foldable future", The Verge noted.

The technology could change our lives in unusual ways. These devices, due to their foldable screens, give us the larger screens we want. At the same time, they still fit easily into the pocket. As USA Today noted, they're "the combination of a small tablet and smartphone, all in a single device".

The technology could change other devices too. For example, we could make TVs that stick to walls like posters, or fold up easily to hide away in drawers. In crowded modern cities, they will help us to make full use of available space.

In a keynote speech, Samsung's senior vice president of mobile product marketing, Justin Denison, called the foldable screen "the foundation for the smartphone of tomorrow". "It's a piece of white paper for us to paint something beautiful on together," he said.

So is there nothing to stand in the way of the foldable future?

According to technology news website Android Authority, the necessary displays* were difficult to produce. At present, these foldable devices cost too much. For example, the price of Huawei Mate X is 17,500 RMB. That's a price that few people will be able to afford.

But if the foldable device isn't going to change the world overnight, there is no doubt that it is coming.

Patrick Moorhead, an industry expert told The Verge, "Few are debating if foldable mobile displays are the future of smartphones; the only question is when and by whom."

1Paragraphs 3 and 4 are mainly about _________.

A.arguments on the foldable screen.B.shapes of foldable screens in the future.

C.possible advantages of the foldable screen.D.popular foldable screen devices on the market.

2What can we learn from Justin Denison's words?

A.The foldable screen has great future.

B.The Galaxy Fold still has many problems.

C.The production of foldable phones will soon increase.

D.Companies need to work together to develop foldable phones.

3Now the foldable mobiles are not widely used because________.

A.the screens may fail to work properly.B.they are not as useful as people thought.

C.they are too expensive for most people.D.they break more easily than ordinary phones.

4The author's attitude of the future of the foldable screen is _________.

A.worriedB.positiveC.negativeD.uncertain

【题目】 Here is an article from “Sunshine Daily. It introduces four people who are outstanding in their fields in Sunshine town.

Wu Wei, the young artist, has impressed the whole country with his creative work. His sculptures for Sunshine Town Square have won high praise from the art community." I want to share the best art with people, so I'm always searching for something better or different. This in itself is great fun," he said.

Su Ning is active and energetic, and she loves working with people. However, in her last job, she could only work with numbers day after clay. That made her very unhappy, so she gave up her job as an account. Now she is the general manager of the company and she's ready to take the lead on her new challenges any time.

Liu Hao is the chief engineer of the high-speed railway connecting Sunshine Town to Tianjin. " To us,a miss is as good as a mile. We can't afford to make any mistakes, "said Mr. Liu. He's serious and well organized," one of his team members said. "He always works to highstandards, but he's modest and easy to work with. "

Fang Yuan, head of Sunshine Hospital and a pioneer heart surgeon, is kind and patient. "She's always willing to work extra hours, " said another doctor. In fact, Doctor Fang often does operations for about ten hours a day. She has devoted most of her time to herwork. All the people in the town respect her.

1What does Wu Wei do?

A.A manager.B.A doctor.C.An artist.D.An engineer.

2Where does Su Ning work now?

A.In a school.B.In a company.C.In a hospital.D.In a factory.

3Who is kind and patient?

A.Wu Wei.B.Su Ning.C.Liu Hao.D.Fang Yuan.

【题目】

Welcome to the SPORTS FANS!

● Are you looking for up-to-date scores?

● Do you want more information about your favorite players?

● Would you like to connect with keen fans just like you?

You've come to the right place! The SPORTS FANS is the only sports website you'll ever need.

The SPORTS FANS has more features than any other website, including:

You are just ONE CLICK away! Best of all, you can use the SPORTS FANS FREE!

, thanks, not right now.

YES, join right now!

New members get free use for the first 90 days.

live scores from baseball, football, basketball, soccer, hockey, tennis, cricket, bowling, volleyball, table tennis, and other sports around the world.

Pre-game predictions and post-game analysis (分析) by experts that can help you improve your game.

message boards where you can exchange information with players and other fans.

personal home pages(主页) that allow you to find out your favorite teams and players

1We can find this material from ______.

A.a websiteB.a newspaper

C.a magazineD.an advertisement board

2The person who wants to ______ may NOT need the “SPORTS FANS”.

A.connect with fans of famous football players

B.know more information about his favorite tennis players

C.look for the latest scores of sports

D.buy his friend a basketball

3The live score of ______ ISN’T mentioned in this reading material.

A.hockeyB.baseballC.bicycleD.soccer

4You can find out your favorite teams and players through ______.

A.message boardsB.personal home pagesC.pre-game predictionsD.post-game analysis

5The information after the asterisk(星号)at the bottom right corner explains ______.

A.that the service is free only for 90 days

B.how to pay for the service

C.that new members have to pay at the very beginning

D.how to get a free one-year membership

6The main purpose of the reading material above is ______.

A.to introduce great players and teams

B.to encourage users to write about sports

C.to teach users how to be better players

D.to invite people to join the SPORTS FANS

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网